maritbet girişmaritbet
Erbil'deki saat kulesi tamir edilmeyi bekliyor

Erbil'deki saat kulesi tamir edilmeyi bekliyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Erbil kentindeki saat kulesi, ekonomik kriz sebebiyle yaklaşık 6 aydır tamir edilmeyi bekliyor.

Tarihi Erbil kalesi önündeki çarşı meydanına 2011 yılında inşa edilen saat kulesinin çalışmaması, başta esnaf olmak üzere tüm vatandaşları rahatsız ediyor. Kent sakinleri, kaleyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin fotoğraflarını çektiği bu saat kulesine gerekli önemin verilmemesinden şikayetçi.

"Bozulan parçaların, yurtdışından getirilmesi gerekiyor"

Konuyla ilgili AA muhabirine konuşan Erbil Vali Yardımcısı Tahir Abdullah, "Kentin sembolü saat kulesi, tarihi dokuya uygun olarak inşa edildi. Daha önce birkaç kez bozulan saat, Erbil'deki imkanlar çerçevesinde onarılmıştı" dedi.

Saatin yaklaşık 6 ay önce mekanizmasındaki arızadan dolayı tekrar bozulduğunu belirten Abdullah, "Tamir edilmesi için çok uğraştık ancak başarılı olamadık. Bozulan parçaların, yurtdışından getirilmesi gerekiyor. Bölgedeki ekonomik krizden dolayı da tamir işlemi gecikti ancak parçaları Çin'den temin ettik. Bu ay içinde bize ulaşmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz