maritbet girişmaritbet
Dünya basınında 'Fırat Kalkanı' operasyonu

Dünya basınında 'Fırat Kalkanı' operasyonu

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla başlatılan askeri harekat Dünya basınında yer aldı.

‘Fırat Kalkanı' adı altında gerçekleştirilen operasyon, Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna, Kazakistan ve Kırgızistan basınında geniş yer buldu.

Rusya basını

Rus haber ajansları, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla başlatılan askeri harekatla ilgili görseller de internet medyasında sıcak gelişme başlığı altında aktarıldı.

Haberlerini Türk basınına dayandırarak duyuran Rus ajansı RİA, "Türk Ordusu DAEŞ'e ait hedefleri vurmak için Suriye'ye girdi", "Türk tankçıları DAEŞ hedeflerini vurdu", "Türk özel kuvvetleri Suriye'ye girdi" gibi başlıklarını kullandı.

TASS haber ajansı, "Türk ordusu Cerablus'ta 80'in üzerinde DAEŞ hedefini vurdu" başlığını kullandığı haberinde, operasyonun ayrıntılarını abonelerine duyurdu.

İnterfax haber ajansı, "Türk ordusu ve koalisyon güçleri DAEŞ'e karşı operasyona başladı" üst başlığını tercih etti. Rus haber kanalı "Rossiya-24", Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın "Türkiye DAEŞ tehlikesi ortadan kalkana kadar Suriye'de savaşmaya devam edecek" sözlerini ekrana taşıdı.

İzvestiya gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, "Türkiye, DAEŞ tehlikesi bitene kadar operasyona devam edecek" başlığı kullanıldı. Lenta.ru sitesi, "Türk özel kuvvetleri Suriye'ye girdi" derken, Ekho Moskvı radyosu, "Türk ordusu Suriye'de kara operasyonuna başladı" başlığıyla haberlere yer verdi.

RBC internet sitesi, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki DAEŞ hedeflerini vurduğunu belirtirken, Komsomolskaya Pravda gazetesi 70'in üzerinde DAEŞ hedefinin imha edildiğine dikkati çekti.

Ukrayna basını

Ukrayna Haber Ajansı (Ukrinform) sabah erken saatlerde, operasyonu AA'nın İngilizce servisinin twitini kaynak göstererek son dakika olarak duyurdu. "Türkiye, Suriye'de operasyona başladı" başlığı ile verilen haberde, operasyonun Suriye'nin kuzeyinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla yapıldığı belirtildi.

Zn.ua haber sitesi, "Türk ordusu Suriye'ye kara harekatı başlattı" spotuyla duyururken, Novoe Vremya, Türkiye'nin Kuzey Suriye'de DAEŞ noktalarını vurduğunu duyurdu.

Korrespondent haber portalı ise gelişmeleri okurlarına "Türkiye, Suriye'de kara operasyonu başlattı" şeklinde bildirdi.

Azerbaycan basını

Azerbaycan basını, TSK'nın askeri harekatını manşetlerden ve son dakika haberi olarak duyurdu.

Harekatı "Türk Ordusu Suriyenin Cerablus kentini DAEŞ'ten kurtarma operasyonu düzenledi" başlığıyla aktaran APA Haber Ajansı, haberlerinde AA'yı kaynak gösterdi. APA, bir diğer haberinde Türk tanklarının Suriye'ye girdiğini yazdı.

Report haber ajansı da yine AA'yı kaynak gösterdiği haberinde, Türk ordusunun, Cerablus kentini DAEŞ'ten kurtarma ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması amacıyla operasyon başlattığına işaret etti.

"Türk uçakları operasyona başladı" başlığını kullanan qafqazinfo.az haber sitesi, haberlerinde, operasyonla bölgenin DAEŞ'ten temizlenmesinin yanı sıra, yeni göçmen akınının önlenmesi ve bölgeye insani yardımların ulaştırılmasının amaçlandığını öne çıkardı.

Yeni Müsavat gazetesi, "Türk ordusu Suriyeye girdi" başlıklı haberinde, Türk uçaklarının DAEŞ mevzilerini bombalamasının görüntülerine yer verdi.

"Türkiye resmen Suriye'ye girdi" başlığını kullanan axar.az sitesi de Türk savaş uçaklarının terör örgütü DAEŞ mevzilerinin bombalamasına ilişkin görüntüleri de yayımladı.

Kazakistan basını

Zakon.kz haber sitesinin, "Türkiye Suriye'nin kuzeyinde askeri operasyon başlattı" başlıklı haberinde, operasyonun amacının bölgeyi terör örgütlerinden temizlemek, yeni göç akımını önlemek ve sivillere yardım sağlamak olduğu bilgisine yer verildi.

Timeskz.kz sitesi de AA'yı kaynak göstererek yayınladığı haberde, Türk hava kuvvetlerinin DAEŞ'e yönelik operasyonların, 24 Ağustos sabah saat 4.00 civarlarında başlatıldığını ve operasyonun asıl hedefinin sivillere yardım etmek olduğunu yazdı.

Kırgızistan basını

sputnik.kg, "Türk ordusu Suriye'de terör örgütü militanlarının temizlenmesi için askeri harekata başladı" manşetini kullandı.

Site, AA'nın twitter hesabına dayanarak yayımladığı haberinde Türk ordusunun Cerablus kentini DAEŞ'ten temizlemek, sınırın güvenliğini sağlamak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak amacıyla kara ve hava harekatına başladığını duyurdu.

Akipress ajansı da operasyonun amacını terörist unsurların bölgeden temizlenmesi, insani yardım sağlanması ve yeni göçmen akımının önlenmesi şeklinde aktardı.

Gürcistan basını

İnterpressnews ajansı, "Türkiye Suriye sınırına yakın bölgede DAEŞ'e karşı askeri operasyona başlattı" başlıklı haberinde Türk hükümetinin sınır bölgesindeki tüm terör örgütlerinin temizlemek de kararlı olduğu yorumuna ve uluslararası koalisyonun da Ankara'yı desteklediği bilgisine yer verildi.

Rustavı 2 televizyon kanalının "Türkiye DAEŞ hedeflerini bombalıyor" anonsuyla yayımladığı haberde, Türk ordusunun DAEŞ'e yönelik karadan da operasyon başlattığı, harekata uluslararası koalisyonun da destek verdiği duyuruldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TSK'nın Fırat Kalkanı operasyonu, Türkmenlere nefes aldırdı
  • 26.08.2016 14:15

TSK'nın Fırat Kalkanı operasyonu, Türkmenlere nefes aldırdı

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'de yaşayan Suriye Türkmenleri Derneği Baş ...

Fırat Kalkanı Operasyonu'nu Zekai Aksakallı paşa yönetiyor
  • 24.08.2016 14:49

Fırat Kalkanı Operasyonu'nu Zekai Aksakallı paşa yönetiyor

TSK'nın Cerablus'ta IŞİD hedeflerinin temizlenmesi için başlattığı harekatın baş ...

ÖSO Keklice'yi DAEŞ'ten aldı
  • 24.08.2016 14:15

ÖSO Keklice'yi DAEŞ'ten aldı

ÖSO, Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine yönelik operasyonda Türki ...

Dünya basınında 'Fırat Kalkanı' operasyonu
  • 24.08.2016 13:35

Dünya basınında 'Fırat Kalkanı' operasyonu

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizle ...

TSK, DAEŞ'e 'Fırat Kalkanı' askeri harekatını başlattı
  • 24.08.2016 13:12

TSK, DAEŞ'e 'Fırat Kalkanı' askeri harekatını başlattı

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'n ...