maritbet girişmaritbet
Esenler Belediyesi’nin faaliyet raporu kabul edildi

Esenler Belediyesi’nin faaliyet raporu kabul edildi

Esenler Belediyesi’nin 2013 yılını kapsayan Yıllık Faaliyet Raporu, meclis trafından kabul edildi

Mecliste faaliyet raporunun sunumunu yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, 2013 yılında yapılan çalışmaları anlattı ve Esenler'i fark edilen bir ilçe haline getirdiklerini belirtti. Esenler Belediye Meclisi'nin 5. Seçim yılı 1. Dönem Meclisi Nisan ayı toplantılarının ikinci birleşiminde Esenler Belediyesi'nin 2013 yılını kapsayan Yıllık Faaliyet Raporu görüşüldü. 

Birlik Mahallesi'ndeki yeni Esenler Belediye Meclisi Salonu'nda Meclis Başkan Vekili Murat Gülkıran'ın başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısı, tüm meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı. Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okutulmasıyla başlayan meclis toplantısı, Esenler Belediyesi'nin 2013 yılına ait faaliyet raporu görüşülmesiyle devam etti. 2013 Yılı Faaliyet Raporuyla ilgili sunum yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Esenler Belediyesi'nin faaliyet raporuna hem de 2013 yılı değil; 5 yıllık faaliyet raporuna Esenler halkı, zaten onayı vermiştir ve yaklaşık yüzde 63'e varan bir oranla Esenler Belediyesi'nin faaliyetleri onaylanmıştır. En önemli şey de halkın ibrasıdır. Halkın ibrasının olduğu yerde biz sadece onları temsilen belki bürokratik işlemleri tamamlamış olacağız. Bu açıdan ben Esenler Belediyesi'nin faaliyetlerinin gerekli ibrasının yapıldığını düşünüyorum” diye konuştu. 
esenler

30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından Esenler'de 5 yıl boyunca görev yapmaya hak kazandığını hatırlatan Göksu, şehrin bir gönül dünyası olduğunu söyleyerek, şehri bir insan vücudu gibi gördüklerini, şehrin her bir alanının en sağlam şekilde işlenmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. 

Esenler'de göreve geldiklerinde en temel problemin algı meselesi olduğunu kaydeden Göksu, Esenler'i fark edilen bir ilçe haline getirdiklerini belirterek, “Bugün Esenler'i İstanbul'un en çok konuşulan ilçelerinden biri haline getirdik. Esenler'in sorunlarının çözülebileceğini gösterdik. Az kaynakla nasıl çok iş yapılabileceğini gösterdik. Esenler'de bir gelecek tahayyülü oluşmaya başladı” dedi. 

Esenler'de fiziki sorunların yüzde 70'ini bitirdiklerini anlatan Göksu, “Artık Esenler, fiziki sorularınla uğraşan bir ilçe değil, kültür ve sanatla uğraşan bir ilçe haline gelecek” diye konuştu. 

Yeni dönemde hayata geçireceği çalışmaları da anlatan Göksu, önümüzdeki 5 yılda dönüşüm, gelişim, yaşam, eğitim, sanat, kültür, spor, ulaşım, çevre ve bilişim olmak üzere 10 felsefi temel üzerinden projeleri hayata geçireceklerini dile getirdi. Göksu, bu 10 temel çerçeve içinde 5 yıllık dönemde, dede- torun merkezini kuracaklarını, kentsel dönüşüme devam edeceklerini ve Türkiye'de ilk kez Esenler'in dönüşüm master planını hazırlayacaklarını ve her mahallenin kentsel tasarımını yapacaklarını kaydetti.

Esenler'de yeni dönemin spor dönemi olacağını da vurgulayan Göksu, spor alanında da büyük hamleler geliştireceklerini söyledi. Esenler'e dev bir spor kompleksi ve Türkiye'de bir ilk olan Esenler Spor Köyü ve Kemer Mahallesi'nde de Engelliler Kampüsü kuracaklarını dile getiren Göksu, bu kampüste bir de İkâme Anne Merkezi oluşturacaklarını belirtti. 

Otopark çalışmalarına da ağırlık vereceklerini ifade eden Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile birlikte ilçeye yeni otoparklar kazandıracaklarını sözlerine ekledi. 

Göksu, “Esenler'i bir taraftan dönüşüm çalışmaları,  diğer taraftan da yaşam kalitesi ve eğitim, kültür, sanat, ulaşım, spor altyapısı ve çevresiyle İstanbul'a yakışan bir marka haline getireceğiz” dedi. 

Göksu'nun konuşmasının ardından meclis toplantısı, meclis üyeleri, temsil ettikleri siyasi partilerine göre faaliyet raporuyla ilgili görüşlerini dile getirdiler. Toplantı, 3 CHP'li meclis üyesinin red oyu verdiği Esenler Belediyesi 2013 Yılı Faaliyet Raporu'nun oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından sona erdi. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...