maritbet girişmaritbet
Esenler’de ‘Çocuk Sokağı’ projesi hayata geçirilecek

Esenler’de ‘Çocuk Sokağı’ projesi hayata geçirilecek

Esenler Belediyesi “Esnaf Buluşmaları” projesi ile toplantı düzenlemeye devam ediyor

Davutpaşa Mahallesi esnafıyla kahvaltı programında buluşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, M
enderes Mahallesi'nde Çocuk Sokağı projesini hayata geçireceklerini açıkladı. Esenler esnafının memnuniyetini ve sorunlarını paylaşmak amacıyla Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Esnaf Buluşmaları” projesi aralıksız devam ediyor. Yeni dönemin ilk esnaf kahvaltısı, Davutpaşa Mahallesi esnafıyla gerçekleşti. Nene Hatun Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Erol Öztaş, Esenler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turgut Şişman, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, Belediye birim müdürleri ve Davutpaşa Mahallesi esnafı katıldı.

Yeni dönemde Davutpaşa Mahallesi'nde yapacakları yeniliklerden bahseden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, mahallede özellikle görsel açıdan güzelleştirmeler yapacaklarını söyledi. “Biz masa başında değil, esnafın talepleri doğrultusunda çözüm üretmek istiyoruz” diyen Göksu, “Esenler halkının yüzde 80'inin uğradığı cadde olduğu için buraya artı değer katmamız lazım. Özellikle buradaki kültür merkezimiz mahalleye canlılık katacak” şeklinde konuştu.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Davutpaşa'da bulunan kampüsündekileri Esenler Dörtyol Meydanı'na çekmek için, ileriki bir dönemde Üniversite'den Dörtyol'a kadar bir nostaljik tren çalışmaları olduğunu söyleyen Göksu, yaklaşık 1 kilometrelik bu mesafedekilerin, Dörtyol'a gelmesinin meydana ayrı bir hava katacağını kaydetti. 

İlçenin her yerinde bir hareket olması gerektiğini belirten Göksu, Menderes Mahallesi'nde yapmak istedikleri Çocuk Sokağı projesini de açıkladı. Göksu, “Menderes Mahallesi 330 sokak komple trafiğe kapatılacak ve burayı Çocuk Sokağı hâline getireceğiz. Bunun için cumartesi günü bir halk oylaması yapacağız. Mahalle'ye hem Anne Çocuk Merkezi yapacağız hem de bu alanı Çocuk Sokağı hâline getireceğiz. Sokak, internetten takip edilebilecek ve aileler de çocuklarını internetten izleyebilecek. Bu projeyi 6-7 mahallemizde hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Göksu'nun ardından konuşan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal söze, “Davutpaşa, Esenler'in merkezi. Davutpaşa esnafı ve onların istekleri çok önemli” diyerek başladı. “İlçemizde huzur ve güvenlik açısından bir sorun görmedik” diyen Ünal, “Bizim görevimiz sizin huzurunuzu devam ettirmek ve size en güzel katma değeri sunmak” dedi.
Konuşmaların ardından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve beraberindekiler, esnafın talep ve önerilerini aldı, memnuniyet ve şikâyetlerini bir bir dinledi. Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltı programının sonunda Göksu, mahalle sakinlerinin mahalleleri hakkında sorduğu soruları yanıtladı ve çözüm önerilerini değerlendirdi. 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte en çok tercih edilen dekoratif yastık modelleri!
  • 19.09.2020 11:23

İşte en çok tercih edilen dekoratif yastık modelleri!

Klasik, country, modern başta olmak üzere tüm dekorasyon tarzlarının temasında y ...

Esenler Belediyesi, Çocuk Sokağı ile EXPO 2016'da!
  • 23.04.2016 10:04

Esenler Belediyesi, Çocuk Sokağı ile EXPO 2016'da!

Esenler Belediyesi'nin hayata geçirdiği dünyanın ilk "Çocuk Sokağı", Türkiye'de ...

Tevfik Göksu, Havaalanı Konutları'nı inceledi
  • 26.02.2016 09:28

Tevfik Göksu, Havaalanı Konutları'nı inceledi

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, yapımı tamamlanma aşamasına gelen Hava ...

Geleceğin bilim adamları bu parkta yetişecek
  • 16.06.2014 16:58

Geleceğin bilim adamları bu parkta yetişecek

İlköğretim çağındaki öğrencileri bilime teşvik etmek isteyen Esenler Belediyesi ...

Esenler’de ‘Çocuk Sokağı’ projesi hayata geçirilecek
  • 29.04.2014 10:53

Esenler’de ‘Çocuk Sokağı’ projesi hayata geçirilecek

Esenler Belediyesi “Esnaf Buluşmaları” projesi ile toplantı düzenlemeye devam ed ...

Esenler Belediyesi’nin faaliyet raporu kabul edildi
  • 11.04.2014 17:01

Esenler Belediyesi’nin faaliyet raporu kabul edildi

Esenler Belediyesi’nin 2013 yılını kapsayan Yıllık Faaliyet Raporu, meclis trafı ...