maritbet girişmaritbet
Dice Kayek, Milano Tasarım Haftası’nda mermeri Türk hamamı ile harmanlayacak!

Dice Kayek, Milano Tasarım Haftası’nda mermeri Türk hamamı ile harmanlayacak!

Moda dünyasının adından sıkça söz ettiren Dice Kayek markasının kurucuları Ece ve Ayşe Ege, 9-14 Nisan tarihleri arasında Milano Tasarım Haftası’nda gerçekleşecek olan "Işıkla Yıkanmak” adlı sergide, mermeri Türk hamamı enstalasyonunda şekillendirecek

 

Moda dünyasının adından sıkça söz ettiren Dice Kayek markasının kurucuları Ece ve Ayşe Ege, 9-14 Nisan tarihleri arasında Milano Tasarım Haftası'nda gerçekleşecek olan "Işıkla Yıkanmak” adlı sergide, mermeri Türk hamamı enstalasyonunda şekillendirecek. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) sahipliğinde ve Türk tasarım firması Demirden Design'ın küratörlüğünde gerçekleşecek sergide Dice Kayek, 4000 yıllık Türk mermeri geleneğine adeta moda tasarımcısı yorumuyla ışık tutacak. Milano'nun ünlü sanat stüdyosu olarak tanınan Zona Tortona Superstudio Piu Art Garden'da 900 m2'lik alanı kaplayacak “Işıkla Yıkanmak” sergisi, Dice Kayek'in alışılmışın dışındaki mermer yorumuyla tasarım tutkunlarını yakalayacak.

Türk hamamında hayat bulan mermerin Milano yolculuğu…

Milano Tasarım Haftası'nda Türk mermerinin gücünü ve zarif görünümünü “Nebula” adlı tasarımıyla Türk hamamı konseptinde yansıtacak olan Dice Kayek, enstalasyonunu bir arınma, yenilenme, içe dönüş ve iç huzuru hatırlatan bir mekan olarak yorumlayarak mermerin ruhani özelliğine dikkat çekiyor. Enstalasyondaki önemli bir unsur olan ışığı kullanarak yaşayan bir mekan hissi yaratan tasarımcılar farklı bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor. Tasarıma dışarıdan bakıldığında mekan adeta nefes alma hissi verirken içeri girildiğinde ise ışığın sürekli değişen hareketini gözler önüne seriyor. Güneşin doğuşundan batışına kadar, mermer plakaların hareketinin yansıdığı mekanın iç yüzeylerine bakıldığında ise inanılmaz bir etki yaratıyor.

Tasarımın yıldızları, Türk mermeri ile Milano'yu aydınlatacak

“Bathing in Light / Işıkla Yıkanmak” sergisi ile Türkiye topraklarında yer alan kültürü, tarihi ve mitleri, çağdaş tasarımlarla buluşturacak isimler arasında, mermeri mimari açıdan, Doriana - Massimiliano Fuksas (İtalya), Melkan Gürsel - Murat Tabanlıoğlu (Türkiye), Alişan Çırakoğlu (Türkiye), endüstriyel tasarım odaklı Mathieu Lehanneur (Fransa), moda tasarımcısı yorumuyla Dice Kayek (Türkiye) ve sanatçı-tasarımcı Arik Levy (Fransa) ele alıyor.

Sergi, mermerin ve doğal taşların dokunma ve görme hissine yönelik karakterini açığa çıkararak ziyaretçileri maneviyatla buluşturacak zihinsel bir yolculuğa davet edecek. Mermer, Türkiye topraklarında en önemli sanat ve mimari yapıtların temel malzemesi olurken, klasikten antik Bizans'a, Osmanlı'dan modern dönemlere, medeniyetlerin zamanın tahribatından etkilenmeden birincil tanıklığını sürdürmektedir.

Dice Kayek Hakkında

Ece ve Ayşe Ege kardeşler Osmanlı'nın zenginlik ve tarih dolup taşan ilk başkenti Bursa'da doğdular. 1992'de Esmod'daki moda tasarımı eğitimini tamamlayan Ece Ege, markanın başlangıcından beri yöneticiliğini üstlenen kız kardeşi Ayşe Ege ile birlikte “DICE KAYEK” markasını oluşturdu. İlk moda gösterileri 1993'te, ışıklar kenti Paris'te, “Institut du Monde Arabe”da gerçekleşti.

Dice Kayek geleneksellik ve modernlik arasında mekik dokuyan bir evren içerisinde gelişiyor.

Ece Ege, stilini “Modern Romantik” olarak tanımlıyor. Marka, modada detaycılığı ve sanatçı yaklaşımı başarıyla sahipleniyor. Hacimleri oluşturan birbirinle kontrast malzemeler, drapeler, sonsuz sayıda işlemeler, zengin ve özel kumaşlar markanın hic bir doneme ait olmayan “Yeni Couture” kimliği oluşturmasını sağladı. Silüet olarak bakıldığında ise, tasarımları yalın ve grafik olarak tanımlanabilir.

2009'da, İstanbul'un barındırdığı muhteşem kontrastlardan ilham alan Dice Kayek, bu şehre adanan “İstanbul Contrast” isimli özel bir koleksiyon oluşturdu. Bu özel koleksiyonda Ece Ege, İstanbul'un hem zıtlıklar hem de ahenk dolu, simgesel ve tarihsel mimarisinden, modern yaşam tarzından esinlendi.

2010 Mart ayında, Dicek Kayek koleksiyonunu Paris'te, Musée des Arts Décoratifs'te Fransa'daki Türkiye yılı etkinlikleri kapsamında sergiledi. Bu koleksiyonun büyük başarısının ardından, Ağustos 2010'da “İstanbul Contrast” İstanbul Kültür Başkenti projelerinden biri olarak seçildi. Kurgusu Arik Levy tarafından yapılan sergi, İstanbul Modern'de yer aldı.

Nisan 2012'de, Amsterdam müzesi “İstanbul Contrast” sergisine ev sahipliği yaptı. 2013'te ise Victoria & Albert müzesinin verdigi “Jameel Prize” a aday gosterildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nude, Milano Tasarım Haftası'nda bir yıldız gibi parladı!
  • 18.06.2022 14:24

Nude, Milano Tasarım Haftası'nda bir yıldız gibi parladı!

Dünyanın en prestijli etkinliklerine ev sahipliği yapan Milano Tasarım Haftası, ...

Bu eve sinyal giremez: RAM House
  • 10.09.2015 12:42

Bu eve sinyal giremez: RAM House

Milano Tasarım Haftası’nda görücüye çıkan RAM House, sahiplerine elektromanyetik ...

Türk mermeri Milano’da ‘Zaman Boyunca Mermer’ sergisine imza attı
  • 10.04.2014 10:04

Türk mermeri Milano’da ‘Zaman Boyunca Mermer’ sergisine imza attı

Türk mermeri, dünyanın önemli tasarım etkinliklerinden Milano Tasarım Haftası’na ...

İMİB, mermer tasarımlarını Milano’da tanıttı
  • 09.04.2014 15:56

İMİB, mermer tasarımlarını Milano’da tanıttı

Geçmiş, bugün ve gelecek Türk mermeri ile tasarlandı ...

Türk mermerinin zamanda yolculuğu Milano Tasarım Haftası’na taşınıyor
  • 25.03.2014 12:07

Türk mermerinin zamanda yolculuğu Milano Tasarım Haftası’na taşınıyor

Türk mermeri “geçmiş, bugün ve gelecek” tasarımları ile zamanda yolculuğunu sürd ...

Türk mermeri Milano Tasarım Haftası’nda ziyaretçilerle buluşacak
  • 03.03.2014 10:49

Türk mermeri Milano Tasarım Haftası’nda ziyaretçilerle buluşacak

Geçmiş, bugün ve gelecek Türk mermerinde buluşacak ...