maritbet girişmaritbet
Dap Yapı, Pendik'te üniversite kuracak!

Dap Yapı, Pendik'te üniversite kuracak!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Pendik'teki arsa için Polisan'la yürüttükleri çalışmaları ve İstmarina'yı anlattı.

İstmarina ile 2014'te en çok satış yapan inşaat firması olan, ofis projeleri ve Polisan ile yaptığı işbirliğiyle konuşulan Dap Yapı, Pendik'te üniversite kurmak için kolları sıvadı.

Pendik'te 1,5 Milyar TL'lik yatırım için görüşmeler sürüyor

Önümüzdeki dönem çalışmalarına ilişkin olarak da bilgi veren DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Polisan Holding ile Pendik'teki 175 bin metrekare büyüklüğündeki arsaları için görüşme halinde olduklarını bildirdi. 

Anlaşmaları halinde İstMarina'da elde ettikleri başarıyı Pendik'te sürdürmek istediklerini belirten Ziya Yılmaz, şunları söyledi:

“Pendik'teki arsanın yanında 40-50 dönümlük bir arsa daha var. İkisini bütünleştirip 220 bin metrekareye ulaşacağız. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın etrafını, Florya'nın 8-10 yıl önceki eski haline benzetiyorum. Son yıllarda Pendik hayli gelişti. Yakında deniz tarafındaki gemi tersaneleri kalkınca çok güzel bir sahil bandı oluşacak. Burada TOKİ'nin yatırımları var, Emlak Konut GYO'nun arsaları var. İzmir Otobanıyla Anadolu'ya bağlanıyor. Yatırım açısından avantaj vadeden bir bölge” 

ziya yılmaz
Ziya Yılmaz

Pendik'teki arazinin lokasyon açısından çok önemli olduğunu ifade eden Ziya Yılmaz, “İstanbul'un merkezinde, denize 2 km mesafede böyle büyük yüzölçümlü bir arazi daha yok. Sırtını havalimanına dayamış, önünde deniz olan çok kıymetli bir lokasyon. Oraya küçük bir şehir kurmak istiyoruz. İçinde otel, rezidans, konut ve ofis olan, 3 bin ünite civarında bir konsept düşünüyoruz. Alışveriş caddeleri yapacağız. Projenin içinden direkt havaalanına bağlayan özel bir yol geçireceğiz. 1.5 milyar TL'lik bir yatırım planlıyoruz” diye konuştu.  

DAP ve Polisan'ın Kağıthane'deki işbirliği

DAP Vadisi'ndeki Z Ofis'in hayata geçirilmesinde, Türkiye'nin duayen sanayicilerinden, Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlisliyle uyumlu bir işbirliği gerçekleştirdiklerini hatırlatan Ziya Yılmaz, ortaya çıkan sonuçtan her iki tarafın da çok memnun kaldığını söyledi. 

Ziya Yılmaz, “Bu verimli işbirliğimizin ve dostluğumuzun devamında Pendik'teki arsayı yine kendilerinden satın almak üzere görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Elbette yine orijinal bir tasarım planlıyoruz. Her zamanki “deniz” konseptine ilaveten havaalanına yakın olmak da yeni bir esin kaynağı olabilir” dedi.

pendik arsası

Pendik'e üniversite geliyor

Eğitime verdikleri önemin altını çizen DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “İnşaat sektöründe maalesef eğitim düzeyi gerilerde seyrediyor. Şantiyelerimizde ilkokulu bile zor bitirmiş işçiler çalışıyor. Bu nedenle okul yaptırmayı milli bir vazife olarak addediyorum. Pendik'teki arsanın büyüklüğü bu imkanı verecek. Orada bir üniversite kuracağız. Kısmet olursa, içinde üniversite bulunan ilk projeyi hayata geçireceğiz. Sektörümüze hizmet edecek şekilde inşaat ve mimarlık-mühendislik branşlarına yönelik de olabilir, ihtiyaca uygun şekilde farklı branşlarda da eğitim verebilir” diye konuştu.

İstmarina 2014'ün birincisi!

Dap Yapı'nın dünya çapında ödüllü projesi İstmarina, 2014'ün yıllık bazda en fazla gelir elde eden proje oldu. İstmarina, Emlak Konut GYO bağımsız bölüm raporuna göre 2014 yılında 626 milyon 375 bin 658 liralık satış yaptı. 

Ziya Yılmaz da konuyla ilgili "DAP Yapı olarak iş ve yaşam projeleriyle İstanbul'un farklı bölgelerinde geleceğin projelerini geliştiriyoruz. Geçtiğimiz ay International Property Awards tarafından ‘Dünyanın En İyi Yapı Geliştirme' projesi seçilen İstMarina'nın 2014 yılında en fazla satış gerçekleştiren proje olması doğru yolda olduğumuzu kanıtlıyor.” diye konuştu.

Dap Yapı'nın 2015 planları

Yeni yıla ilişkin sektörel değerlendirmelerini de paylaşan Ziya Yılmaz, “2015'i tamamen proje geliştirmeye ayırdık. Mart ayında, 354 birimden oluşan Adam Kule'yi, hemen ardından Taksim Petek'i satışa sunacağız. Ayrıca Kartal'da E5 üzerinde 400 birimlik bir proje çalışıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi
  • 18.05.2022 17:18

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berek ...

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı
  • 25.02.2022 08:52

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı

Dap Gayrimenkul Geliştirme hisseleri, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmeye baş ...

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!
  • 14.02.2022 17:07

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!

Pandemi döneminde geliştirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptini gayrimenkul sektörüne ka ...

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!
  • 11.02.2022 13:29

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!

Pandemi döneminde geliştirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptini gayrimenkul sektörüne ka ...

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''
  • 14.01.2022 15:23

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Küresel Konut Fiyat Endeksi'nin ...