maritbet girişmaritbet
Eskilerin mutfak stili: Shabby Chic dekorasyonu

Eskilerin mutfak stili: Shabby Chic dekorasyonu

Mutfaklarını Shabby Chic dekorasyonu ile süslemek isteyenlere pek çok örnek fikir sunuyoruz.

Nostaljik ama her çağın tarzı olan Shabby Chic stili, mutfaklara farklı bir hava katıyor.

Mutfaklar, evin en hareketli alanlarıdır. Yemek hazırlamak, bulaşıkları yıkamak belki yemek yemek için mutfaklar evin kalbidir… Mutfağınızda klasik ya da modern bir stil yerine farklı dekorasyon fikirleri arıyorsanız, Shabby Chic tarzı tam size göre olabilir. Mutfaklara Shabby Chic dekorasyonu ile nostaljik, sevimli ve eğlenceli alanlar katabilirsiniz. Fransız country stiline çok benzerlik gösteren Shabby Chic, 20. yüzyılın sonlarında “dağınık şıklık”tan esinlenerek İngiltere'de doğmuş bir stil. Eskitilmiş mobilyaları, yumuşak renkleri, ferahlık hissi, çiçek desenleri ile bir nostalji yaşatan stil, mutfaklarda oldukça nostaljik ve eğlenceli bir dekorasyon oluşturuyor.

Shabby Chic mutfak dekorasyonu

Her ne kadar eski gibi görünse de asla eskimeyen, huzur veren Shabby Chic stilini mutfağınızda uygulamanız mümkün. Üstelik son derece düşük bir bütçeyle Shabby Chic stiline mutfağınızda yer verebilirsiniz.

Mutfak duvarlarını beyaz ya da açık pastel tonlarıyla boyayarak işe koyulun. Shabby Chic stilinde çiçek desenleri oldukça önemli bir ayrıntı. Perde, masa örtüsü ya da mutfakta kullandığınız sandalyelerin minderleri için çiçek desenli kumaşları tercih edebilirsiniz.  Bu stil için mutfağınızı oldukça aydınlık yapmalısınız. Eğer karanlık bir mutfağınız varsa, gün ışığını maksimum bir şekilde kullanmalısınız. Aydınlatma unsuru olarak vintage sarkıt lambalar ve avizeler, Shabby Chic stiline uygun olacaktır.

Shabby Chic mutfak dekorasyonu

Shabby Chic stili için perakende mağazalardan alışveriş yapabileceğiniz gibi bitpazarlarından da yararlanmanızı öneririz. Bitpazarlarını gezerek Shabby Chic stili mutfağınız için yeni parçalar keşfedebilirsiniz. Mutfak için mobilya ve aksesuar konusunda bitpazarlarından harika parçalar bulabilirsiniz. Ayrıca mutfak duvarınız için Shabby Chic stiline uygun objeler ve çerçeveleri de unutmayın. Eski mutfak araç ve gereçleri, retro küçük mutfak aletleri, Shabby Chic stilinizi güçlendirecektir.

Öte yandan bu zamansız stil için kendi yaptığınız mobilya ve aksesuarları da kullanmanız mümkün. Örneğin eskitilmiş, patineli masa ve sandalyeler, çerçeveler, tabureler ve tepsiler, mutfağınızda emek verdiğiniz güzel parçalar olacaktır. Shabby Chic stili yakalayacağınız mutfağınız için açık ve eskitilmiş raflara yer verebilirsiniz. Bu şık stil için mutfağınızda mutlaka canlı renkli çiçekler de kullanmalısınız. Özellikle vintage bir vazo içinde yapay ya da canlı çiçekler, Shabby Chic mutfağınızda şık duracaktır.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eskilerin mutfak stili: Shabby Chic dekorasyonu
  • 08.11.2016 14:35

Eskilerin mutfak stili: Shabby Chic dekorasyonu

Mutfaklarını Shabby Chic dekorasyonu ile süslemek isteyenlere pek çok örnek fiki ...