maritbet girişmaritbet
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bankacılık sektörüne uyarı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bankacılık sektörüne uyarı!

Yatırımcının önünü açmayıp aksine kredileri geri çağırmayı ‘ihanet’ olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bankacılık sektörünü uyardı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki istişare toplantısında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bankacılık sektörünü, özellikle bu dönemde kredileri geri çağıranlar başta olmak üzere sert bir biçimde uyardı.

FİNANS ENGELLİYOR

Yeni bir atılım dönemi başladığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Fakat finans sektöründe bazı engellemelerin olduğuna dair bilgiler edindim. Kamu ya da özel sektör bankaları bunu eğer fırsata dönüştürmeye kalkarlarsa, biz de devlet olarak üzerimize ne düşerse onun gereğini yaparız ve onlar da ondan sonra kapımızı kolay kolay açamazlar, çalamazlar. Zaten milletin parasıyla çalışıyorsunuz, milletin parasıyla çalıştığınız böyle bir dönemde eğer kalkıp da bu ülkede yatırımcımızın önünü açmaz, onu daha da daraltır ve hemen basit bir olayda 'geriye çağırma' gibi bir anlayışın, mantığın içerisine girerse, kusura bakmasınlar açık ve net söylüyorum ben bunu 'ihanet' diye değerlendiririm, buna sıcak da bakamam. Tüm finans sektörünü davet edip, kendileriyle bu konuların değerlendirmesini ben de önemli buluyorum."

HESAP SORACAĞIZ

Bankacılık sektörünün güçlü olduğunu hatırlatarak, "Güçlü ama gücünü böyle bir dönemde fırsata dönüştürmeye kalkarsa onlar da karşısında bizi bulacaktır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiçbir banka, kârı azaldığı için kalıcı zarar görmez ancak faiz ve kredi politikasında olumsuz yönde kırılma gördüğümüz bankaları not etmekten ve bunun hesabını sormaktan da çekinmeyiz."

GÜNEYDOĞU'DA 'YATIRIM YAPIN' ÇAĞRISI

Türkiye İhracatçılar Meclisi Heyeti'ni Çankaya Köşkü'nde kabul eden Başbakan Binali Yıldırım, Asya başta olmak üzere yeni pazarlara gidilmesi gerektiğini söyledi. Her türlü teşviği sağladıklarını ifade eden Yıldırım, "Size düşen de kilo başına ihracat birim değerini artırmanız. Katma değeri yüksek işlere yönelmeniz gerek" dedi. Yıldırım, yatırım döneminde bütün kazançlar üzerinden vergi indirim oranının, bütün bölgeler için yüzde 80'e çıkarılacağını söyledi. Paket kapsamında, yüksek teknolojide hangi bölgede yatırım yapılırsa yapılsın en yüksek teşviğin alınacağına işaret eden Yıldırım, "Güneydoğu'da sorunumuz var. Yatırımı oralara yaparsanız ortağınız biziz" diye konuştu.

MİLLİ BİRLİK RUHUNA UYGUN DAVRANIN

Faizlerin düşmesi ve kredi imkânlarının genişletilmesi durumunda yeni bir dönemin açılacağına işaret eden Cumhurbaşkanı, "Bu dönemde kredi vermekten imtina etmek şöyle dursun, uyduruk bahanelerle kredileri geri çağıran bankalar kendilerine bir saf belirlemiş demektir, bu da milletimizin safı değildir. Tüm bankalarımızdan ülkemizin ve milletimizin içinde bulunduğu birlik ve beraberlik ruhuna uygun adımlar atmasını bekliyorum" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedeleri ziyaret etti
  • 13.03.2023 10:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedeleri ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'ın ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimlerin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzaladım
  • 10.03.2023 15:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimlerin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzaladım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasanın 116'ncı maddesinin verdiği yetkiy ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu "Hayata Dönüş Kredisi"nin detayları belli oldu
  • 07.03.2023 11:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu "Hayata Dönüş Kredisi"nin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve "Hayata Dönüş Kredisi ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem konutlarıyla ilgili açıklama
  • 03.03.2023 16:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem konutlarıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Deprem bölgesinde) TOKİ'nin inşa edeceği konutlar, zemi ...

"Mart ayı itibariyle 30 bin konutun inşasına hemen başlıyoruz"
  • 15.02.2023 09:45

"Mart ayı itibariyle 30 bin konutun inşasına hemen başlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıkılan binaların altında kalan son vatandaşımızı da ora ...

"Gün 85 milyon tek yürek, tek bilek olma günüdür"
  • 06.02.2023 17:00

"Gün 85 milyon tek yürek, tek bilek olma günüdür"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceliğin arama kurtarma çalışmalarına verildiğini ve kes ...