maritbet girişmaritbet
Ev taşırken nelere dikkat edilmeli?

Ev taşırken nelere dikkat edilmeli?

Ev taşıma stresi sardıysa dört bir yanınızı, basit ama etkili ayrıntıları göz önüne alarak, bu işin altından çıkabileceğinizi hatırlatmakta fayda var.

Ev taşıma stresi sardıysa dört bir yanınızı, basit ama etkili ayrıntıları göz önüne alarak, bu işin altından çıkabileceğinizi hatırlatmakta fayda var.

Yaz aylarıyla birlikte taşınma mevsimine girmiş olduğumuzun ispatıdır! Yıllık izinlerini denk getirenler, okulların kapanmasını fırsat bilenler ve hazır havalar güzelken ‘Bu işi de aradan çıkaralım' diyenlerin; taşınırken detaylara dikkat edilirse her şeyin çok daha kolay ve hızlı ilerleyeceğini bilmelerinde fayda var!

STRESİ BİTMEZ

Hepimiz, hayatımızın en azından bir döneminde taşınma stresini yaşamışızdır. Temizliği, nakliyesi su ve tesisat işleri derken bu meşakkatli işin üzerimizdeki baskısı malum. Ancak birkaç önemli hususa dikkat edildiğinde sürecin çok daha hızlı ve pratik ilerlediğini gözlerinizle göreceksiniz.

ÖNDEN KEŞİF YAPMAK GEREK

Yeni bir yaşam alanına yerleşmeye karar verdiğinizde ilk adımınız muhakkak keşif yapmak olmalı! ‘Altı üstü ev taşıyorum, Kolomb gibi Amerika'yı keşfetmiyorum ya' diye düşünmeyin. Çünkü taşınacağınız evde yapacağınız ön inceleme size ilerleyen dönemlerde büyük kolaylık sağlayacak.

MUTLAKA ÖLÇÜ ALIN

Buzdolabı, çamaşır makinesi, perde ve gardrop gibi geniş yer kaplayan eşyalarınızı taşıyacağınız alanların ölçüsünü alın ve karşılaştırma yapın. Böylece son anda yaşayacağınız sürprizlerden de kurtulacaksınız.

EŞYADAN ÖNCE KLİMA MONTAJI

Ev taşımadan dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da boya, kapı tadilatı, elektrik-su tesisatı ve klima montajı gibi işlerin eşyalar taşınmadan yapılmasının gerekiyor oluşu. Çoğunlukla toz, kir vb. döküntüler oluşmasını sağlayan bu işlemleri ilk etapta aradan çıkarmak, mantıklı bir yaklaşım. Mutfak eşyalarının önceden taşınması da bayanlar için kolaylık sağlayacak hususlar arasında yer alıyor.

ÖZEL YAPIM DOLABA EKSTRA FİYAT

Söz konusu yeni bir eve taşınma olduğunda şüphesiz, işin en önemli kısmını nakliye bölümü oluşturuyor. Bu noktada çeşitli nakliye uzmanlarının uyanıklıklarına karşı gözünüzü dört açmanızda fayda var. Özel bir şirkette vergi uzmanı olarak çalışan S.T. taşınma sürecinde nakliye şirketiyle yaşadığı ilginç diyaloğu şu sözlerle anlatıyor: “3+1 eve göre ayarlanmış eşyalarımız olduğunu en başında söylemiştik. Buna rağmen taşınırken malzemeleri fazla buldular. Neyin fazla olduğunu sorduğumuzda sağlıklı bir cevap da veremediler. Üstelik bazı mobilyalar için ‘Siz bunları özel olarak yaptırmışsınız' çıkışıyla karşılaştık. Özel yapım karyoladan fazla fiyat almaya kalktılar ki hiçbir mantığı yok! Bu deneyim bana şunu öğretti. Taşınmadan önce muhakkak şirketle en küçük detaylara kadar oturup konuşmak, hatta gerekirse sözleşme yapmak gerek”

DASK YAPTIRMAYANA ELEKTRİK ABONELİĞİ YOK

Ev taşırken mutlaka yeni prosedürlerden haberinizin olması gerekiyor. Örneğin taşınacağınız evin fiber uyumlu interneti olması, kablolu TV işlemleri, su ve elektrik aboneliğini üzerinize almak için DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) yaptırma zorunluluğu gibi detayları dikkatlice takip etmelisiniz.

İSTANBUL İÇİ ORTALAMA NAKLİYE FİYATLARI

- 1+1 daire:  900 TL

- 2+1 daire: 1100-1200 TL arası

- 3+1 daire: 1300-1500 TL arası

- Piyano, para kasası gibi lüks eşyalı daireler: 3000 TL

- Villa: 10.000 TL

SULTANBEYLİ VE FLORYA'DA FARKLI FİYAT ÇIKARILIR

Dumankaya Nakliye'den Güven Günhan, “Nakliye işlemi yapılırken oturulan semtin profilinden eşyaların kalitesine kadar birçok detay fiyatı etkiler. Sultanbeyli'de oturanla Florya'da yaşayan kişiye aynı fiyatı çıkaramayız” diyor.

Bugün

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ev taşırken nelere dikkat edilmeli?
  • 05.07.2015 12:45

Ev taşırken nelere dikkat edilmeli?

Ev taşıma stresi sardıysa dört bir yanınızı, basit ama etkili ayrıntıları göz ön ...