maritbet girişmaritbet
Florya tren istasyonu 800 metre doğuya taşınıyor

Florya tren istasyonu 800 metre doğuya taşınıyor

Gebze-Halkalı banliyö tren hattı üzerinde bulunan Florya İstasyonu, yaklaşık 800 metre doğuya kaydırılıyor.

Marmaray kapsamında yenilenen Gebze-Halkalı banliyö tren hattı üzerinde bulunan Florya İstasyonu'nun yaklaşık 800 metre doğusundaki yerleşim yerleri ve lüks lokantaların bulunduğu bölgeye doğru kaydırılmasına karar verildi. Kazlıçeşme ile Ayrılıkçeşmesi arasında faaliyet gösteren Marmaray hattının Gebze-Halkalı arasına uzatılması için yürütülen çalışmalar kapsamında, Kazlıçeşme-Halkalı hattı 2013 tarihinden bu yana kullanılmıyor. Rayların sökülerek, inşaat faaliyetlerinin başladığı hatta bulunan Florya durağının, ‘Gebze – Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi' kapsamında yaklaşık 800 metre doğuya kaydırılmasına karar verildi. Kamulaştırma işlemlerinin sürdürüldüğü istasyon bölgesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (iBB) Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü talebi doğrultusunda yeni bir istasyon inşa edilecek.

İBB ARAZİSİNİN 950 METREKARELİK KISMI BEDELSİZ TAHSİS EDİLDİ

DLH (Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü) Marmaray (İstanbul) Bölge Müdürlüğü tarafından Bakırköy 201 ada 29 parselde bulunan İBB'ye ait 200 bin metrekarelik arazinin 950 metrelik kısmına yeni bir istasyon yapılması talep edildi. İBB Meclisi'nde oybirliği ile karara bağlanan teklifte, değişikliğin kamu yararı taşıdığı belirtilerek, arazinin 25 yıllığına DLH'ye bedelsiz olarak tahsis edilmesine karar verildi.

Florya Atatürk köşkü ve Atatürk Ormanı yakınlarında bulunan eski istasyon, yerleşim yerlerine ve lüks restoranların yoğun olarak bulunduğu, Florya Akvaryum ve Aqua Florya alışveriş merkezi çevresine kaydırılacak.

AĞAÇLAR TAŞINACAK 

CHP'lilerin de olumlu yönde oy verdiği karar, söz konusu alanda bulunan ağaçların ‘taşınma yoluyla kaldırılması' şartıyla uygun bulundu. AK Partili Meclis üyesi Sibğetullah Şahin istasyon alanının kısmen kaydırıldığını vurgulayarak komisyon raporuna ‘ağaçlara zarar verilmemesi' ön şartının konulduğunu söyledi.

Hürriyet


 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Florya tren istasyonu 800 metre doğuya taşınıyor
  • 21.12.2015 15:08

Florya tren istasyonu 800 metre doğuya taşınıyor

Gebze-Halkalı banliyö tren hattı üzerinde bulunan Florya İstasyonu, yaklaşık 800 ...