maritbet girişmaritbet
Denzil Douglas Türk yatırımcılara çağrıda bulundu

Denzil Douglas Türk yatırımcılara çağrıda bulundu

Karayipler'de iki adadan oluşan 50 bin nüfuslu Saint Kitts & Nevis'in Başbakanı Denzil Douglas, Türk yatırımcıları ülkesine davet etti

Saint Kitts & Nevis, Karayipler'deki Leeward Adaları'nda bulunan iki adadan oluşan 50 bin nüfuslu federal bir ülke. Yüzölçümü ve nüfus bakımından Amerika'daki küçük bağımsız devletlerden biri olan Saint Kitts & Nevis, son yıllarda yabancı yatırımcıların da gözdesi...

Ülkenin 20 yıldır Başbakanı olan Denzil Douglas, yabancı ülkelerde yatırım ve vatandaşlık hizmetleri alanında danışmanlık firması Arton Capital ve Şen Internationel'in Türkiye'deki ortaklıklarının lansmanı için İstanbul'a geldi.
Ziyareti kapsamında AA muhabirinin ülkesindeki yatırım olanaklarına ilişkin sorularını cevaplayan Douglas, şeker kamışından ürettikleri şekeri Avrupa ülkelerine ve İngiltere'ye sattıklarını ancak bu sektörün 2005'te sona erdiğini anlattı. 

Ülkenin şu anda özellikle turizm, bilgi teknoloji, finans, eğitim ve imalat hizmetlerinde öne çıktığını belirten Douglas, "Yatırıma açık bir ülkeyiz. IMF ve Dünya Bankası, geçen yıl, ülkemizi Karayipler'de en yüksek düzeyde doğrudan yatırımı çeken ülke ilan etti" dedi.

Kişi başına düşen milli gelirin yaklaşık 14-15 bin doları bulduğunu, halkın yüzde 98'inin okur-yazar olduğunu anlatan Douglas, ayrıca çok misafirperver olduklarını söyledi.

Büyük oranda doğrudan yabancı yatırımla desteklenen bir ülke olduklarını vurgulayan Başbakan Douglas, ülkenin "yeniliklere ve canlı yatırımlara çok aç" olduğunu aktardı.

Douglas, "Şu anda yenilenebilir enerji gibi alanlarda yatırım fırsatlarına açığız. Tarım konusunda çeşitlendirilmiş yatırımları yabancı yatırımcılardan bekliyoruz. Uluslararası finansal hizmetler, gayrimenkul, otel ve otelciliğin gelişmesi konularını da son derece önemsiyoruz. Yatırımlara çok açık bir ülkeyiz" diye konuştu.

"Suç işlenmeyen bir ülkeyiz"

Saint Kitts & Nevis Başbakanı Denzil Douglas, Türkiye'nin her alanda istisnai derecede gelişim kaydeden bir ülke olduğuna dikkati çekerek, şu görüşleri dile getirdi:
"Son 10 yılda Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri, ilerlemeleri görme fırsatı bulduk. Buradaki sermaye artışıyla Türk halkı zenginleştikçe yatırım fırsatlarının da arttığını düşünüyoruz. Bu şekilde varlıklarını güvence altına alabiliyor ve gelecek kuşaklar için de yatırım yapabiliyorlar. Yabancı yatırımcılar açısından en doğru ülkeyiz. Türk yatırımcılara kucak açmaya her zaman hazırız. Tüm yatırımcılara 10 yıllık vergisiz tatil dönemi sağlıyoruz. Yine mevzuat çerçevesinde ve kabinenin de desteğiyle bu uzatılabilen bir süre. Ülkemizin yüzde 98'i okur-yazar. Ayrıca suç işlenmeyen bir ülkeyiz. Hükümetimiz, doğrudan yatırım konusunda kolaylaştırıcı rolü üstleniyor. Güvenilir bir altyapı havzamız var. Telefon, su, yol ağları, iletişim, köprüler, elektrik ve telekominikasyon hizmetleri gelişmiş ve ülkemizde yatırımlarla daha da gelişen tesislerimiz."

"Türk yatırımcıları bekliyoruz"  

Saint Kitts & Nevis'e gelen yabancı yatırımcıların kendilerini yabancı hissetmeyeceklerini dile getiren Douglas, sözlerini şöyle tamamladı:
"Yatırımcılar burayı ikinci evleri olarak görecek. Bundan hiç kuşkum yok. Yüksek düzeyde gelir sahibi bireyleri hedefledik. Bu kişiler, sonuç olarak yurt dışında kendilerini evlerinde hissedecek. Bunun dışında yenilenebilir enerjiye yatırım yapmak isteyen kişiler de çıkabilir. Amacımız ülkemizi tamamen yenilenebilir enerjiye dayalı yapmak. 

Yatırımcılar, güneş, rüzgar ve jeotermal enerji gibi alanlara yatırım yapmak isteyebilir. Ülkemizde yenilenebilir enerji noktasında büyük ve hızla ilerleyen bir potansiyel var. Türk yatırımcıların da bu anlamda bizimle çalışmalarını ve potansiyeli daha da geliştirmelerini bekliyoruz."

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kylie Jenner, doğum günü için malikane kiraladı!
  • 17.08.2016 11:38

Kylie Jenner, doğum günü için malikane kiraladı!

19’uncu doğum gününü Karayipler’de muhteşem bir tatille kutlayan Kylie Jenner’ın ...

Karayipler'i tropikal fırtına vurdu
  • 31.08.2015 09:48

Karayipler'i tropikal fırtına vurdu

Karayipler'deki ada ülkesi Dominika’yı vuran tropikal fırtınada 20 kişi öldü, 31 ...

Denzil Douglas Türk yatırımcılara çağrıda bulundu
  • 06.06.2014 15:10

Denzil Douglas Türk yatırımcılara çağrıda bulundu

Karayipler'de iki adadan oluşan 50 bin nüfuslu Saint Kitts & Nevis'in Başbakanı ...

Kastamonu Entegre bayilerini Karayipler’de ağırladı
  • 27.02.2014 11:15

Kastamonu Entegre bayilerini Karayipler’de ağırladı

Hayat Holding çatısı altında faaliyet gösteren Kastamonu Entegre, 85 bayisine Ka ...

Xenia Deli, Kom Mayoları için Karayipler’deki Turks&Caicos adalarında poz verdi!
  • 05.05.2013 09:30

Xenia Deli, Kom Mayoları için Karayipler’deki Turks&Caicos adalarında poz verdi!

Victoria Secret meleklerinden Xenia Deli, bu kez mayo ve bikini markası KOM’un 2 ...

Sandy Kasırgası Karayipler'de 39 can aldı!
  • 27.10.2012 09:11

Sandy Kasırgası Karayipler'de 39 can aldı!

Karayipler'de 39 kişinin ölümüne neden olan Sandy kasırgası, rotasını ABD'nin do ...