maritbet girişmaritbet
Erol Olçok'un ismi verilen hastane inşaatı tamamlandı

Erol Olçok'un ismi verilen hastane inşaatı tamamlandı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oğlu ile şehit olan Erol Olçok'un isminin verildiği Çorum'da yaptırılan hastane inşaatı tamamlandı.

Vali Necmeddin Kılıç ile AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Ankara yolunda inşa edilen 800 yataklı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde inceleme yaptı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk ve Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı'nın da eşlik ettiği ziyarette hastanenin çeşitli bölümlerini gezen Kılıç ve Ceylan, ilgililerden bilgi aldı.

Milletvekili Ceylan, burada düzenlediği basın toplantısında, İl Özel İdaresi tarafından 2013'de ihalesi yapılan ve yaklaşık 215 milyon liralık bedelle sözleşmesi imzalanan 800 yataklı hastane inşaatının tamamlandığını, müteahhit firmanın 1 Mart'ta binayı teslim edeceğini ve taşınma işlemlerine başlanacağını söyledi.

151 dönümü kapalı olmak üzere 950 dönüm araziye inşa edilen hastanede 800 yatak, 176 poliklinik, 22'si suit olmak üzere 430 hasta odası bulunduğunu anlatan Ceylan, şu bilgileri aktardı:

"Hastanemiz 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek. Mevcut hastanemizde 10 ameliyathanemiz varken, burada 30 ameliyathane olacak. Yeni hastane hemen hemen her açıdan mevcut hastanemizden üç kat büyüktür. İçerisinde yürüyen merdivenleri, yürüme bantları, çocuk yoğun bakım ünitesi, hastane içerisinde hastaların nakli için golf ambulans olarak bilinen araçların hizmet vereceği bir sağlık tesisini Çorum'a kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Son teknoloji cihazlarla akıllı hastane olarak hizmet verecek."

 

Hastanenin tefrişatı için 64 milyon lira ödenek ayrıldığını bildiren Ceylan, "Yeni alınacak cihazlarla toplamda 500 milyon liralık bir yatırım yapılacak. Amacımız Çorum'dan hasta sevkini minimum düzeye indirerek, diğer illerdeki hastalara hizmet vermek ve Çorum'u sağlık alanında cazibe merkezi yapmaktır. Hitit Üniversitemiz ile burayı en güzel şekilde işleteceğiz." dedi.

"Şehitlerimizi unutmadık"

Ceylan, darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oğlu ile şehit olan Çorumlu Erol Olçok'un isminin hastanede yaşatılacağına işaret etti.

Olçok'un bir kahraman olduğunu vurgulayan Ceylan, "15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız. İsimlerini her platformda yaşatacağız. Hemşehrimiz şehit Erol Olçok'un ismi de Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşatılacak. Tabelaları geldi, kısa sürede montajı yapılacak. İnşallah onun adını ve anısı da memleketinde yaşatmış olacağız." diye konuştu.

Yeni hastanenin taşınma sürecinin ardından kısa sürede hizmete gireceğini dile getiren Ceylan, Bahçelievler Mahallesi'ndeki mevcut Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gülabibey Mahallesi'ndeki Göğüs Hastalıkları Hastanesinin de hizmet vermeye devam edeceğini kaydetti. 

Ceylan, ayrıca Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi için mevcut Fen Edebiyat Fakültesinde yer tahsisi yapıldığını, Ankara'daki başka bir üniversitede eğitim verilen tıp fakültesi öğrencilerinin 2018'den itibaren Çorum'da eğitim almaya başlayacağını sözlerine ekledi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çorum'daki Erol Olçok Hastanesi 15 Temmuz'da açılacak
  • 13.07.2017 10:58

Çorum'daki Erol Olçok Hastanesi 15 Temmuz'da açılacak

Sağlık Bakanlığı tarafından 215 milyon liralık yatırımla Çorum'da yaptırılan ve ...

Erol Olçok'un ismi verilen hastane inşaatı tamamlandı
  • 21.02.2017 15:00

Erol Olçok'un ismi verilen hastane inşaatı tamamlandı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oğlu ile şehit olan Erol Olçok'un isminin verildi ...