maritbet girişmaritbet
Durmak yok! Mega projelerle yatırıma devam!

Durmak yok! Mega projelerle yatırıma devam!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın OHAL kararını açıklarken “Yatırımlara hız katacağız” dedi. 1 yıl içerisinde milyarlarca dolarlık projeler hayata geçirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL kararını açıkladığı gece, Türkiye'de yatırımların durmayacağını, yıl sonuna kadar İstanbul'da inşa edilen 3'üncü köprü dahil bazı projelerin tamamlanacağını ve hizmete sunulacağını söyledi.

Kısa ve orta vadede açılması hedeflenen projelerden bazıları şöyle:

İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU

İki şehir arasını karayolu ile 3.5 saate düşürecek 433 kilometrelik otoyol projesinde, Osmangazi Köprüsü ile bağlantı yolları hizmete sunuldu. Yıl sonuna kadar projenin 120 kilometresi daha tamamlanacak. Böylece, yolun Bursa'ya kadar olan kısmı da hizmete girecek. Projenin tamamı 2018'de bitecek. 

AVRASYA TÜNELİ

Marmaray'ın ikizi olan Avrasya Tüp Geçişi Projesi, 20 Aralık'ta açılacak. 14.6 kilometre uzunluğundaki projenin 3.4 kilometrelik bölümü deniz altından geçiyor.

İSTANBUL'A 3. HAVALİMANI

İnşaatın hızla sürdüğü projenin yüzde 27'si tamamlandı. Proje için şu ana kadar 2 milyar Euro harcandı. 2018'in ilk çeyreğinde açılması hedefleniyor. İlk aşaması tamamlandığında 2 bin, tamamı bittiğinde ise 3 bin uçak inecek.

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI

Kısa süre önce Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıktı. Proje için bu yıl ihaleye çıkılacak.

FİLYOS LİMANI

3 büyük limandan biri olma özelliğini taşıyan liman için yıl bitmeden kazma vurulacak. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından da üstyapı ve işletme ihalesine çıkılacak.

BAKÜ-TİFLİS-KARS DEMİRYOLU

Projenin bu yıl açılması planlanıyor. Projeyle, Asya'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya çok büyük hacimde taşınabilecek yüklerin önemli bölümü Türkiye'den geçecek. Hat 1 milyon yolcu ve 6.5 milyon ton yük taşıma kapasitesine sahip.

26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim açılacak

İstanbul'a inşa edilen 3'üncü köprü, 120 kilometre uzunluğundaki otoyol ve bağlantı yolları ile 26 Ağustos'ta açılacak. Asfalt işleri tamamlanan köprüde, kulelere ilişkin son işlemler yapılıyor. Böylece 322 metrelik köprü kuleleri son halini alacak. Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin devamı olan 169 kilometre uzunluğundaki Kurtköy- Akyazı ve 88 kilometre uzunluğundaki Kınalı-Odayeri kesimleri için yapılan ihalelerde de inşaat süreci başlıyor.

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!
  • 22.12.2022 17:08

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!

Bakan Karaismailoğlu,"Açılışından bu yana toplam 97 milyon araç Avrasya Tüneli'n ...

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı
  • 21.10.2022 09:29

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı

Avrasya Tüneli, dün gece bakım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı. ...