maritbet girişmaritbet
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası kapılarını açtı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası kapılarını açtı

Eskişehir’in ilk akvaryumu ETİ’nin sponsorluk desteği ile açıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve ETİ'nin desteğiyle hayata geçirilen “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası” kapılarını açtı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehir'e büyük bir akvaryum yapma fikriyle start alan proje, ETİ'nin 3,5 milyon TL'lik katkısı ile şehre kazandırıldı. Böylelikle ETİ, doğduğu şehir olan Eskişehir'de gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha eklerken, Sualtı Dünyası için yaptığı 3,5 milyon TL'lik yatırımla birlikte, Eskişehir'in gelişimine son 5 yılda 28 milyon TL'lik katkı sağlamış oldu. 2011 yılında projelendirme çalışmalarına başlanan “Büyükşehir Belediyesi Eskişehir ETİ Sualtı Dünyası”, Türkiye'de belediye işletmesindeki ilk özel sektör katkılı akvaryum olma özelliğini taşıyor. Hayvanat Bahçesi kompleksi içerisinde yer alan ilk akvaryum olarak da nitelendirilen “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası”nın yapımı ise 2,5 yıl sürdü. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası'nın 21 Ocak 2014 Salı günü düzenlenen açılış törenine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, ETİ Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı'nın yanı sıra Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile birçok bürokrat ve iş adamı katıldı.

Açılış töreninde konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'in farklı insanların birbirine temas edebildiğini, bu sayede de Anadolu'nun ortasında bir barış adası olarak kaldığını belirterek, “Eskişehir'in bu değerli özelliğini korumak bizler için çok önemli. ETİ'nin bu noktada Eskişehir'e katkıları hiçbir bedelle ölçülemeyecek kadar büyük” dedi.

“ETİ hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı”
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası'na katkılarından dolayı ETİ Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı'ya plaket takdim eden Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ayrıca, “Bugün, Eskişehirli çocukların kendilerine temas etmesine hiç imkan olmayan canlı türlerini, sualtı canlılarını tanımalarına, onlara dokunmalarına imkan sağlayan bir tesisi açıyoruz. 

Eskişehir'de kazandığını Eskişehir'e harcayan, Eskişehir'in her ihtiyacında kapısı ilk çalınan ETİ Ailesi, bu projenin gerçekleşmesi için gereken hiçbir fedakârlıktan kaçınmadı. Hiçbir teşekkür kelimesi, kendilerine duyduğumuz şükranı ifade edemez. Ancak biliyorum ki, zaten teşekkür de beklemiyorlar. Bu tesisten faydalanan, bu tesis sayesinde ufukları genişleyen, bu tesis sayesinde doğayla ilişkisi derinleşen herkesin her bir kazancı, sevgili hemşehrimiz Firuz Kanatlı başta olmak üzere, tüm ETİ Ailesi için en değerli teşekkür olacak.” dedi.

“ETİ, Eskişehir'e 5 yılda 28 milyon TL yatırım yaptı”
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası'nın açılış töreninde konuşan ETİ Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, “Eskişehir'in ekonomik ve sosyo-kültürel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla pek çok alanda şehrimize yatırım yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Son 5 yılda Eskişehir'in gelişimi için gerçekleştirilen projelere 28 milyon TL'lik bir fon ayırdık. Hacı Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, ETİ Arkeoloji Müzesi bunlardan bir kaçı. Ayrıca uzun yıllardır şehrimizin en önemli temsilcilerinden olan Eskişehirspor'un da destekçisiyiz. Şehrimize eğitimden turizme, kültür sanattan spora kadar birçok alanda kazanımlar sağlamaya gayret ediyoruz.” dedi.

“Eskişehir'in kültür ve turizmine katkı sağlayacak”
Eskişehir'e fayda sağlayacak her projenin içerisinde yer almaktan mutluluk duyduklarını vurgulayan Firuzhan Kanatlı sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası da Eskişehir'i ilgilendiren diğer projelerde olduğu gibi tereddüt etmeden destek verdiğimiz bir proje oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen'in öncülüğü ve çabaları ile hayata geçen Eskişehir'in ilk akvaryum projesi Sualtı Dünyası sayesinde Eskişehir'imizin kültür ve turizmine katma değer sağlayacağımıza inanıyorum.”

Eskişehirliler, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası”nda 84 farklı tür balıkla buluşacak
3200 metrekarelik alana kurulan ve 2350 metrekarelik kısmını akvaryumun oluşturduğu ‘Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası'nda, 850 metrekarelik alanda ise ziyaretçilerin keyifli vakit geçirebilmeleri için hediyelik eşya satışı ve kafeterya alanları hizmet veriyor.

Teraryum, dokunma akvaryumu, tropikal akvaryum, amazon nehri ve mersin akvaryumu gibi bölümleri bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası'nda 84 farklı türden toplam 2150 adet balık ziyaretçilerle buluşuyor. Misafirlerini Türk karasuları (Kuzey Ege), Atlas Okyanusu, Kızıldeniz, Güney Amerika gölleri, Amazon Nehri gibi dünyanın farklı coğrafyalarından getirilen özel balık türleri ile tanıştıran ‘Eskişehir ETİ Sualtı Dünyası', tek seferde 400, bir günde ise 3500 ziyaretçiye ev sahipliği yapabilme kapasitesine sahip. 

‘Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası', birçok farklı aktiviteye de ev sahipliği yapacak. Çocukların gece tünelde uyku tulumları ile konaklayarak sualtı canlılarının davranışlarını inceleyebilme imkanına kavuşacağı akvaryumda aynı zamanda okullar için eğitici seminer aktiviteleri, okul gruplarına belli saatlerde sualtı belgeseli izletilmesi gibi etkinlikler düzenlenecek. Haftanın 7 günü 10.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak ‘Eskişehir ETİ Sualtı Dünyası'nda, bilet fiyatları yetişkinler için 3, öğrencilere ise 2 TL olacak.

Rakamlarla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Sualtı Dünyası tesisi için 6,5 milyon TL harcadı.
ETİ, Sualtı Dünya projesi için 3,5 milyon TL yatırım yaptı. ETİ'nin 5 yılda Eskişehir için yaptığı yatırım miktarı ise 28 milyon TL.
Sualtı Dünyası'nın yapımı 2,5 yıl sürdü.
Sualtı Dünyası toplam 3 bin 200 metrekarelik alana kuruldu.
2 bin 350 m2'lik kısmı akvaryum olan Sualtı Dünyası'nda, 850 m2'lik de sosyal alan yer alıyor.
Akvaryumda dünyanın farklı denizlerinden getirilen 84 türden toplam 2150 balık bulunuyor.
Sualtı Dünyası, tek seferde 400, bir günde ise 3 bin 500 ziyaretçiye ev sahipliği yapabilecek.
Sualtı Dünyası'nın giriş ücreti, yetişkinler için 3, öğrenciler için ise 2 TL olacak.

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eskişehir'de kadınlara özel otobüs uygulaması!
  • 19.05.2016 10:56

Eskişehir'de kadınlara özel otobüs uygulaması!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, özellikle kadın yolculardan gelen talepler doğr ...

AÜ Hastanesi, Kamu Hastaneleri Birliği’ne tahsis edildi
  • 08.03.2014 11:31

AÜ Hastanesi, Kamu Hastaneleri Birliği’ne tahsis edildi

Eskişehir Valiliği, AÜ ve Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ...

Eskişehir’de Türk Dünyası Alışveriş Günleri düzenlenecek
  • 15.02.2014 10:15

Eskişehir’de Türk Dünyası Alışveriş Günleri düzenlenecek

Eskişehir Valisi Tuna 'Eskişehirliler ile şenlik havasında bir daha kucaklaşmak ...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası kapılarını açtı
  • 21.01.2014 15:25

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası kapılarını açtı

Eskişehir’in ilk akvaryumu ETİ’nin sponsorluk desteği ile açıldı ...

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri
  • 31.12.2013 09:04

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri için basın toplantısı i ...

Eskişehir, parklar ve müzeler kenti olacak
  • 18.11.2013 11:23

Eskişehir, parklar ve müzeler kenti olacak

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir'in bundan sonra Türk dünyasının kal ...