maritbet girişmaritbet
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Nur Camisi’nin açılışını yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Nur Camisi’nin açılışını yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Nur Cami ve Külliyesi'nin açılışını yaptı.

Açılış töreninde konuşan Erdoğan, söz konusu caminin İslam'ı ölümsüzleştiren mescitlerden bir tanesi olduğunu, Osmanlı ve Selçuklu'nun mimari anlayışını Kırıkkale'de sembol hale getirdiğini söyledi. 

Bu eserlerle geçmişten bugüne gelindiği gibi, geleceğe de yürüneceğini ifade eden Erdoğan, "Bunlar, bizim manevi gücümüz, bunlar bizim birliğimizin, iriliğimizin, diriliğimizin, kardeşliğimizin, hep birlikte Türkiye oluşumuzun simgeleri, sembolleri. Hamdolsun, demek ki azmettik mi her şey oluyor" dedi.
Açılışı yapılan cami ile meydanın çok daha farklı bir şekilde nurlanacağının altını çizen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada kalpler bütünleşecek. Burada ayrılık olmaz. Burada tek millet olur. Bu tek milletin içerisinde Türkü vardır, Kürdü vardır, Lazı vardır, Çerkezi vardır, Gürcüsü vardır, Romanı vardır, Boşnağı vardır. Bütün bunlarla tek millet. İki, tek bayrak. Şehidimizin kanı, bağımsızlığımızın ifadesi ve yine şehidimizin sembolü yıldızla. Çünkü 'Bayrakları bayrak yapan, üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır'. Biz, ne dedik? 'Tek vatan.' dedik. 780 bin kilometrekare ile tek vatan ve tek devlet. Onun için Rabiamız var bizim. Bununla geleceğe hep birlikte inşallah yürüyeceğiz. Allah, birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın."

Eserin hayata geçirilmesinde emeği geçen Diyanet İşleri Başkanlığı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve milletvekillerine teşekkür eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Önce hayal etmek ama hayali de hayata geçirmek takiple olur. Eğer bu takibi yapmazsanız, bu eserler meydana gelmez. Bu eserlerden çok rahatsız olanlar olduğunu biliyoruz, ama bunlar ilk insandan bugüne hep oldu ve kıyamete dek yine olacaktır. Bunu da böyle bilmemiz lazım. Onun için de ne diyoruz biz, 'Bu ezanlar, ki şehadetleri dinin temeli/Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli.' Onun için duamız temennimiz nedir? Yarabbi, camilerimizi ezansız, cemaatsiz bırakma. Böyle diyerek bu yola devam edeceğiz."

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Nur Camisi’nin açılışını yaptı!
  • 15.05.2015 16:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Nur Camisi’nin açılışını yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Nur Cami ve Külliyesi'nin açılışını y ...