maritbet girişmaritbet
Edirne Askeri Hastanesi Şehitliği Projesi tamamlandı!

Edirne Askeri Hastanesi Şehitliği Projesi tamamlandı!

Çanakkale Savaşları'nda hayatını kaybeden 52 bin şehit anısına 64 dönümlük arazide başlatılan Edirne Askeri Hastanesi Şehitliği Projesi tamamlandı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye meclis salonunda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, buranın, Türkiye'nin Çanakkale'den sonraki ikinci büyük şehitliği olacağını söyledi.

Şehitliğin yapımının tamamlandığını belirten Gürkan, açılışın, 22 Mayıs Cuma günü yapılacağını bildirdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Tarihi yaşatanlar, tarihi yapanlardır" sözüne atıfta bulunan Gürkan, "Türk tarihini gerçekleştiren, Türk tarihini ölümsüz kılan bu mütevazi toprak parçasını bize vatan yapan aziz şehitlerimizdir. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Hangi cephede olursa olsun, hangi savaşta olursa olsun, ister terörle mücadelede, ister ondan öncesinde Birinci Dünya Savaşı'nda..." diye konuştu.

Vatandaşları açılışa davet eden Gürkan, şehitlikte son rötuşların yapıldığını ifade etti.

Türk Şehitlikleri İmar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Muhittin Arel ise projenin her şeyiyle 11 ayda toparlandığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti topraklarının şehitler verilerek korunduğunu belirten Arel, "İnşallah Türk milleti bu topraklarda daha güzel günler geçirir ve bundan sonra şehitlik yapmak zorunda kalmayız" dedi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Edirne Askeri Hastanesi Şehitliği Projesi tamamlandı!
  • 16.05.2015 10:11

Edirne Askeri Hastanesi Şehitliği Projesi tamamlandı!

Çanakkale Savaşları'nda hayatını kaybeden 52 bin şehit anısına 64 dönümlük araz ...