maritbet girişmaritbet
Diyanet Vakfı Orta Asya'nın en büyük camisini yaptırıyor

Diyanet Vakfı Orta Asya'nın en büyük camisini yaptırıyor

Türkiye Diyanet Vakfı'nca Bişkek'te yaptırılan ve 6 bin kişinin ibadet etmesine imkan veren cami Orta Asya'nın en büyük camisi olacak.

Bişkek Camisi'ne ilişkin AA muhabirine bilgi veren Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Bişkek'te 35 dönümlük arazi üzerinde inşaata başladıklarını, kaba inşaatın tamamlandığını söyledi.

Palakoğlu, minber, mihrap ve kürsü gibi malzemeleri Türkiye'den götürerek monte ettiklerini belirterek, "Bu güzel cami Türk halkından Kırgız halkına güzel bir hediye olacaktır. İnanıyorum ki bugüne kadar Kırgızistan'a yapılan bütün yardımlar, bağışlar ve yatırımlar bir tarafa, bu cami bittiğinde inşallah Kırgızistan'ın ve Orta Asya'nın en büyük camisi olacaktır. Camimiz Kırgızistan'ın manevi hayatına önemli katkılar sunacaktır" dedi.

Caminin 2016'da açılması planlanıyor 

Caminin Osmanlı mimarisiyle yapıldığını kaydeden İsmail Palakoğlu, yapıma katkı sağlayan başta hayırseverler olmak üzere mühendisinden işçisine kadar herkese teşekkür etti. 

"Ümmetin her bir ferdi ile kalpleri ve gönülleri buluşturacak birlik mekanları" inşa ettiklerini dile getiren Palakoğlu, "1975 yılında Kocatepe Camii'nin temeline attığımız ilk harcın ardından bugüne kadar ülkemizde 3 bin 421, 25 ülkede ise 100'ün üzerinde cami ve eğitim binası yapılmıştır" diye konuştu. 

İsmail Palakoğlu'nun verdiği bilgiye göre 2016'da açılması planlanan caminin ince işçiliğini TDV iştiraki olan KOMAŞ AŞ yaptırıyor. 

Kapalı alan toplamı 7 bin 500 metrekare olan camide, aynı anda 6 bin kişi namaz kılabilecek. Bu sayı açık alanlarla birlikte 16 bine kadar çıkacak. 

Yorum Yaz