maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar: 'Tünelden başka bir alternatif olmayacak'

Erdoğan Bayraktar: 'Tünelden başka bir alternatif olmayacak'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ODTÜ yolunun Ankaralılar için bir zorunluluk olduğunu belirtti Bayraktar, yapılacak yolda tünelden başka bir alternatifin söz konusu olmadığını, yol çalışmalarının ODTÜ’nün talebi doğrultusunda tünel şeklinde planlandığını söyledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,  ODTÜ'deki yol çalışması ile ilgili açıklama yaptı. Bayraktar, Eskişehir yolunun Ankara trafiğini kaldıramadığını bu nedenle ODTÜ'den geçirilecek yolun Ankara için elzem olduğunu söyledi. Bu kapsamda hazırlanan planın, üniversitenin bütünlüğünü bozmayacak iki ana ulaşım aksını içerdiğini ifade eden Bayraktar, bunlardan birisinin Anadolu Bulvarı'nın devamı olarak ODTÜ arazisinin doğu kesiminden geçeceğini kaydetti.
 
ODTÜ kampüsünün doğu batı hattından geçecek diğer yolun tünel şeklinde yapılacağını bildiren Bayraktar, başka bir alternatifin söz konusu olmadığını ifade etti. 
 
“Çevre ortak geleceğimiz”
 
Gelişen dünyada çevre bilincinin son derece önemli olduğuna değinen Bakan Bayraktar, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, oradan sökülen ağaçların büyük bir bölümünü naklederek  başka yerlere  dikecektir. Bununla da yetinmeyerek yol çalışmasında söktüğümüz ağaçların daha fazlasını bittikten sonra oraya dikeceğiz” dedi.
 
İmar planındaki itirazlar değerlendirilecek
 
Bakan Bayraktar, İmar Planının şu anda itiraz aşamasında olduğunu hem ODTÜ'den hem de kurum ve kuruluşlardan plana gelecek itirazların değerlendirileceğini söyledi. Yapılan planın  onay aşamasında teknik gereklilik nedeniyle birtakım revizyonlar gördüğünü ancak değişikliklerin planın genel özelliğini bozmadığını  kaydetti.
 
“Normalden daha az düzenleme ortaklık payı kestik”

 
Bakan Bayraktar, İmar Kanununda,  “ana yollar, düzenleme ortaklık payı olarak bedelsiz terk edilecektir” maddesinin ODTÜ ormanlarının bütünlüğünün bozulmaması için tam olarak uygulanmadığını söyledi. Bayraktar, " Her planda yüzde 40'a kadar düzenleme ortaklık payı kesilir. Biz bunu ODTÜ'nün sahip olduğu sosyal donatıların, ormanların kamusal kullanımı olduğunu düşünerek düzenleme ortaklık payını çok kısıtlı tuttuk. Yolların hukuki statüsü bellidir, hiçbiri mülkiyete konu edilemez” diye konuştu.
 
Planın askı aşaması bittikten sonra ODTÜ ve Büyükşehir Belediyesi ile tekrar bir araya gelineceğini plana gelen itirazların değerlendirileceğini, planda yanlış yorumlara sebep olan kimi noktaların düzeltileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Japon mimarın tasarımı "kağıt masura evi" deprem bölgesinde
  • 04.05.2023 16:52

Japon mimarın tasarımı "kağıt masura evi" deprem bölgesinde

Japon mimar Shigeru Ban'ın kağıt ve yonga levha gibi geri dönüştürülmüş çevre do ...

Çimentonun konut maliyetine etkisi ne kadar?
  • 12.03.2022 14:34

Çimentonun konut maliyetine etkisi ne kadar?

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Özgür Yaman ve Dr. Aslı Ak ...

Bakan Bayraktar’dan kentsel dönüşüm ayrıntıları!
  • 16.04.2012 18:32

Bakan Bayraktar’dan kentsel dönüşüm ayrıntıları!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm yasasının son duru ...

ODTÜ'den geçecek yol ağaçlandırılıyor
  • 28.10.2017 09:28

ODTÜ'den geçecek yol ağaçlandırılıyor

ODTÜ arazisinin yanından geçirilecek yol için kaldırılan ağaçların karşılığı ola ...

ODTÜ arazisine "Orman Müzesi" kurulacak
  • 01.10.2017 16:10

ODTÜ arazisine "Orman Müzesi" kurulacak

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, ODTÜ a ...

ODTÜ'de yol çalışmaları başladı
  • 10.09.2017 09:15

ODTÜ'de yol çalışmaları başladı

Bilkent Şehir Hastanesi trafiğini rahatlatmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi ...