maritbet girişmaritbet
Dar antrelere karşı çözümler!

Dar antrelere karşı çözümler!

Artık evinizde var olan uzun bir koridoru ya da antreleri doğru yerleşimler yaparak, işlevsel aksesuarlarla beraber kullanışlı hale getirebilirsiniz.

Bu konuyla alakalı akıllarda yer eden bazı soruları ve çözümlerini sizler için derledik.

Tüm oda kapılarının açıldığı dar ve karanlık bir antreniz varsa doğru kullanabilmek ve biraz da genişletmek için nasıl bir yerleşim yapmanız lazım?

Fazlaca oda kapısının açılması ve karanlık olması dışında da oldukça dar bir yer olan antrede oda kapılarının açılması duvarları böldüğü için yekpare bir mobilya yerleştirmek için yeterli duvar alanı kalmıyor. Bu noktada;

1)Eni dar ve ince bir mobilya seçeneği tercih edin ki portmanto ya da ayakkabılık yerleştirmeniz mümkün olsun. Bunu ana kapı girişinde ya da kapının açıldığı yönün tersine yerleştirebilirsiniz.

Dar antreler

2)Herhangi bir odadadan salon tarafına doğru olan çıkıntılı kısmın önüne iki katlı bir sehpa yerleştirerek üzerini çekmeceli kutlularla depolama alanı gibi kullanın. Sehpanın alt katına koyacağınız çiçek aranjmanı mekanı hareketlendirir.

3)Eğer ki ille de portmanto kullanmak gibi bir tercihiniz yoksa, mevcut tabloların bir kısmından vazgeçebilir, küçük duvar rafları ve kancalar asabilirsiniz.

4) Astığınız tabloları sadece salon tarafındaki duvarda ve belli bir kompozisyonla asın.

5) Ayna nüansını kullanın. Girişe yakın duvarlara ayna asılabilir. Bu koridora derinlik de kazandırır. Aydınlatma olarak duvar aplikleri işlevsel bir seçenek olabilir.

Dar antreler

Işık alan bir antreniz varsa sıkıntı yok ama loş antrelerde aydınlık renkler ve dikine çizgiler büyük ve uzun gösterir ve size avantaj sağlar.

Bildiğiniz bir teşhir askılığı ensiz antrede yer kaplamadan askı alanı yaratır. Etrafına sepet ve kutular yerleştirerek depolama yeri kazanabilirsiniz.

Küçük bir antreniz ve sürgü kapaklı geniş bir portmantonuz varsa... Ancak size çok boğucu ve sıradan geliyorsa... Daha cazibeli görünmesi için nasıl ürünler, hangi renkler seçmelisiniz ve bu seçimlerde aksesuar kullanmak uygun olur mu? 

Var olan kareye yakın planlı bir antrenizi daha farklı kılmak için:

1)Standart sürgü kapaklı portmanto kullanmak yerine daha hareketli ve farklı yüksekliklerde modüler bir seçenekten yararlanmak sizin için daha işlevsel ve dekoratif durabilir.

2)Portmantonun karşı bölümünü daha dekoratif ürünlerle değerlendirebilirsiniz. Mesela uzun bir bank ya da iki yuvarlak puf eklemek, ayakkabı giyerken oturmak ya da sadece yorgun geldiğinizde bir soluk almak için oldukça işlevsel.

banklı portmanto

3) Evdeki portmantonuz aynalı değilse boş kalan duvara şık çerçeveli genişçe bir ayna asmak sizin için ideal olabilir.

4) Daha ferah bir ortam için renkli ve tek noktadan çıkan çoklu bir sarkıtla da aydınlatma yapabilirsiniz.

5) Mevcut portmantonuzu kullanmaya devam etmeyi düşünüyorsanız, karşı duvarda ayaklı bir askılık, dekoratif kancalar ve küçük raf üniteleri anahtar, bozuk para kutusu gibi şeyleri depolamak için düzenlenebilir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dar antrelere karşı çözümler!
  • 27.09.2016 16:48

Dar antrelere karşı çözümler!

Artık evinizde var olan uzun bir koridoru ya da antreleri doğru yerleşimler yapa ...