maritbet girişmaritbet
Dev yapı kaderine terkedildi!

Dev yapı kaderine terkedildi!

Amerika'nın Detroit şehrinin hemen dışında bulunan Silverdome, bir zamanlar dev müsabakalara ev sahipliği yaptı şimdi ise yok olmak üzere.

Dünya Kupası mücadelelerine, Amerikan futbolu ve NBA maçlarına ev sahipliği yapan Silverdome, şimdilerde yok olmak üzere.

İşte bu devasa Silverdome Stadyumu'nun hikayesi...

Bu stadyum 1975 yılında tamamlanmıştı ve 55.7 milyon dolara mal olmuştu. 2009 yılında açık artırma ile 583,000 dolara satıldı. 

1988 yılında, NBA finallerinin gerçekleştiği Silverstone'da 60 bin sporsever bir araya gelmişti. 1982 yılında, San Francisco ekibi Super Bowl'da ilk kupalarını burada kazanmıştı.

Silverdome Stadı

1994 yılında, tarihte ilk kez bir Dünya Kupası maçı kapalı bir stadyumda oynanmıştı. Günümüzde stadyumun üst kısmı tamamen yok olmuş durumda. Tamirat için bir kısmı indirilen çatı bir daha eski yerini alamadı.

Kalan kısmı da fırtınalar parçaladı. Silverdome artık sıradan bir stadyum. Eskiden oldukça lüks olan stadyum odalarında artık yosun ve çim bulunuyor.

Stadyum sanki düşman ordular tarafından saldırıya uğramış gibi görünüyor. Ve her şey çürümeye yüz tutmuş durumda. 

Bu yılın ilk aylarında, stadyumun sahipleri koltukların tanesini 100 dolardan satışa sundu. Ekim ayında 'çok güzel günler gelecek' şeklinde açıklama yapan stadyum sahipleri, Silverdome'u eski haline döndüreceklerini iddia ettiler.

Fakat ufak tefek şeyler dışında hiçbir şey yapılmadı ve stadyum hala çürüyor. Stadyumun dışarısında bulunan park alanına ağaçlar dikiliyor.

Sporseverler stadyumun asla eski haline dönmeyeceğini kabul etmiş durumda.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dev yapı kaderine terkedildi!
  • 03.04.2015 17:42

Dev yapı kaderine terkedildi!

Amerika'nın Detroit şehrinin hemen dışında bulunan Silverdome, bir zamanlar dev ...