maritbet girişmaritbet
Eski borçlar artık tek tuşla öğrenilebilecek

Eski borçlar artık tek tuşla öğrenilebilecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, vatandaşların geçmişteki borçları nedeniyle mağdur olmalarının önüne geçileceğini bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, abonelerin elektronik haberleşme sektöründe faaliyette bulunan işletmecilere ait borç veya alacak bilgilerini e-Devlet üzerinden tek tuşla öğrenebilme imkanına kavuştuğunu belirterek, "Böylece vatandaşlarımızın geçmişteki borçları nedeniyle mağdur olmalarının önüne geçilmiş olacak" dedi.

Bakan Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) tarafından kabul edilen "Borç ve Alacak Bilgilerinin Sorgulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar"ın  yürürlüğe girdiğini açıkladı.
Bilgin, e-Devlet üzerinden her borç için ayrı sorgulama yapmak gerekirken, yeni düzenleme ile abonelerin tek bir işlemle bütün borç bilgilerini öğrenebileceğini bildirdi.

Mobil telefon aboneleri başta olmak üzere elektronik haberleşme sektöründeki abonelere, üç ayrı yöntemden tercih ettikleriyle borç ya da alacak bilgilerini kolayca öğrenebilme imkanı getirildiğini belirten Bilgin, birinci yöntemde vatandaşların, işletmecilerin bayileri aracılığıyla sadece kimlik bilgilerini kullanarak güncel ya da eski telefon veya abone numaralarını, abone oldukları hizmet numaralarını hatırlamasalar bile fatura edilen borç ve alacak bilgilerini, ücretsiz ve kolayca öğrenebileceğini kaydetti. 

Bu yöntemde bayilerden borç ve alacak bilgilerinin sorgulanması sonrasında tüketicinin talebi üzerine durumunu gösteren bir belge verileceğini de anlatan Bilgin, "Tüketicinin borcunun bulunmadığı hallerde istisnalar belirtilerek 'borçsuzdur belgesi' düzenlenecek ve bu belgelerden ücret alınmayacak. İkinci yöntemde ise vatandaşlarımız işletmecilerin internet siteleri üzerinden fatura edilmiş borç ve alacak bilgilerini rahatça öğrenebilme imkanına kavuşacak" diye konuştu.

1 Ocak ile 2 Mart tarihleri arasında uygulamanın test sürecinin tamamlandığını ifade eden Bilgin, 2 Mart'tan itibaren uygulamanın hayata geçirildiğini açıkladı.

Bilgin, vatandaşların cep telefonu, sabit telefon, internet, kablo TV ve uydu hizmetlerine ilişkin abonelik borçları ve alacak bilgilerini https://www.turkiye.gov.tr/btk-mobil-sabit-internet-kablo-tv-uydu-isletmecilerinden-borc-ve-alacak-sorgulama internet adresinden sorgulayabileceklerini kaydetti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tapu senetleri ve e-Devlet uygulamaları yenileniyor
  • 01.12.2018 17:31

Tapu senetleri ve e-Devlet uygulamaları yenileniyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devl ...

Halk GYO’nun aktif büyüklüğü 3 milyar TL’yi aştı
  • 10.11.2020 11:33

Halk GYO’nun aktif büyüklüğü 3 milyar TL’yi aştı

Bu yıl 10. yaşını kutlayan Halk GYO’nun aktif büyüklüğü 3 milyar TL’yi, özkaynak ...

İMOB Mersin Mobilya Fuarı açıldı!
  • 31.10.2020 15:26

İMOB Mersin Mobilya Fuarı açıldı!

CNR Holding tarafından düzenlenen İMOB Mersin Mobilya Fuarı ziyarete açıldı. ...

NG Kütahya Seramik, havalimanları için dayanıklı seramik üretti
  • 08.09.2020 12:12

NG Kütahya Seramik, havalimanları için dayanıklı seramik üretti

NG Kütahya Seramik, bir ilke daha imza atarak havalimanı, fabrika, hastane, park ...

"4.5G'den 5G'ye geçen ilk ülkelerden biri olacağız"
  • 05.08.2020 09:21

"4.5G'den 5G'ye geçen ilk ülkelerden biri olacağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Fiber altyapımız 400 bin kilome ...

“2019 yılı hizmet dolu çok yoğun bir yıl olacak”
  • 01.01.2019 10:22

“2019 yılı hizmet dolu çok yoğun bir yıl olacak”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, “2019 yılı hizmet dolu çok yoğun ...