maritbet girişmaritbet
‘e-Dönüşüm Projesi’ Bağcılar’a ödül getirdi

‘e-Dönüşüm Projesi’ Bağcılar’a ödül getirdi

Bağcılar Belediyesi, CIO Dergisi’nin düzenlediği ‘CIO Ödülleri’nde gerçekleştirmiş olduğu ‘e-Dönüşüm Projesi’ ile ödüle layık görüldü.

CİO dergisi tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen CİO (Chief İnformation Officer) Ödülleri Shangri-La Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Türkiye'nin öncü kurumlarının hayata geçirdiği yenilikçi ve başarılı bilgi teknolojileri projeleri gerçekleştiren bilgi işlem yöneticilerinin ödüllendirildiği programda, bilişim sektörünün önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri ile Türkiye'nin önemli kurumlarının CİO'ları bir araya geldi. Bağcılar Belediyesi de gerçekleştirmiş olduğu “e-Dönüşüm Projesi” ile ödüle layık görüldü. CİO Ödülü'nü Bağcılar Belediyesi adına Bilgi İşlem Müdürü Cüneyt Yılmaz aldı.

“ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN TEK KAMU KURUMU OLDU”

Gecede aralarında Mercedes, Koç Finans gibi önemli kuruluşların yer aldığı 25 CİO ödüllendirilirken, Bağcılar Belediyesi ödüle layık görülen tek kamu kurumu oldu.

“ŞEFFAF VE EŞİT HİZMET” 

Bağcılar Belediyesi olarak teknolojiyi en iyi şekilde değerlendirdiklerinin altını çizen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bir ödüle daha layık görülmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Çağırıcı, “ e-belediyecilik çatısı altında, e-imza, e-yazışma, KEP, EBYS gibi uygulamaları yerel yönetim olarak entegre şekilde ilk kez biz hizmete sunduk.” dedi.  ‘e-Belediye' sisteminin her şeyden önce zaman tasarrufu sağladığının da altını çizen Çağırıcı, duygularını şöyle dile getirdi: “Bu sistem uygulamaya girmeden önce hemşehrilerimiz basit bir işlemi uzun sürede halledilebiliyordu. Oysa şimdi bir işlem için başvurulduğunda daha süratli kaliteli hizmet verebiliyoruz. Hizmetlerimize şeffaflık geldi. Belediyemize herhangi bir iş için başvuran hemşehrim, işlemin hangi aşamada olduğunu, hangi birimin takip ettiğini veya niçin beklediğini bilgisayar ve cep telefonunu kullanarak takip edebiliyor. Mobil imza entegrasyonu ile hem ben hem de ilgili birim müdürümüz de cep telefonunu kullanarak imzasını atabiliyor. Böylece hizmette aksaklık olmuyor, işlemler mekândan bağımsız biçimde süratle tamamlanıyor. Vatandaşın her türlü başvurusu kısa sürede sonuçlandırılıyor.

“e-DÖNÜŞÜM PROJESİ"

e-Dönüşüm Projesi, bilgi ve iletişim teknolojileri kullanılarak hizmetten yararlanan vatandaşlar için, etkin bir Kamu Yönetim Sistemi sunuyor. Tüm belediye hizmetlerine elektronik ortamdan ulaşabilen ilçe sakinleri, başvuruları ile ilgili tüm süreçleri de adım adım sorgulayabiliyor. Başvuru ve hizmet alma sürecinde her hangi bir aksaklık yaşanması halinde ise anında müdahale edilerek hizmet sürecinin etkin bir şekilde sonuçlandırılması sağlanıyor. İleri bilgi ve iletişim teknolojileri kullanılan Projede, İş ve Hizmet Sürekliliği, Bilgi Güvenliği (ISO 27001 Belgelendirmesi), Kamuda Birlikte Çalışabilirlik Standartları gibi önemli standartlara uyum sağlanıyor. Kurumdaki tüm iş süreçleri Kamu Hizmet Standartlarına uygun şekilde yenilenerek gereksiz süreçler ve bürokrasi kaldırılmış oluyor. Böylece özgün bir güncelleme modeli oluşturularak sistemin sürdürülebilirliği sağlanıyor. Mobilite, e-imza, mobil-imza, e-yazışma, e-arşiv, e-devlet kapısı ve KEP gibi önemli e-Devlet uygulamaları sisteme entegre ediliyor ve hizmet üretme süreçlerinde kullanılarak hizmet kalitesinin artırılmasında ve vatandaşların konforlu şekilde hizmetlere ulaşması sağlanıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

‘e-Dönüşüm Projesi’ Bağcılar’a ödül getirdi
  • 28.11.2015 11:26

‘e-Dönüşüm Projesi’ Bağcılar’a ödül getirdi

Bağcılar Belediyesi, CIO Dergisi’nin düzenlediği ‘CIO Ödülleri’nde gerçekleştirm ...