maritbet girişmaritbet
Erdoğan’ın bisikleti açık artırma ile satılacak!

Erdoğan’ın bisikleti açık artırma ile satılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı 51. Türkiye Bisiklet Turu'nun tanıtımında kullandığı bisiklet, hayır amaçlı olarak satılacak.

Cumhurbaşkanlığı 51. Türkiye Bisiklet Turu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a özel olarak yapılan bisiklet, açık artırmaya çıkarılıyor. Erdoğan'a dünya şampiyonunun kullandığı özelliklerde bisiklet yapan ve aynı zamanda turun da sponsorlarından olan Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun finalinde bisikletin hayır amaçlı olarak açık artırmayla satılması konusunda talimat verdi. Yakın zamanda onu hayata geçireceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bisiklet kullanmasının hem bu spora ilginin artmasını hem de bisiklet satışlarını olumlu etkilediğini söyleyen Akgül, sorularımızı yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu dışında başka hangi organizasyonlara destek veriyorsunuz? 

Son 4-5 yıldır Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası'na sponsoruz. Bundan önce Salcano Ankaragücü takımı kuruldu. Biz onunla beraber bu spora destek olmaya başladık. Balkanlar'da 4 ülkede 13 yarış düzenledik. Bursaspor'a destek oluyoruz. Bitlis'in Ahlat ilçesinde Tatvan'da 4 günlük bir yarış yaptık. Ayrıca dünya şampiyonu Fabrice Benz bizim bisikletimizle yarıştı. Bir Türk markası bisikleti, dünya şampiyonu bisikletçinin kullanması gerçekten gurur verici. 

Cumhurbaşkanı için hazırladığınız bisiklet de aynı model değil mi?

Evet. O da bizim için bir mutluluktu ve gerçekten Türkiye'nin, bisiklet sektörünün ve sporunun tanıtımı açısından da Cumhurbaşkanımız'ın bisiklete binmesi çok etkili oldu. O hafta satışlara da yansıdı. Herkesin kafasında "Sadece çocuklar değil bakın Cumhurbaşkanı da biniyor" algısı çok önemliydi. 

Bisiklet Cumhurbaşkanı'nda mı? 

Cumhurbaşkanımız'da. Kendisiyle Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun final gününde konuştuğumuzda hayır amacıyla açık artırmayla satılması konusunda talimat verdi. Yakın zamanda onu hayata geçireceğiz. 

Bisikleti bir spor olarak ne kadar duyurabiliyorsunuz? 

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Türk bisiklet sektörünün dünyaya tanıtımı açısından önemli. Çünkü 8 gün boyunca dünyada 600 milyon hanede izleniyor. Bisikleti daha iyi noktaya getirebilmek için ihtiyacımız olan tanıtımının yapılması. 

Özlem Doğaner/Sabah

Yorum Yaz