maritbet girişmaritbet
Diyarbakır’da karakol binası okula mı dönüşüyor!

Diyarbakır’da karakol binası okula mı dönüşüyor!

Bismil İlçesi Yukarı Salat Mahallesi’ndeki boşalan karakol binasının vatandaşlar tarafından okula dönüştürülmesi talep ediliyor.

Bağlı mezralarıyla 2 bini aşkın nüfusa sahip Yukarı Salat Mahallesi'nde lise olmadığı için öğrenciler, Diyarbakır, Bismil ve Batman'daki okullarda eğitimleri sürdürüyor. Mahalle sakinleri, sorunun giderilmesi için bir süre önce boşalan 3 katlı karakol binasının lise olarak kullanılmasını talep ediyor.

Mahalle muhtarı Nihat Baydar konuyla ilgili taleplerini önce AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları'na ardından topladıkları imzayla Bismil Kaymakamlığı'na iletti. Kaymakamlık ve Milletvekili Hamzaoğulları'nın girişimi sonucu İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili çalışma başlattı.

Yapılacak incelemenin ardından hazırlanan rapor doğrultusunda binanın okula dönüştürülüp dönüştürülmeyeceği kararlaştırılacak.

Mahallede lise olmadığı için 100'e yakın öğrencinin Bismil'deki okullara, 50'ye yakın öğrencinin ise Batman ve Diyarbakır'daki okullara gitmek zorunda kaldığını kaydeden Baydar, lisenin açılması durumunda mahalledeki kız çocuklarının da eğitim seviyesinin yükseleceğini vurguladı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Diyarbakır’da karakol binası okula mı dönüşüyor!
  • 31.12.2014 16:18

Diyarbakır’da karakol binası okula mı dönüşüyor!

Bismil İlçesi Yukarı Salat Mahallesi’ndeki boşalan karakol binasının vatandaşlar ...