maritbet girişmaritbet
Evini satıp dünya turuna çıktı!

Evini satıp dünya turuna çıktı!

Gazeteci Asım Güneş, İstanbul'daki evini satıp dünya turuna çıktı. Güneş'in hedefi döndüğünde fotoğraf sergisi açmak.

Aktif gazeteciliği bırakmasının ardından, İstanbul'daki evini satarak önce dil eğitimi için Londra'ya, ardından dünya turu için Afrika ve Güney Asya'ya giden Asım Güneş, Amerika turuna başlamak üzere New York'a geldi. 

Sırt çantası ve fotoğraf makinesiyle dünyayı gezen Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 ay süren ilk gezisinde 6 milyon adım attığını belirterek, gittiği ülkelerde sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği kişilerin evlerinde ya da ucuz otel ve misafirhanelerde kaldığını anlattı.

Güneş, masrafları en düşük seviyede tutabilmek amacıyla en ucuz ulaşım yollarını seçtiğini ifade ederek, dünya üzerinde bu tür tehlike dolu yolculuklara çıkan gezginlerin sponsorlarca desteklendiğini kaydetti.

Arkadaşlarının verdiği küçük hediyelerin dışında herhangi bir desteğinin bulunmadığını belirten Güneş, "Benim sponsorum arkadaşlarım. Kimi çanta, kimi fotoğraf makinem için yedek batarya hediye etti. İstanbul'da bir evim vardı. Onu sattım ve yaklaşık bir odasının parasıyla bu turu tamamlamayı hedefliyorum. Ama en azından kameramı ve birkaç küçük ihtiyacımı karşılayacak sponsorum olmasını isterdim" diye konuştu.

Fotoğraf sergisi açmak istiyorum

ABD'de yaklaşık 1 ay kalmayı planladığını, daha sonra Meksika üzerinden Güney Amerika'ya geçeceğini, yolculuğu sırasında yaşadıklarını zaman zaman sosyal medya üzerinden paylaştığını vurgulayan Güneş, "Gezdiğim ülkelerde turistlerin gittiği mekanların aksine yoksul mahallelerinde gezmeyi daha çok seviyorum. Turistik bölgelerde halkın gerçek yaşamını göremiyorsunuz. Döndüğümde tur boyunca çektiğim fotoğraflardan oluşan bir sergi açmak istiyorum" dedi. Güneş, Amerika turunun yaklaşık 1 yıl süreceğini de aktardı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Evini satıp dünya turuna çıktı!
  • 30.12.2015 10:58

Evini satıp dünya turuna çıktı!

Gazeteci Asım Güneş, İstanbul'daki evini satıp dünya turuna çıktı. Güneş'in hede ...