maritbet girişmaritbet
Daha yeşil Taksim için çalışmalar sürüyor!

Daha yeşil Taksim için çalışmalar sürüyor!

Koruma Kurulu'nun onayladığı projeyle birlikte İBB, Taksim Meydanı'ndaki yürüyüş alanını daha da düzenli hale getirecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim Meydanı'ndaki peyzaj çalışmalarına devam ediyor. Meydanın trafiğe kapalı olan bölümünde yapılan projeyle zeminde yenileniyor. Atatürk Kültür Merkezi'nin önündeki alandan başlayan çalışmalar, Cumhuriyet Anıtı'na kadar devam ediyor.

Her gün binlerce insanın ziyaret ettiği Taksim, yurtdışından gelen ziyaretçilerinde gözdesi konumunda. İBB'nin yürüttüğü proje tamamlandığında, Taksim araç trafiğinden kurtulmuş bir meydan olarak hizmet verecek.

Meydanının yayalara açık olan kısmında yeni projeyle birlikte oturma alanları çoğalacak. Yürüyüş ve engelli vatandaşların kullanımına da uygun hale gelecek olan meydanda süs havuzuna da yer verilecek.

Yeni ağaçlar ve süs havuzu geliyor

Duraklama ve dinlenme alanlarıyla birlikte ek ağaçların dikileceği proje, Koruma Kurulu'nun onayıyla yapılıyor. Zemin işlemlerinde çalışmaların sürdüğü meydanda, Cumhuriyet Anıtı'nın daha tanımlı hale getirilmesi planlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda araç trafiğinin yer altına alınmasıyla birlikte Taksim'de 100 bin metrekarelik yürüyüş alanı ortaya çıkmış oldu. İBB, bu alanı düzenleyerek daha kullanışlı hale getirmeyi hedefliyor.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Daha yeşil Taksim için çalışmalar sürüyor!
  • 07.09.2015 10:47

Daha yeşil Taksim için çalışmalar sürüyor!

Koruma Kurulu'nun onayladığı projeyle birlikte İBB, Taksim Meydanı'ndaki yürüyüş ...