maritbet girişmaritbet
Dizilerin başrolleri bu evlerde yaşıyor!

Dizilerin başrolleri bu evlerde yaşıyor!

Dizilerin yeni sezonları bir bir başlarken, sizler için her gün izlediğimiz dizilerin çekildiği evleri araştırdık...

Evlerimize her gün konuk olan dizilerin başrolleri birbirinden farklı evlerde yaşıyor. Ekranda izlenme rekorları kıran dizilerin çekildiği evler, sokaklar veya semtler bir anda oyunculardan daha çok merak edilmeye başlanıyor. Gidip o evi görmek veya aynı sokakta yürümek isteyenler, dizi setlerine koşuyor.

Televizyondan bakıp imrendiğimiz veya kınadığımız yaşamların hikayesi işte bu evlerde çekiliyor. 

Hayat Şarkısı - Beyaz Köşk

beyaz köşk

Hülya ile Kerim'in hikayesini anlatan Hayat Şarkısı'nın başrollerini Burcu Biricik, Birkan Sokullu, Tayanç Ayaydın, Ecem Özkaya ve Ahmet Mümtaz Taylan paylaşıyor. Peki çok izlenen Hayat Şarkısı dizisi nerede çekiliyor? İşte cevabı: Bebek'te bulunan Beyaz Köşk'te. 3 bin 500 metrekare arsa içerisinde konumlanan Beyaz Köşk, 19. yüzyılda yaptırıldı. Köşk, 800 metrekare kapalı alana sahip.

Kara Sevda - Serap Tibuk'un Evi

serap tibuk

Cemiyet hayatının tanınan isimlerinden Serap Tibuk'un Boğaz manzaralı evi, Kara Sevda'da Leyla karakterinin oturduğu ev olarak karşımıza çıkıyor. Star Tv'de yayınlanan dizide iki kardeş arasında paylaşılamayan bu ev için yapımcı firmanın her ay 80 bin TL kira ödediği iddia ediliyor. Bu müstakil villa Bebek'te yer alıyor.

Paramparça - Ebru Mengenecioğlu'nun yalısı

paramparça

Star Tv'de yayınlanan ve ikinci sezonu bu akşam başlayacak olan Paramparça dizisinde kullanılan yalı, cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden olan Ebru Mengenecioğlu'na ait. 1753 yılında yapılan meşhur Edip Efendi Yalısı için yapım şirketi aylık 50 bin dolar kira ödüyor. Nurgül Yeşilçay'ın diziden ayrılmasının ardından başrolleri Erkan Petekkaya ile Ebru Özkan paylaşıyor.

Kördüğüm - Murat-Arzu Atabarut'un evi

kördüğüm

Fox'ta yeni sezonu perşembe günü başlayacak olan Kördüğüm dizisinde, İbrahim Çelikkol'un canlandırdığı karakter, gerçek hayatta Murat-Arzu Atabarut'un evinde yaşıyor. Şatoyu anımsatan bu ev, Beykoz'da Mahmut Şevket Paşa Köyü olarak bilinen yerde bulunuyor. Sosyetik çift Murat-Arzu Atabarut'un dillere destan evleri için 35 bin dolar kira aldıkları söyleniyor.

Kiralık Aşk - Levent

kiralık aşk

Barış Arduç ve Elçin Sangu'nun başrollerinde oynadığı Kiralık Aşk dizinin 2. sezonu için geri sayım yapıyor. Barış Arduç'un canlandırdığı Ömer karakterinin meşhur evi Levent'te bulunuyor. Elçin Sangu'nun karakteri Defne ise Sarıyer'de yaşıyor. İkilinin sık sık bir araya geldiği ofis ise Bahçelievler'deki Nish İstanbul olarak gösteriliyor.

Diriliş Ertuğrul - Beykoz 

diriliş ertuğrul

3. sezonu için hazırlıkların tamamlandığı TRT dizisi Diriliş Ertuğrul'un önceki çekim yeri Beykoz Kundura Fabrikası'ydı. Aynı zamanda Beykoz'da bir platonun da kurulduğu Diriliş için çekimler Kapadokya'da sürdürülüyor. Dizinin Kapadokya'da çekilecek olması herkesi heyecanlandırırken "Asmalı Konak” benzeri bir etkiyle turizmi canlandırma hayali de turizmcileri umutlandırdı.

Güneşin Kızları - Kandilli

güneşin kızları

Geçtiğimiz sezon yayınlanan Güneşin Kızları dizisi Kandilli sırtlarındaki bu evde çekiliyordu. Boğaz'a bakan ve eşsiz bir manzaraya sahip olan ev, Güneş karakterinin kızlarıyla İzmir'den gelip yerleştiği ev olarak biliniyor. Dizide Emre Kınay, Evrim Alasya, Tolga Sarıtaş, Burcu Özberk ve Hande Erçel gibi isimler başrolü paylaşıyordu.

Aşk-ı Memnu - Vehbi Koç Yalısı

vehbi koç

Bir döneme damgasını vuran ve hala konuşulmaya devam eden Aşkı Memnun dizisi Sarıyer'de bulunan Vehbi Koç Yalısı'nda çekildi. Dizide Adnan Ziyagil'e ait olan ve Ziyagil Köşkü olarak anılmaya başlanan Vehbi Koç Yalısı, 3 katta 10 odadan geliyor. Aşkı Memnu'nun başrollerinde Selçuk Yöntem, Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ vardı.

Kara Para Aşk - Feryal Gülman'ın villası

kara para aşk dizisindeki ev

Tuba Büyüküstün ile Engin Akyürek'in başrollerini paylaştığı Kara Para Aşk dizisinde cemiyet dünyasının tanınan isimlerinden Feryal Gülman'ın Bebek'teki yalısı kullanıldı. 50 milyon TL değerindeki villada kurulan set, yoğun ilgi görmüştü. Feryal Gülman bir çok yapımcıyı geri çevirmiş ancak sonradan Kara Para Aşk için evinin kapılarını açmıştı. 

Ömre Bedel - Hülya Avşar'ın evi

ömre bedel

Murat Han ve Begüm Birgören'in başrollerinde oynadığı Ömre Bedel dizisi bir dönem Fox Tv'de yayınlanıyordu. Farklı hikayesiyle dikkat çeken dizi için Hülya Avşar'ın Sarıyer Büyükdere'deki 4 katlı villası kullanılmıştı.

Yaprak Dökümü/Çemberimde Gül Oya - Lazın Köşkü

lazın köşkü

Beylerbeyi'nde Lazın Köşkü adlı bu ev pek çok dizi ve filme ev sahipliği yaptı. Ancak en iyi bilinenleri Yaprak Dökümü ve Çemberimde Gül Oya. Halil Ergün, Güven Hokna, Fahriye Evcen, Gökçe Bahadır, Bennu Yıldırımlar, Deniz Çakır, Tolga Karel gibi isimlerin rol aldığı Yaprak Dökümü, 3 sezon boyunca burada çekildi. Çemberimde Gül Oya ise Lazın Köşkü'nü 2 sezon boyunca set olarak kullandı. 

Binbir Gece - Ahmet Afif Paşa Yalısı

binbir gece nerede çekildi

Bergüzar Korel ile Halit Ergenç'in başrollerinde olduğu Binbir Gece dizisi, Ferik Ahmet Afif Paşa Yalısı'nda çekilmişti. 21 odası ve 4 seyir kulesi bulunan Ferik Ahmet Afif Paşa Yalısı, 1900-1910 yılları arasında inşa edildi. Binbir Gece'nin çekildiği 2008 yılında yalı, TMSF'ye geçmiş daha sonrada Suzan Sabancı Dinçer satın almıştı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Diziye evini ve aracını veren köşeyi dönüyor
  • 15.12.2018 08:46

Diziye evini ve aracını veren köşeyi dönüyor

Dizi ve filmler oyuncularını zengin ederken mekanlar, araçlar ve çeşitli ihtiyaç ...

Dizilerin başrolleri bu evlerde yaşıyor!
  • 19.09.2016 16:36

Dizilerin başrolleri bu evlerde yaşıyor!

Dizilerin yeni sezonları bir bir başlarken, sizler için her gün izlediğimiz dizi ...