maritbet girişmaritbet
'Devletimizin gücü sayesinde bize çok sahip çıkıldı'

'Devletimizin gücü sayesinde bize çok sahip çıkıldı'

Irak'ta 2 Eylül'de kaçırılan 18 Türk işçiden 2'si dün serbest bırakıldı. serbest bırakılan Necdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Irak'ta kaçırılan 18 Türk'ten dün serbest bırakılan Necdet Yılmaz, desteği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, "Devletimizin gücü sayesinde, bize çok sahip çıkıldı. Büyükelçimizden, cumhurbaşkanımıza kadar herkes arkamızda olacağını ifade etti" dedi.

Serbest kaldıktan sonra Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği yetkililerince Basra'dan havayoluyla Ankara'ya gönderilen Yılmaz, yaşadıklarını AA'ya anlattı. 

Yılmaz, alıkonuldukları süre boyunca kendilerine kötü bir muamele yapılmadığını belirtti. Neden kaçırıldıklarını bilmediklerini ifade eden Yılmaz, "Bu konuda daha sonra bir açıklama yapacaklarını söylediler" diye konuştu.

Çalıştıkları şantiyeden askeri giysileri olan maskeli kişiler tarafından kaçırıldıklarını hatırlatan Yılmaz, ancak Irak'ta çeşitli askeri üniformalar bulunması nedeniyle kaçıran grubun kimlerden oluştuğu hakkında bir fikirleri olmadığını dile getirdi. Yılmaz, şöyle devam etti:
"Bizi kaçıranlar, 'Hakkınızda tahkikat var, soruşturma bitinceye kadar bizim misafirimizsiniz' dediler. Ancak, kaldığımız yerler çok berbattı. Nerede kaldığımızı da bilmiyorduk. Kaçıranların yüzleri maskeli olduğu halde tuvalete bile tedbiren gözlerimiz bağlı götürülüyorduk." 

"Koğuş ve şantiye dışında bir yere gitmiyorduk"

Kendisiyle birlikte kaçırılan arkadaşlarının Irak'ta oldukları süre boyunca sadece işleriyle ilgilendiğini ve yeri geldiğinde sabahlara kadar çalıştığını dile getiren Necdet Yılmaz, kaldıkları koğuş ve çalıştıkları şantiye dışında bir yere gitmediklerini ve sadece birbirleriyle vakit geçirdiklerini vurguladı. 

Kendilerini kaçıran grup üyelerinin Arapça konuştuğu bilgisini veren Yılmaz, kaçırılan Türklerden birinin de Arapça bilmesi sayesinde bu kişilerle iletişim sağlandığını ve kendilerine bir şey yapılmayacağına dair konuşmaların ardından daha iyi hissettiklerini anlattı.

Necdet Yılmaz, kendisinin kalp hastası olması nedeniyle önce bırakılmış olabileceğini söyleyerek, şunları söyledi:
"Benim bu kadar rahat olmam, kalan arkadaşlara ve oradaki 2 oğluma zarar verilmeyeceği umudumdan dolayı. Onları da bugün yarın bekliyoruz. Bizi serbest bırakacaklarını söylüyorlardı ama kaçımızı, ne zaman bırakacaklarını bilmiyorduk."

"Devletimizin gücü sayesinde bize çok sahip çıkıldı"

Necdet Yılmaz, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere devlet yetkililerine teşekkür ederek, "Devletimizin gücü sayesinde çok sahip çıkıldı bize. Bizim için büyükelçimizden, cumhurbaşkanımıza kadar hepsi arkamızda olacaklarını ifade ettiler" dedi.

Necdet Yılmaz'ın kayınpederi Hikmet Yılmaz da 2 torununun da kaçırılanlar arasında bulunduğunu hatırlatarak, onların da bir an önce gelmesini beklediklerini söyledi. Necdet Yılmaz, "Hükümetimizden bunu bekliyorum. Çifte bayram yaptırsınlar bize" diye konuştu.

"İnşallah diğer arkadaşlarım da kurtulur"

Irak'ta kaçırılan 18 Türk'ten dün serbest bırakılan Ercan Özpilavcı, Kocaeli'ye geldi. 

Türk Hava Yolları'na ait seferle Atatürk Havalimanı'na ulaşan Özpilavcı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından çalıştığı şirketin yetkilileri ile karayoluyla Derince ilçesindeki evine geldi. 

Serbest bırakılan Türk işçiyi, eşi Birgül ve annesi Akkadın Özpilavcı ile diğer yakınları karşılarken, akrabaları sevinç gözyaşlarına hakim olamadı. 

Özpilavcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek, "Ben nasıl kurtulduysam inşallah diğer arkadaşlarım da kurtulur" diye konuştu. 

İşçinin eşi Birgül Özpilavcı ise yaşanan süreçte devletin hep yanlarında olduğunu vurgulayarak, "Dışişleri Bakanlığı, bütün bürokratlar aradı. Devletimize çok çok teşekkür ediyoruz, Dışişleri Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Diğer 16 kişinin de sevinçli haberlerini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz