maritbet girişmaritbet
"E7 Grup olarak 2015’i turizm yılı ilan ettik"

"E7 Grup olarak 2015’i turizm yılı ilan ettik"

E7 Grup’un CEO’su Ersin Aydeniz, 2015 yılını turizm yılı ilan ettiklerini açıkladı

T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen MUSIAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Uluslararası Fuarı, bu yıl 26 Kasım 2014 tarihinde İstanbul CNR Expo Center'da kapılarını açtı. Fuara katılan firmalar arasında yer alan E7 Grup'un turizm sektöründeki ilk yatırımı, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük oteli Sky Tower Hotel, özel konsepti ve farklılıklarıyla fuarın en ilgi çeken projeleri arasında yer aldı. 

E7 Grup'un CEO'su Ersin Aydeniz “Dünya genelinde en fazla alternatif otele sahip ülke olarak bu alanda yeni yatırımlar yaparsak, ülkemizin bu alanda lider ve gözde ülke olması kaçınılmaz olur. Tüm dünyada müslüman turistlerin yarıdan fazlası, Ortadoğulu turistler ise alternatif turizm talep ediyor. Sektöre büyük katkı sağlayan Ortadoğulu turisti çekmenin ve en iyi şekilde ağırlamanın tek yolu, sektöre yeni yatırımlar kazandırmak” dedi.

“2015 yılını ‘turizm' yılı ilan ettik”

Yapı market, inşaat, enerji ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren E7 Grup CEO'su Ersin Aydeniz, fuarda turizm sektöründeki ilk yatırımları ve hedefleriyle ilgili önemli konulara değindi. Aydeniz “Düzce Akçakoca'da tamamı deniz manzaralı çok özel bir alana kurduğumuz ve Düzce'nin ilk 5 yıldızlı oteli olan Sky Tower Hotel için yaptığımız yatırım miktarı 64 milyon dolar. Buna ek olarak, 2 ek yatırımla daha projemizi destekliyoruz. 2,5 milyon dolarlık termal-kaplıca bölümü ve 2,5 milyon dolarlık kadınlara özel bölümle, yatırım miktarımız 69 milyon dolara ulaşacak. 

Sky Tower Hotel, alkolsüz servis, helal sertifikalı yemekler ve hizmet, mescit, bayanlara ayrı havuz hizmeti gibi özellikleri ile büyük ilgi görüyor. Bu hizmetler doğrultusunda otelimizde geçtiğimiz yıl yüzde 60 doluluk oranı yakaladık. Önümüzdeki yıl için hedefimiz yüzde 90 doluluk oranına ulaşmak.” dedi.

Aydeniz ayrıca “Bu yıl sonunu baz aldığımızda turizm sektörünün büyüklüğünün 29.5 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyoruz. Mevcut politikanın pozitif yansıması nedeniyle turizm sektörünün önümüzdeki yıllarda daha da hızlı büyüyeceğini düşünüyoruz. Bu öngörü ile biz de E7 Grup olarak turizm sektörüne yatırımlarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

“Ortadoğulu turist alternatif turizm istiyor”

Alternatif turizm olarak tanımlanan muhafazakar tatil konseptinin Orta Doğu ve Orta Asya'dan da çok ilgi gördüğünü belirten Ersin Aydeniz, “Misafirlerimizin yüzde 25'i bu bölgelerden. Özellikle Almanya, Hollanda, Kazakistan ve Suudi Arabistan ülkelerinden misafirlerimizi ağırlıyoruz. Müslüman ülkelerde tatilciler arasında yapılan anketlere göre yüzde 50'den fazlası alternatif otelde konaklama tercihinde bulunduğunu söylüyor. Bu da bize sektörün aslında ne kadar büyümeye elverişli olduğunu gösteriyor dedi.

Sektördeki açığa değinen Aydeniz “Dünya turizm sektörünün yıllık harcama miktarı 1 trilyon dolar. Dünya genelinde müslüman turistlerin harcama oranı ise hac ve umre hariç, 126,1 milyar dolar. 2020 yılında dünya çapında alternatif tatil diye tanımladığımız muhafazar tatil hacminin yılda 4,7 büyüyerek 192 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Ülkemize ilgi büyük, anca ülkemizdeki toplam yatak kapasitesi 1 milyon, alternatif tesislerin ise yatak kapasitesi ise 30 bin civarında. 

Toplam 30 bin yatak kapasitesine sahip alternatif otellerin taleplere yetişemediği göz önünde bulundurularak, sektöre yeni yatırımlar kazandırılmalı. Her sezon sektöre yeni mekânlar giriyor, fakat talep o kadar fazla ki yine de yetmiyor. Özellikle Ortadoğu'dan ülkemizde ağırladığımız turist sayısı çok fazla. Önümüzdeki yıl ülkemizi ziyaret edecek Ortadoğulu turist sayısının yüzde 10 ile yüzde 15 arasında artacağını tahmin ediyoruz. Sektöre büyük katkı sağlayan Ortadoğulu turisti çekmenin ve en iyi şekilde ağırlamanın tek yolu sektöre yeni yatırımlar kazandırmak.

Turizm sektörünün şu anki hükümet stratejisiyle daha da kalkınacağına ve ekonomik koşulların daha da iyileşeceğini düşünüyoruz. Biz de bu anlamda şirket olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Önümüzdeki yıllarda Yalova ve Bursa'ya da otel yatırımı yaparak, bir otel zinciri olmayı planlıyoruz. E7 Grup olarak 2015 yılını “turizm” yılı ilan ettik” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ersin Aydeniz, Sky Tower Hotel'i anlattı!
  • 07.02.2015 13:18

Ersin Aydeniz, Sky Tower Hotel'i anlattı!

E7 Grup CEO'su Ersin Aydeniz, Sky Tower Hotel'in detaylarını mikrofonumuza anlat ...

Akçakoca Sky Tower basın toplantısı yayında!
  • 07.02.2015 13:15

Akçakoca Sky Tower basın toplantısı yayında!

E7 Grup imzasıyla Akçakoca - Düzce'de hayata geçirilen Sky Tower Hotel'in basın ...

Sky Tower Hotel tanıtım filmi yayında!
  • 05.02.2015 14:35

Sky Tower Hotel tanıtım filmi yayında!

E7 Grup tarafından Düzce - Akçakoca'da hayata geçirilen Sky Tower Hotel'in ayrıc ...

Ersin Aydeniz '2015 - 2016'ya da bomba gibi hazırlanıyor'
  • 13.09.2014 14:04

Ersin Aydeniz '2015 - 2016'ya da bomba gibi hazırlanıyor'

E7 Yapı Ceo'su Ersin Aydeniz ile CNR Emlak Fuarı 2014'ü değerlendirdik. Sektörde ...

Ersin Aydeniz: Fikirtepe'de herkes kazanacak!
  • 29.08.2013 13:12

Ersin Aydeniz: Fikirtepe'de herkes kazanacak!

E7 Grup CEO’su Ersin Aydeniz, Fikirtepe’nin 4 olarak belirlenen emsal değeriyle ...

"Yüksek faiz oranları Elbirliği Sistemi'ne ilgiyi arttırdı"
  • 28.11.2018 09:42

"Yüksek faiz oranları Elbirliği Sistemi'ne ilgiyi arttırdı"

Eminevim Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, faiz oranlarının yüksek olmasından d ...