maritbet girişmaritbet
Fatih Vezneciler’den 3. Havalimanına metro hattı yapılacak

Fatih Vezneciler’den 3. Havalimanına metro hattı yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, katıldığı programda Vezneciler’den 3. Havalimanına yapılacak olan metronun müjdesini verdi.

Ak Parti Fatih Kadın Kolları'nın Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği programa Başkan Kadir Topbaş'ın yanı sıra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'de katıldı.
Programda konuşan Başkan Kadir Topbaş, demokratik bir yönetimin verdiği özgürlükle böyle bir program düzenlenebildiğini ifade ederek, “İyi ki demokratik rejim var. Demokratik rejim olmasaydı sizlerle birlikte olamazdık. FETÖ gibi terör örgütleri başarılı olsaydı birlikte olamazdık veya başka bir rejim olsaydı birlikte toplanamazdık ve sandıklarda özgürce tercihlerimize oy veremezdik” diye konuştu.
Başkan Topbaş Türkiye'nin güçlenerek dünyada ezber bozduğuna dikkat çekerek, “Türkiye'nin bu kadar güçlenip dünyada söz hakkına sahip bir duruma gelmesinde kaynaklarımızı doğru kullanan bir liderin önderliğinden geçiyor. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanı olduğu dönemde başlattığı yönetim anlayışını devam ettiriyoruz” dedi.

Tek Adamlık Değil

Belediye başkanı olarak başarılarının arkasında verilen yetkilerin bulunduğunu belirten Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Bir belediye başkanının daha iyi hizmet etmesi için geniş yetkilerinin olması önemlidir. Plan bütünlüğü için yetkinin yerelde olması lazım, bizde olması lazım. Bakanlıkların yetkileri var plan yapıyorlar ve sizin ana kanal planlarınızı altüst ediyorlar. Bunu istemek bir ayrıcalık istemek, bir tek adamlık istemek değil ki. Bize güvendiğiniz için yetki verdiniz biz de bu yetkiyi kullanıyoruz.”

Göreve geldikleri günden bu güne yaptıkları yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini dile getiren Başkan Topbaş, “Bu güne kadar 98 milyar yatırım yaptık. Bu sene ki yatırım bütçemiz de 16 buçuk milyar” dedi. Fatih'e de bu güne kadar yatırımlar toplamının 2 milyar 700 bin lira olduğunu ifade eden Başkan Topbaş Fatihlilere şu müjdeyi verdi: “Veznecilerden 3.havalimanına kadar gidecek bir metro çalışması yapıyoruz. Bu metronun Fatih itfaiyede bir istasyonu olacak. Çarşamba tarafında bir istasyonu olacak. Hırka-i Şerif ve Çarşamba'nın yolcularını alacak bir istasyon olacak. Ayvansaray'a inecek, Edirnekapı'ya çıkacak, Eyüp'ten geçecek ve gidecek. Ne dedik, ‘Her Yerde Metro Her Yere Metro. Düşününüz yürüme mesafelerinde metro olacak. En fazla yarım saat yürüme mesafesinde istasyona erişebileceksiniz. Vefa Stadyumu için de bir proje hazırladık. Spor Bakanlığımıza gösterdiğimizde bu projeyi biz de yapabiliriz isterseniz dediler. O proje bittiğinde Fatih çok güzel bir spor kompleksine kavuşmuş olacak ”

Başkan Topbaş 16 Nisa'da yapılacak olan yeni Anayasa Referandumu içinde şu ifadeleri kullandı. 
“Bir siyasi parti mensubu olduğumu için değil, samimi olarak söylüyorum. Hangi parti olsaydı olsun, böyle bir şey gelse ben ‘Evet' derdim. Çünkü yönetimde bulunduğum süreçte bunu gördüm. Kendi yönetimimde, bunu gördüm. Kısıtlansaydık, engeller çıksaydı bu başarıyı yayakalayamazdık."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Topbaş, 3. Havalimanı şantiyesinde başkonsoloslarla buluştu!
  • 25.05.2017 14:26

Topbaş, 3. Havalimanı şantiyesinde başkonsoloslarla buluştu!

Kadir Topbaş, inşaatı devam eden 3. Havalimanı şantiyesinde büyükelçilerden sonr ...

Beyoğlu'na 91.2 milyon liralık yatırım!
  • 31.03.2017 16:47

Beyoğlu'na 91.2 milyon liralık yatırım!

Beyoğlu'nda düzenlenecek olan toplu açılış törenine İBB Başkanı Kadir Toptaş ve ...

Fatih Vezneciler’den 3. Havalimanına metro hattı yapılacak
  • 20.03.2017 15:25

Fatih Vezneciler’den 3. Havalimanına metro hattı yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, katıldığı programda Veznecile ...

Kilyos sahilindeki atıklar temizleniyor
  • 09.03.2017 16:18

Kilyos sahilindeki atıklar temizleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, kilyos sahilini temizle ...

Sur'da 'kentsel koruma ve yenileme' çalışması
  • 13.03.2016 16:02

Sur'da 'kentsel koruma ve yenileme' çalışması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde önemli çalışmalara b ...

Afet Yöneticisi Eğitim Programı düzenliyor
  • 29.01.2014 09:15

Afet Yöneticisi Eğitim Programı düzenliyor

Yeryüzü Doktorları Sivil Toplum Örgütleri için sertifikalı Afet Yöneticisi Eğiti ...