maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar'ın Trabzon Yavuz Selim Stadı'nda verdiği iftara yaklaşık 4 bin kişi katıldı!

Erdoğan Bayraktar'ın Trabzon Yavuz Selim Stadı'nda verdiği iftara yaklaşık 4 bin kişi katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Trabzon'da, Yavuz Selim Stadı'nda verdiği iftara yaklaşık 4 bin kişi katıldı

Konuşmasında Gezi Parkı olaylarına değinen Bakan Bayraktar, “Türkiye'nin kalkınmasına, gelişmesine, içeriden ve dışarıdan çomak sokmak isteyenlere sakın müsaade etmeyin. Çevre gibi hassas bir konuyu kaşıyarak, Türkiye'ye zarar vermek isteyenlere özellikle Trabzonlular olarak kesinlikle fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Trabzon Yavuz Selim Stadı'nda Bakan Bayraktar'ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğine, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

“Türkiye'ye zarar vermek istiyorlar”
Bakan Bayraktar, tüm etraftaki krizlere rağmen Türkiye'nin gerek tarihsel, gerekse de coğrafi olarak zor bir bölgede olduğunu ifade ederek, "Şu anda etrafımızdaki Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da çok vahim olaylar yaşanmakta ama Türkiye, istikrarla yoluna devam etmekte. Türkiye'nin kalkınmasına, gelişmesine, içeriden ve dışarıdan çomak sokmak isteyenlere sakın müsaade etmeyin. Çevre gibi hassas bir konuyu kaşıyarak, Türkiye'ye zarar vermek isteyenlere özellikle Trabzonlular olarak kesinlikle fırsat vermeyeceğiz. Taksim'de 3 ağacın taşınmasını bahane ederek bir fincan suda, bir fındıkkabuğunda fırtına koparmak isteyenlere kesinlikle fırsat vermeyeceğiz. Türkiye kalkınacak" dedi.

“Özel sektör bugün 250 katrilyon yatırım yapıyor”
Bayraktar, 2002 yılında yurt dışından yüzde 66 faizle 6 aylık dönemle borç para bulamazken, memurun maaşını veremezken, kısa süreli koalisyonlarla adeta yatırımlar tıkanmışken bugün Türkiye'de sadece özel sektörün 250 katrilyon yatırım yaptığını kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün eğitime, sağlığa, ulaşıma, her konuda ciddi yatırımlar yapılmaktadır. Mayıs ayında IMF'ye Türkiye'nin borcu kesildi. Mayıs ayında Türkiye'nin, dünyanın en önemli kredi kuruluşları tarafından kredi notu artırıldı. Üçüncü büyük havalimanının, üçüncü boğaz köprüsünün temeli atıldı. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri krizle boğuşurken, Türkiye'ye gıpta ile bakarken ne oldu da Türkiye'nin önünü kesmeye kalktılar? İnanın kötü emelli, içeride ve dışarıda da var böyle insanlar, AK Parti yapmasın da ülke batsın. Biz hepimiz bir gemideyiz. Bu ülkede kim bir ağaç dikmişse, kim taş üstüne taş koymuşsa o bizim için azizdir, mübarektir."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "1,5 milyarlık İslam alemi gözünü dikmiş Türkiye'ye bakıyor. Türkiye'nin kalkınmasını, Türkiye'nin kuvvetlenmesini bekliyor. Biz o bakımdan Türkiye'nin ekonomisini büyütmeye mecburuz" dedi.

Bakan Bayraktar, Yavuz Selim Stadı'nda düzenlediği ve yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı iftarın ardından yaptığı konuşmada, bugün dünyada yaşayan 7 milyar insandan 1,5 milyardan fazlasının Müslüman olduğunu belirterek, "Biz 7 milyar insanın mutluluğunu, huzurunu, barış ve kardeşliğini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İslamiyet'in dünyaya hakim olduğu dönemlerde dünyada huzur, barış olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, "Bugün dünyada Myanmar'dan tutun da Afganistan'a kadar, Suriye'den tutun da Filistin'e kadar, Afrika'nın ortalarına kadar Müslümanlar büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Dünyamız 2008 yılında çok ciddi bir ekonomik krizin içine girdi ve halen dalga dalga bu ekonomik kriz devam etmektedir" diye konuştu.

Bakan Bayraktar; Bize her yer Trabzon
Dünyada artık devletlerin kredibilitelerinin sorgulandığı, devletlerin hazinelerinin boşaldığı, iflas ettiği bir dönemden geçildiğine dikkati çeken Bakan Bayraktar, şöyle devam etti: "Böyle bir dönemde Türkiye bütünlüğünü, istikrarını ve kalkınmasını sürdürmektedir. Türkiye'nin dünyaya verdiği fotoğraf budur. Trabzon'un da dünyaya verdiği fotoğraf budur. 1,5 milyarlık İslam alemi gözünü dikmiş Türkiye'ye bakıyor. Türkiye'nin kalkınmasını gelişmesini ve kuvvetlenmesini bekliyor. Biz o bakımdan ülkemizi geliştirmeye, kalkındırmaya, ekonomimizi büyütmeye mecburuz. Trabzon da buna mecbur. Trabzonlu olmak ayrıcalıktır. Bugün Trabzon'un 760 bin nüfusunun yanında tüm Türkiye'de 4 milyona yaklaşan Trabzon kökenli kardeşlerimiz, vatan, bayrak, üretim, kardeş eksenli bir çalışma içerisindedir. Bize marka olarak mal olan ifade 'Bize her yer Trabzon' ifadesi kolay bir ifade değil."

Bakan Bayraktar, hükümette oldukları 10,5 yılda tüm Türkiye'de gayretle çalıştıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: "Adalet ve Kalkınma Partisi milletin partisidir. Dünyanın hiçbir yerinde, gelişmekte olan bir ülkede, 10,5 yıl iktidarda kalarak, oylarını artıran bir yönetim yok. Bu kolay değil. Bu milletin faziletidir ama liderimizin de özelliği var, liderimiz bir dünya lideridir. Türkiye'yi büyütmek için, İslam dünyasının daha iyi yaşaması için gece gündüz çalışmaktadır. Biz de ekip olarak parti ayrımı gözetmeksizin, 75 milyon Türk insanımızın refahını ve mutluluğunu artırmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...