maritbet girişmaritbet
Doğal film platosu bu şehir, birçok çiftin ‘çekim’ merkezi oldu

Doğal film platosu bu şehir, birçok çiftin ‘çekim’ merkezi oldu

Evlenecek çiftlerin Mardin'deki tarihi yapıları tercih etmesi nedeniyle kentin sokakları adeta doğal stüdyoya dönüştü

Evlenecek çiftlerin stüdyo yerine Mardin'deki tarihi yapılarda düğün fotoğrafı çektirmeyi tercih etmesi dolayısıyla kentin sokakları adeta doğal stüdyoya dönüştü.

Farklı medeniyetlere ait çok sayıda tarihi yapıyı bünyesinde barındıran Mardin artık düğün fotoğrafı çektirmek isteyen çok sayıda çifte de ev sahipliği yapıyor. Kent merkezi ve ilçelerin yanı sıra başka illerden gelen çiftler de kentteki tarihi mekanların önünde fotoğrafçılara poz veriyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, AA muhabirine, Mardin'in son yıllarda yıldızı parlayan bir kent olduğunu belirterek, Mardin'e gelen turist sayında her geçen gün artış olduğunu söyledi.

Geçen yıl 351 bin turistin konakladığı kente yılın ilk yarısında 200 bini aşkın turistin geldiğini dile getiren Aydın, "Bu veriler bize turist sayısının bu yıl 400 bini aşacağını gösteriyor. Geçen seneye göre bu yıl ilk 6 aylık dönemde yüzde 23'lük bir artış var. Kente günlük geliş gidiş yapan turistleri de sayarsak Mardin'i ziyaret edenlerin sayısı 1 milyonu aşar" diye konuştu.

"Ressam ve fotoğrafçılar için cazibe merkezi"

Mardin'e gelen konukların kentin doğal dokusu ve mimarisinden çok etkilendiğini vurgulayan Aydın, son zamanlarda evlenecek çiftlerin düğün fotoğraflarını tarihi mekanlarda çektirmek için kenti tercih ettiğini kaydetti.

Tarihi mekanlarda düğün fotoğrafı çekiminin özellikle gelinlerin tercihleri arasında yer aldığını kaydeden Aydın, şöyle dedi:
"Çiftler artık stüdyo yerine, taş evler, medrese ve kiliseler başta olmak üzere kentin tarihi dokusunu yansıtan yapıların önünde düğün fotoğraflarını çektiriyor. Başka illerden gelen gelinler düğün fotoğraflarını Mardin'de çektiriyor. Mardin  doğal bir film platosu olduğu gibi ressam ve fotoğrafçılar için de cazibe merkezidir."

Fotoğrafçı Mehmet Çelik ise son zamanlarda gelin ve damatların Mardin'de fotoğraf çektirme taleplerinin arttığını söyledi.

Bir film platosunu andıran Mardin'in artık fotoğraf stüdyosu gibi de hizmet vermeye başladığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:
"Yapay bir manzaranın önünde poz vermek yerine çiftler tarihi dokuyu manzara yaparak fotoğraf çektirmek istiyor. Cami, manastır, medrese veya diğer tarihi mekanların önünde fotoğraf çektiren çiftlere sürekli rastlamak mümkün. Çiftler en çok Kasımiye Medresesi, kentin siluetinin en güzel şekilde görüldüğü yerlerden Zinciriye Medresesi, eski PTT binası ve Kırklar Kilisesi'nde fotoğraf çektiriyor."

"Düğünümü Mardin'in masalsı tarihi dokusu ile süslemek istedim"

Sabahattin ve Nuray Argiş çifti de düğün fotoğraflarını çektirmek için Mardin'deki tarihi mekanları tercih etti.

Damat Argiş, eşi Nuray Argiş'in düğün fotoğraflarının Mardin'de çekilmesi talebini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Mardin'in tarihi dokusuna kapıldıklarını anlatan Argiş, "İstanbul'da ve Kayseri'de düğün yaptık. Ama Mardin'i gözardı edemezdik. Son düğün törenimizi Mardin'in masalsı tarihi dokusu ile süslemek istedik" şeklinde konuştu.

Gelin Nuray Argiş ise Kayseri'den Mardin'e gelin olarak geldiğini ve çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Tarihi yapı karşısında adete büyülendim. Mardin çok güzel. İyi ki fotoğraf çekiminde mekan olarak Mardin'i tercih etmişiz" dedi.

Farklı medeniyetlere ait çok sayıda tarihi yapıyı barındıran Mardin, düğün fotoğrafı çektirmek isteyen çok sayıda çifte ev sahipliği yapıyor. İl merkezi ve ilçenin yanı sıra başka illerden gelenler de yüz yıllar öncesine ait mekanlar önünde fotoğrafçılara poz veriyor. Evlenecek çiftlerin Mardin'deki tarihi yapılarda düğün fotoğrafı çektirmeyi tercih etmesi dolayısıyla kent sokakları adeta doğal stüdyoya dönüştü.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mardin'in tarihi dokusu betonarme yapılardan arındırılıyor
  • 21.04.2022 14:55

Mardin'in tarihi dokusu betonarme yapılardan arındırılıyor

Mardin'in tarihi dokusunun ortaya çıkarılması için betonarme binaların yıkımı de ...

Mardin'in 6 ilçesine Millet Bahçesi yapılacak
  • 10.07.2021 17:32

Mardin'in 6 ilçesine Millet Bahçesi yapılacak

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Mardin'in 6 ...

Tarihi kent Mardin'in mimari dokusu ortaya çıkarılıyor
  • 11.08.2021 16:33

Tarihi kent Mardin'in mimari dokusu ortaya çıkarılıyor

Tarihi silueti bozan ve görüntü kirliliğine neden olan ve Mardin'in gerçek mimar ...

''Vatandaşımızın istemediği, el birliği çıkmadığı hiçbir işleme izin vermeyiz''
  • 01.10.2018 16:24

''Vatandaşımızın istemediği, el birliği çıkmadığı hiçbir işleme izin vermeyiz''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mardin Yeşilli Belediye Başkanlığı önünd ...

Aziz Sancar'ın müzeye dönüştürülecek evindeki restorasyonda sona gelindi
  • 25.03.2021 12:11

Aziz Sancar'ın müzeye dönüştürülecek evindeki restorasyonda sona gelindi

Mardin'in Savur ilçesinde Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ı ...

"İstanbul Havalimanı'na garanti ödemesi yapılmamıştır"
  • 30.04.2021 09:12

"İstanbul Havalimanı'na garanti ödemesi yapılmamıştır"

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı’na garanti ücret ödendiğine dair iddia ...