maritbet girişmaritbet
Ellialtıoğlu Ailesi'nin değerli arazisi satışta!

Ellialtıoğlu Ailesi'nin değerli arazisi satışta!

Ellialtıoğlu Ailesi’ne ait fabrika ve üzerinde bulunan arazi, kardeşler arasındaki anlaşmazlık nedeni ile mahkeme kararı ile satışa konuldu.

Türkiye'nin en eski sanayicilerinden Ellialtıoğlu Ailesi'ne ait fabrika ve üzerinde bulunan arazi, kardeşler arasındaki anlaşmazlık nedeni ile mahkeme kararı ile satışa konuldu. 117 milyon milyon TL değer biçilen 10 dönümlük arazi için ilk ihale haziran ayı başında yapılacak.

İLK RAPORA İTİRAZ EDİLDİ

Zeytinburnu Merkezefendi Mahhallesinde bulunan arazi dev gayrimenkul projelerinin yapıldığı bir bölgede bulunuyor. 10 bin 180 metre kare büyüklükteki arazi üzerine kurulu fabrika için daha önce 38 milyon TL'ye yakın bir değer biçilmişti. Ancak yapılan itiraz sonrası yeniden değerleme raporları hazırlandı. Son rapora dayalı olarak belirlenen yeni fiyatta arazinin değeri 117 milyon 221 bin 271 TL olarak belirlendi.

YARI FİYATINA SATILACAK

Arazinin ilk ihalesi 16 Haziran'da yapılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması durumunda ihale 21 Temmuz günü yenilenecek. İcraburada.com sitesinde yer alan şartnameye göre ihalede teklif verecek kişi veya firmalar belirlenen değerin yüzde 50'sine araziyi satın alabilecek.

Bakırköy Sulh Hukuk Mahkemesinin hazırladığı şartnamede, fabrika binasının Yeniyüzyıl Üniversitesi'nin bitişiğinde yer aldığı bilgisi yer aldı.

KARDEŞLER ARASINDA ANLAŞMAZLIK

Değerli konumdaki arazinin satışı Ellialtıoğlu kardeşler arasındaki anlaşmazlık sonrası gündeme geldi. Söz konusu fabrika daha önce çivi fabrikası olarak faaliyet gösterdi. Baba Ahmet Kamil Ellialtıoğlu'nun ilk kurduğu şirketin İstanbul Ticaret Odası'ndaki kaydı ise 1937'lere dayanıyor. Baba Ellialtıoğlu'nun vefatı sonrası işleri Mahmut Kamil ve Ahmet Fevzi Ellialtıoğlu kardeşler devraldı. Ancak bir süre sonra kardeşler arasında anlaşmazlık baş gösterdi. Karşılıklı davalarla gündeme gelen Ellialtıoğlu kardeşlerin Zeytinburnu'ndaki değerli gayrimenkulleri ise mahkeme kararı ile satışa konuldu. Satışı isteyen tarafta Mahmut Kamil Ellialtıoğlu'nun yanı sıra bir de inşaat şirketi alacaklı olarak yer aldı. Borçlu tarafta ise Ahmet Fevzi Ellialtıoğlu'nun ismi yer aldı.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ellialtıoğlu Ailesi'nin değerli arazisi satışta!
  • 05.05.2015 22:18

Ellialtıoğlu Ailesi'nin değerli arazisi satışta!

Ellialtıoğlu Ailesi’ne ait fabrika ve üzerinde bulunan arazi, kardeşler arasında ...