maritbet girişmaritbet
Doğa Rutkay, Alaçatı'daki evinin kapılarını açtı

Doğa Rutkay, Alaçatı'daki evinin kapılarını açtı

Doğa Rutkay ile Kerimcan Kamal, ilk görüşte vuruldukları ve geçen yaz taşındıkları Alaçatı'daki iki katlı taş evin kapılarını InStyle Home’a açtı.

Geçtiğimiz yıl gazeteci ve yapımcı Kerimcan Kamal'la nikah masasına oturan Doğa Rutkay için Alaçatı'nın yeri çok ayrı. Hemen hemen tüm tatillerini yıllardır Alaçatı'da geçiren oyuncu, sonunda hayal ettiği gibi bir eve kavuşmuş burada: 

“Tatillerde soluğu kuzenim Övgehan ve Gözde Oğultürk'ün sahip olduğu butik otel Göz Oda'da alırdım hep. Geçen yıl Kerimcan ile Port tarafında denize giderken bu evin önünden geçiyorduk. Tam o sırada cama asılı ‘satılık' ilanını fark ettim.

beyaz boyalı havuzlu alaçatı evi

Hemen arabadan inip içini gezmek istedim ama olmadı. Sadece dış kapısının anahtar deliğinden bahçesini görebildim. İşte o an buraya aşık oldum.”

Tüm gün, denizde yüzerken bile burayı düşünmüş durmuş devamında. Eşini, Alaçatı'da bir ev edinmeye ikna etmesi de güç olmamış: “Zaten o da Alaçatı'yı çok seviyordu. Ama aklımıza burada bir ev alalım fikri de henüz düşmemişti açıkçası...”

doğa rutkay kucağında köpeğiyle

BAHÇE DÜZENLEMESİ EŞİMİN SÜRPRİZİ

300 m2'lik iki katlı taş ev, eski köy evlerinden ilham alınarak yeniden tasarlanmış. Eve ana girişin yanı sıra bahçeden de pratik bir geçiş sağlanmış. Alt katta salona açılan geniş bir mutfak, misafir tuvaleti ve bahçeye açılan misafir evi yer almış. 

renkli mutfak halısı ve beyaz mutfak dolapları

Üst katta ise üç yatak odası ve iki banyo konumlanmış. Gördükten dört gün sonra sahip olunan evin tamamlanması ise Rutkay'ın pratikliği sayesinde sadece 10 gün sürmüş: “Ben dekorasyon konularında oldukça hızlı karar veririm.

Salon duvarında doğal taş, odalarda beyaz köy sıvası kullanılmış. Yüksek tavanlı odalar ahşap çıtalarla giydirilmiş. Evin zemininin ahşap olması ise eşinin tercihi: “Kerimcan bu konuda takıntılıydı. Beyaz taş yerine sıcaklık katması için rabıta olsun istedi. 

dubleks evde merdiven kullanımı

Ayrıca ebeveyn odasındaki banyonun dolap içinde gizli kalması fikri yine ona aittir. Evin bahçesi konusunda çok yaratıcı ve hızlı davranıp bana güzel bir sürpriz yaptı.” Muz, erik ve limon ağaçlarının yanı sıra manolya, çınar, zeytin ağaçları da dikilmiş bahçeye. “Ben geldiğimde bahçe hazırdı. Hem de bir günde” diyor eşiyle gurur duyarak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğa Rutkay, Alaçatı'daki evinin kapılarını açtı
  • 30.07.2015 10:45

Doğa Rutkay, Alaçatı'daki evinin kapılarını açtı

Doğa Rutkay ile Kerimcan Kamal, ilk görüşte vuruldukları ve geçen yaz taşındıkla ...