maritbet girişmaritbet
Cumhurbaşkanı'nın çağrısına 'dövizini bozdur' hamlesi!

Cumhurbaşkanı'nın çağrısına 'dövizini bozdur' hamlesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Yastık altınızdaki dolarlarınızı bozdurup, TL yapın" çağrısı ile birçok esnaf çeşitli kampanyalar başlattı.

Dolar ve eurodaki artışa karşı Türk parasının değerlenmesi için atağa geçen esnaflar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Yastık altınızdaki dolarlarınız bozdurup, TL yapın" çağrısına kampanyalar ile destek vermeye başladı. Harekete geçen esnaflar bu söze destek vermek için çeşitli kampanyalar hayata geçirdi. İşte Türkiye'den "dövizini bozdur" kampanyaları: 

DOLAR BOZDURANA ÇİÇEK BEDAVA

Çankırı'da bir çiçekçi, 100 dolar bozdurarak makbuzunu getiren vatandaşlara ücretsiz çiçek hediye ediyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine kampanyaya destek vermeyi kararlaştırdığını vurgulayan Özmen, "Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı benim çok dikkatimi çekti. Doların yükselmesi biz esnafları çok kötü yönde etkiliyor, bizle birlikte halkı da çok etkiliyor. O nedenle böyle bir kampanya yapmaya başladım. 100 dolarını bozdurup faturasını bize getirene 1 buket çiçek hediye ediyorum." diye konuştu.

Kampanyaya ilginin iyi olacağına inandığını söyleyen Özmen, "Kampanyaya yeni başlamamıza rağmen bir arkadaşımız dolar bozdurup faturasını getirdi. İlerleyen zamanda ilginin daha da artacağına inanıyorum." dedi.

''100 DOLARINI BOZANA KAHVALTI ISMARLIYORUM''

Bingöl'ün Genç ilçesindeki esnaflar, dolarını bozdurup makbuzunu getirenlere bedava kahvaltı ve ekmek kampanyası başlattı.

Kahvaltı salonu işletmeciliği yapan esnaf Bahri Kara, “Reisi Cumhurumuzun yaptığı bir açıklama vardı ekonomiye destek için. Biz de esnaflar olarak tamamen reisin arkasında duracağız ve 100 dolarını bozup makbuzuyla birlikte getiren herkese kahvaltı ısmarlıyorum. Avrupa'nın oyunlarının bitmesi ve ekonomimizin güçlenmesi için bütün halkımızı ve esnaflarımızı reisimize destek olmaya davet ediyorum” dedi.

"100 DOLAR BOZDURANA YÜZDE 10 İNDİRİM"

Yalova'da balıkçılık yapan bir esnaf, yaşanan gelişmelere tepki amacıyla 100 dolar bozduranlara aldıkları tüm balık çeşitlerinde yüzde 10 indirim uyguluyor. 

Rasim Koçal Yelken Sokak'ta faaliyet gösteren balık işletmesinin sahibi Emre Soğuksu (28), esnaf olarak yaşanan gelişmelere kayıtsız kalmamak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

"MAKBUZU GETİR, DÜRÜMÜ GÖTÜR"

Gaziantep'teki bir lokanta sahibi, 200 dolar bozdurup makbuzunu getirenlere istediği yemeği bedava veriyor. Lokanta işletmecisi Mustafa Çolak, Cumhurbaşkanının çağrısına destek verdiklerini belirterek, “Doların yükselmesinden dolayı çok sıkıntımız var. 200 dolarını bozup makbuzunu bize getirene istediği yemeyi bedava veriyoruz. Bu kampanyamızın tüm ülkede ses getirmesini istiyoruz. Dolar çok yükseliyor, buna bir önlem almamız lazım. Biz bu durumdan çok şikayetçiyiz. Bir hafta içinde makbuzu ile birlikte 10-15'e yakın vatandaş geldi. Onlara yemeği bedava verdik. Diğer esnafların da bize destek vermesini bekliyoruz" diye konuştu.

ZÜCCACİYECİDEN, 300 DOLAR BOZDURANA HEDİYE KAMPANYASI

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde züccaciyeci Cevat Bulut, bankadan 300 dolar bozdurup dekontu kendisine getirenlere hediye kampanyası başlattı. 

Bulut, bankadan 300 dolar bozdurarak makbuzunu kendisine getirenlere dükkanından çeşitli züccaciye eşyaları hediye etme kampanyasını işyerinin camına astığı pankartla duyurdu. Pankarta, "1 dolar için vatanını satanlara dolarını bozdurarak darbeni vur. En az 300 dolar bozdur hediyeni al" yazdıran Bulut, 20 gün sürdüreceği kampanya kapsamında 300 dolar bozduranlara kahve takımı, tencere takımı ve çeşitli hediyeler vereceğini söyledi.

Eyüp Alibeyköy'de fırın sahibi Gökhan Kuk, Türk parasının değerlenmesi için 250 dolar ve euroyu bozdurup, makbuzunu getiren vatandaşlara ücretsiz ekmek veriyor.

"DOLAR BOZDURANA BEDAVA TRAŞ"

Iğdırlı kuaför, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek vermek için en az 250 dolarını Türk Lirasına çeviren herkese ücretsiz saç sakal tıraşı yapmak için kampanya başlattı.

KAMPANYA İÇİN BESTE BİLE YAPTILAR

Tasavvuf müziği alanında faaliyet gösteren "Anka" ilahi grubu, 5 bin dolar bozdurarak makbuzunu getiren çiftlerin düğününde ücretsiz sahne alacak.

Grup sözcüsü Ahmet Kurt, özellikle sosyal medyada da gündeme gelen "Dolarını boz" kampanyasına katkı vermek istediklerini söyledi.

Grubun ayrıca kampanyayı konu alan bir parçaları da bulunuyor. 

"500 DOLAR, EURO BOZDURUP FİŞİNİ GÖSTEREN HERKESE YEMEK BEDAVA"

Trabzonlu Yüksel Usta Lokantası İşletme Sahibi Yüksel Yıldırım, Türk parasının değerlenmesi için 500 Dolar ve Euro'yu bozdurup fişini getiren vatandaşlara ücretsiz yemek veriyor. İşletmeci, dükkanın camına astığı, üzerinde “Kardeşçe yaşadığımız ülkemizin güzel insanları 500 dolar, euro bozdurup, fişini gösteren herkese yemek bedava” yazılı pankartla vatandaşları kampanyaya destek vermeye çağırıyor. Lokantacıya vatandaşlardan da destek geldi.

Yorum Yaz