maritbet girişmaritbet
Diyarbakır'da inşa edilen Kongre Merkezi'nde çalışmalar sürüyor

Diyarbakır'da inşa edilen Kongre Merkezi'nde çalışmalar sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 36 milyon lira bütçe ile yapımına başladığı Kültür ve Kongre Merkezi'nde inşaat çalışmaları devam ediyor.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde yapımına başlanan ve sözleşme bedeli 36 milyon 50 bin lira olan Kültür ve Kongre Merkezi'nin 18 Mayıs 2016'ta bitirilmesi hedefleniyor. 5 bin 543 metrekare oturma alanı ve 23 bin 260 metrekare toplam kapalı alanı olan Kültür ve Kongre Merkezi, bodrum, zemin ve 4 kattan oluşuyor.

130 araçlık kapalı otopark da yer alacak 

Kültür ve Kongre Merkezi'nde, 138 araçlık kapalı otopark, 1700 kişilik kongre salonu ve fuaye, 340 kişilik sinema salonu, 120 kişilik eğitim-sinema salonu, 280 kişilik profesyonel gösterilere uygun tiyatro salonu ve tiyatro atölyesi, kütüphane, müzik stüdyosu, enstrüman yapma atölyesi, dans atölyesi, idari binalar, kurgu odası ve bunlara ait müştemilatlar da yer alacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı da Yenişehir'de inşa edilen Kültür ve Kongre Merkezi'nin inşaat çalışmalarını yerinde denetledi.

Mayıs 2016'da tamamlanması hedeflenen Kültür ve Kongre Merkezi'ne ilişkin Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan ve Proje Müdürü Vedat Bakır'dan bilgi alan Eş Başkanlar, Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan bütün çalışmaları detaylı bir şekilde incelediler ve çalışanlarla görüştüler.

Süslemeler Diyarbakır tarihini yansıtacak 

İncelemenin ardından Proje Müdürü Vedat Bakır ve kontrol mühendisleri, Kültür ve Kongre Merkezi'nin iç ve dış kısımlarında yapılacak süsleme ve çalışmalara ilişkin detaylı sunum yaptı. Yapılacak süslemelerin Diyarbakır'ın tarihini yansıtmasını isteyen Eş Başkanlar, çalışmaların hızlandırılıp, merkezin zamanında tamamlanmasını gerektiğini vurguladılar.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Diyarbakır'da inşa edilen Kongre Merkezi'nde çalışmalar sürüyor
  • 03.10.2015 09:53

Diyarbakır'da inşa edilen Kongre Merkezi'nde çalışmalar sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 36 milyon lira bütçe ile yapımına başladığı ...