maritbet girişmaritbet
Evleri yanan kardeşlere müjdeli haber!

Evleri yanan kardeşlere müjdeli haber!

Dün Ağrı Doğubeyazıt'ta Geleri Ailesi'nin evleri yanarken ağlayan iki küçük kardeşin görüntüleri yürekleri dağlamıştı.

Geleri Ailesi'nin toprak damlı evi yanmıştı. Yangın anında DHA Muhabiri'nin çektiği fotoğraflar ise yürek dağladı. Fotoğrafta, 10 yaşındaki Yusuf, kardeşi Muhammet'in gözlerini kapatıyordu; yanan evlerini görmesin diye. Hürriyet ve Doğubeyazıt Belediyesi bu sabah bir kampanya başlattı; aile için bir hesap numarası oluşturuldu.

Doğubeyazıt Belediyesi Eş Başkanı Av. M. Rohat Özbay, hürriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, aileye destek için Türkiye genelinde ciddi bir ilginin olduğunu söyledi.

Özbay, 3 göz odadan oluşan toprak damlı evin kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Baba Remezen Geleri'nin, kışın, iş buldukça kalorifer kazanların yaktığını söyledi. Ailenin, dün akşam Ramazan Geleri'nin avlusundaki boş bir yere yerleştirildiğini ifade eden Özbay, gelecek yardımlarla birlikte hızla yeni bir ev inşa edilebileceğini söyledi.

'Elbirliği ile yeni bir ev yaparız'

Ağrı Belediyesi'nin de yardım için destek sözü verdiğini ifade eden Özbay, “Belediye olarak biz de elimizden geleni yapacağız. Evini temelini, havaların düzelmesi ile birlikte atarız. Çok sayıda kişide aradı; herkes birşeyler yapmak istiyor. Açılan hesap numarasından birikecek para durumuna göre ailenin eksiklikleri de giderilir” dedi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Evleri yanan kardeşlere müjdeli haber!
  • 20.02.2015 11:56

Evleri yanan kardeşlere müjdeli haber!

Dün Ağrı Doğubeyazıt'ta Geleri Ailesi'nin evleri yanarken ağlayan iki küçük kard ...

Evleri yandı, kardeşinin gözlerini kapattı!
  • 19.02.2015 14:44

Evleri yandı, kardeşinin gözlerini kapattı!

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bir ev çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. Ev ...