maritbet girişmaritbet
Esenler'de Çocuk Köyü kurulacak!

Esenler'de Çocuk Köyü kurulacak!

Mehmet Tevfik Göksu, çocuk mahallesinden sonra çocuk külliyesi yapacaklarını açıkladı.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, dünyanın değişik yerlerinden insanların, çocuklar için özel olarak hazırladıkları sokağı görmeye geldiğini belirterek, şimdi de Çocuk Mahallesi oluşturacaklarını açıkladı. 

Göksu, belediye tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında düzenlenen programda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gazetecilerin gününü kutlayan Göksu, ilçede yakında Çocuk Mahallesi ve Külliyesi açacaklarını belirterek, sosyal ve kültürel değişim için şehrin bütün dokusuna hitap etmek gerektiğini anlattı. 

Şehrin sosyal dokusunda hangi katmanlar varsa onlara uygun projeler ürettiklerine dikkati çeken Göksu, kentin en önemli katmanlarından birinin de çocuklar olduğunu vurguladı. 

Göksu, şunları kaydetti:

"Çocuklara, çocukluklarını yaşamaları için mekanlar üretmeye çalışıyoruz. Bu üretilen mekanların başında Çocuk Sokağı geliyor. Çocuk Sokağı'nı dünyanın değişik yerlerinden insanlar görmeye geliyor. Şimdi de Çocuk Mahallesi oluşturuyoruz. Bir mahalleyi komple trafiğe kapatıyoruz. UKOME kararları alındı. Yavuz Selim Mahallesi'ndeki bu yer, komple çocuklara ait olacak. Dedeler ve ninelerin, sokakta oynayan torunlarını izleyebilecekleri mekanlar üretiyoruz."

Mahalleden sonra çok büyük bir çocuk külliyesi yapacaklarını aktaran Göksu, "Bu, tamamen doğal bir park ve her şey çocuklara göre, çocukların doğayı tanıyabileceği şekilde tasavvur edilmiş. Çocuk ve annelerin özellikle geleceği, babaların da farklı mekanlarda çocuklarını izleyebileceği bir mekan. 30 bin metrekarelik bir park olarak dizayn ediliyor. Çalışmalar başladı. Oruç Reis Mahallesi'nde Çocuk Külliyesi yapılacak. Ayrıca Dede-Torun Merkezi de bitti. Dedeler ve ninelerin torunlarıyla gidebilecekleri ve bitki yetiştirebilecekleri hobi bahçelerinin de bulunduğu yeni merkezi açacağız" şeklinde konuştu.

Esenler'deki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Göksu,100 bin konutun problemli olduğunu ve 5 yılda bunların 25 binini dönüştürdüklerini söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bir mahalleyi çocuklara tahsis ediyoruz!
  • 11.01.2016 16:15

Bir mahalleyi çocuklara tahsis ediyoruz!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, çocuk mahallesinden sonra çocuk kü ...

Esenler'de Çocuk Köyü kurulacak!
  • 09.01.2016 15:30

Esenler'de Çocuk Köyü kurulacak!

Mehmet Tevfik Göksu, çocuk mahallesinden sonra çocuk külliyesi yapacaklarını açı ...