maritbet girişmaritbet
Deniz temizleme aracını inceledi!

Deniz temizleme aracını inceledi!

İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Körfezinin su yüzeyinde biriken yosunların temizlenmesi için alınan Amfibik sulak alan taşıtını inceledi.

Kocaeli ili sınırları içerisinde bulunan göl, gölet ve derelerin, bakım ve temizlik çalışmalarını gerçekleştirmek üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Amfibik sulak alan taşıtı aldı. Deniz, dere, dere ağızları ve göl kıyılarında, açık kanalet içlerinde, dalyanlarda, bataklık ve sazlıklarda saz ve ot biçme, toplama, tırmık ve kepçe kullanmak suretiyle tarama faaliyetinde bulunacak çok işlevli, karada ve suda hareket kabiliyetine sahip. Kentin her noktasında hizmet verecek aracın çalışmasını inceleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Necmi Kahraman ve Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan eşlik ettiler. Başkan Karaosmanoğlu cihaz hakkında verilen detaylı bilgi sonrası, amfibik sulak alan taşıtının deniz üzerinde yosunları nasıl temizlediği de gözlemlendi.

Deniz temizleme aracı

“DENİZ ÜZERİNDE BİRİKEN YOSUNLAR TEMİZLENECEK” 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, deniz temizliği başta olmak üzere kentin her noktasında kullanılacak amfibik sulak alan taşıtı için, “ Zaman zaman denizimiz üzerinde biriken yoğun yosun topluluklarını temizlemek ve şehrimizin diğer dere, göl ve göletlerin ıslahında da bu aracımızı etkin kullanacağız. Vatandaşımızın sahillerimizde ve doğal alanlarda sağlıklı zaman geçirmesi bizim öncelikli hedefimiz olmuştur, olmaya da devam edecektir” dedi.

Deniz temizleme aracı

AMFİBİK ARACIN ÖZELLİKLERİ ÇOK GENİŞ

Büyükşehir envanterine alınan aracın teknik özellikleri de dikkat çekiyor. Söz konusu amfibik araç; 5 metre boyunda, 2 metre eninde ve 1500 kg ağırlığında olup, 45 hp turbo dizel motor ile donatılmış, yüksek manevra kabiliyetine sahip. Suya değen kısmı tuzlu suya dayanıklı alüminyum malzemeden yapılmış olmasının yanı sıra aracı kullanacak operatörün çalışma esnasında etrafını rahatlıkla görebileceği ve yağmurdan etkilenmeyeceği üstü kapanabilir çalışma kabini mevcut olup, aracın tüm kontrolü bu kabin içerisinden sağlanabilmektedir. Araç ile birlikte temin edilen yardımcı ekipmanlar arasında Pervane, Yüksek Uçlu Tırmık, Saz Tırmığı, Yaylı Tırmık, Kaldırma Tırmığı ve Römork bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Deniz temizleme aracını inceledi!
  • 19.06.2015 12:44

Deniz temizleme aracını inceledi!

İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Körfezinin su yüzeyinde biriken yosunların temizlen ...