maritbet girişmaritbet
Eller 5 bin kişiyi büyüledi!

Eller 5 bin kişiyi büyüledi!

Folkart Gallery’de sergilenen dünyaca ünlü “Ellerin Büyüsü” koleksiyonunu iki haftada 5000’i aşkın kişi gezdi.

Türkiye'nin en büyük galerisi olan Folkart Gallery'nin açılış sergisi olan ve ülkemize ilk kez getirilen dünyaca ünlü Alman Cerrah Prof.Dr. Hans Zilch'in “Ellerin Büyüsü” adlı koleksiyonu sanatseverleri büyüledi. Picasso'dan Rodin'e, Abidin Dino'dan Bedri Rahmi Eyüboğlu'na kadar Türk ve dünya sanatına yön vermiş 150 sanatçının eserlerinden oluşan koleksiyonu sergilenmeye başladığı 8 Şubat 2015'ten beri beş bin'i aşkın kişi gezdi. Sergiye sanatseverlerin yanı sıra anaokulları, ilköğretim okulları, liseler ve çeşitli üniversitelerden öğrenciler de büyük ilgi gösterdi. 15 Mart 2015 tarihine kadar açık kalacak sergi pazartesi hariç haftaiçi 10.00-20.00, cumartesi 10.00-19.00, pazar günleri ise 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

İzmirli sanatseverlerin ilgisinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Kente uluslararası niteliklere sahip sanat galerisi kazandırma fikri doğduğundan beri İzmirli sanatseverlerin bu galeriye sahip çıkacağından emindik. İlk sergimiz olan Ellerin Büyüsü'ne sadece İzmir'de değil, çevredeki illerde yaşayan sanatseverler de büyük ilgi gösterdi. Balıkesir'den sabah trenle sergiyi gezmeye gelip akşam dönen ailelerle bile tanışma fırsatı bulduk. Bu ilginin önümüzdeki süreçte bir kartopu gibi büyüyeceğine inanıyorum” dedi.

Bir sonraki sergi Çanakkale

Gazeteci Yazar Doğan Hızlan'ın başkanlığında Türkiye'nin ünlü sanatçılarından oluşan bir danışma kurulu tarafından yönetilen Folkart Gallery'nin beş yıllık sanatsal planlaması tamamlandı. Planlama uyarınca Ellerin Büyüsü Koleksiyonu'nun ardından 18 Mart 2015 günü Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı dolayısıyla Çanakkale Savaşları'na ait şimdiye kadar yayınlanmamış fotoğraflardan oluşan “Bir Hürriyet Türküsü” adlı sergi yer alacak. “Bir Hürriyet Türküsü” adlı sergi de bir ay boyunca Folkart Gallery'de ücretsiz olarak gezilebilecek. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çanakkale Destanı Folkart Gallery'de!
  • 11.03.2015 10:38

Çanakkale Destanı Folkart Gallery'de!

Türk tarihinin en önemli zaferlerinden Çanakkale Savaşları’nın fotoğraflarından ...

Eller 5 bin kişiyi büyüledi!
  • 02.03.2015 10:29

Eller 5 bin kişiyi büyüledi!

Folkart Gallery’de sergilenen dünyaca ünlü “Ellerin Büyüsü” koleksiyonunu iki ha ...