maritbet girişmaritbet
GAP sayesinde birçok ilin su sıkıntısı çözüldü

GAP sayesinde birçok ilin su sıkıntısı çözüldü

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt'te su sorunu çözüldü.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hayata geçirilen ve Türkiye'nin en büyük kalkınma projelerindan olan GAP, bölgenin su ihtiyacını çözdü. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, GAP'ın, Türkiye'nin en büyük kalkınma projesi, dünyanın da sayılı projelerinden birisi olduğunu belirtti.

GAP'ın eğitimden sağlığa, sulamadan ziraata, ormancılıktan hayvancılığa, kültürden turizme, altyapıdan sanayiye her alanda bölgenin kalkınması ve refah seviyesinin artması için entegre bir proje olduğunu dile getiren Eroğlu, hükümetin halkın refahı adına son 14 yılda bölgeye 105 milyar lira yatırım yaptığını kaydetti.

Bakan Eroğlu, "GAP bölgesi yatırımlarının toplam kamu yatırımları içerisindeki payı 2002'de yüzde 5 iken 2015'te yüzde 10,5'e çıktı. GAP'a yatırım ödeneği artırılmaya devam edecek. 2019 yılı sonuna kadar GAP için bakanlığımız tarafından toplam 33 milyar 600 milyon lira yatırım yapılacak." dedi.

"İllerin tamamının içme suyu meselesini masaya yatırdık"

Vatandaşların hayat şartlarının iyileşmesi adına öncelikli yatırımlardan birinin de içme suyu sektörüne yapılan yatırımlar olduğunu aktaran Eroğlu, "Bu bağlamda bölgedeki illerin tamamının içme suyu meselesini masaya yatırdık, çözüm adına ciddi çalışmalar yaptık. 2003 yılından önce bütün illerin içme suyu sıkıntısı vardı. Yaptığımız çalışmalar ve hizmete aldığımız tesisler ile bu problemi ortadan kaldırdık." ifadelerini kullandı.

GAP illeri arasında Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt'in yer aldığını anımsatan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu illerimizde yaşayan yaklaşık 8,5 milyon vatandaşımızın içme suyu problemini 2003 yılından bu tarafa hizmete aldığımız tesislerle 618 milyon metreküp içme suyu temin ederek ortadan kaldırdık. 2019 yılı sonuna kadar ise hizmete alacağımız tesisler ile temin edilen su miktarını 800 milyon metreküpe çıkaracağız."

"Planlamalar 40-50 yıl sonrası nüfusa göre yapılıyor"

Bakan Eroğlu, illere içme suyu temin ederken 40-50 yıl sonrasının nüfusunun da hesaba katılarak planlamaların yapıldığını söyledi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor
  • 29.07.2022 16:11

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor

Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nın göl kıyısına yapılan 11 bung ...

METROPOL İSTANBUL BASIN TOPLANTISI
  • 13.01.2012 09:41

METROPOL İSTANBUL BASIN TOPLANTISI

Varyap, GAP İnşaat , Emlak Konut ve TOKİ ortak girişimi ile hayata geçirilen Met ...

GAP'ta arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor
  • 07.12.2020 09:53

GAP'ta arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız, GAP kapsamında 1 milyon 550 bin 240 d ...

Emlakçılar dışında satılık ve kiralık yazanlara 30 bin TL ceza!
  • 19.06.2020 09:00

Emlakçılar dışında satılık ve kiralık yazanlara 30 bin TL ceza!

SATEM Başkanı Mevlüt Oral, "Emlakçılar dışında ‘satılık’ veya ‘kiralık’ yazanlar ...