maritbet girişmaritbet
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli Bilim Merkezi'ni açtı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli Bilim Merkezi'ni açtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Bilim Merkezi'nin açılışına katıldı.

Kocaeli Bilim Merkezi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşrifleriyle ''Bilen gelsin, bilmeyen gelsin'' diyerek herkese kapılarını açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Merkezi'ni açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin TÜBİTAK ortaklığıyla hayata geçirdiği Kocaeli Bilim Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle düzenlenen törenle hizmete girdi. ''Her şey bilmekle başlar'' sloganıyla yola çıkan Kocaeli Bilim Merkezi'nde inceleme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın'dan bilgi aldı.

BİLİM MERKEZİ'Nİ İNCELEDİ

6. Açılış Bayramı ve Kocaeli Bilim Merkezi'nin açılışı için Kocaeli'ne teşrif eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlenen törenin ardından Bilim Merkezi'nde inceleme yaptı. Eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kocaeli Bilim Merkezi'ni dolaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bakan Fikri Işık, Başkan Karaosmanoğlu, eşi Behiye Karaosmanoğlu ile Genel Sekreter Büyükakın eşlik etti. 

DETAYLI BİLGİ ALDI

Kocaeli Bilim Merkezi'nde Bakan Işık, Başkan Karaosmanoğlu ve Genel Sekreter Büyükakın tarafından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a detaylı bilgi verildi. Kocaeli Bilim Merkezi'ndeki düzenekleri yakından inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, deney yapan öğrencilerle de görüştü.

BİLEN GELSİN BİLMEYEN GELSİN

Uzun ve detaylı çalışmalar sonucu hayata geçirilen Kocaeli Bilim Merkezi, bilimsel gerçekleri uygulamalı bir şekilde öğretmeye destek oluyor. Çeşitli düzeneklerle ve deneylerle açıklanan bilimsel gerçekler, çocukların daha iyi kavramasını sağlıyor. "Bilen gelsin, bilmeyen gelsin" mottosuyla kurulan merkez, renkli ve eğlenceli yapısıyla çocukların merak ettiği tüm konuları ilgi çekici şekilde öğrenmelerini sağlıyor.  Kocaeli Bilim Merkezi'ndeki atölyeler özellikle ilköğretim düzeyinde eğitim alan çocukların okulda edindikleri teorik bilgiyi deneylerle pekiştirmeleri ve daha iyi kavramalarını sağlıyor. Robotlar, zeka oyunları ve özel düzenekler, hayal gücünü arttırıyor, analitik zekanın kullanımını tetikliyor.

BÜYÜKLERİN DE İLGİSİNİ ÇEKECEK

Merkez içerisinde toplam 680 metrekare alana yayılan atölyelerde Optik İllüzyon, Yanardağ Modeli, Hücre Modeli, 3-D Gözlük ve daha pek çok farklı alanda deneyler yapmaya imkan sağlanıyor. Dünyanın alanında önde gelen merkezleri ile işbirliği yapılarak tamamlanan Kocaeli Bilim Merkezi, ziyaretçilerin görme, işitme, duyma, dokunma duyuları ile etkileşime geçen, böylece bilimsel olayları daha iyi kavramalarına imkan sunan özel tasarlanmış pek çok düzeneğe ev sahipliği yapıyor. Bilim Merkezi'nin üst katındaki 460 metrekarelik alan bilim sahnesi olarak göz alıcı gösterilere ev sahipliği yapacak. Köpük Şov, Sıvı Azot Patlaması, Kuru Buz Tepkimesi, Alevle Dans gibi sirk şovlarını aratmayacak gösterilerin sergileneceği Bilim Sahnesi, çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de ilgisini çekecek.

BİLİME DOKUNABİLİRSİNİZ

Camekanların, koruma bölmelerinin olmadığı Kocaeli Bilim Merkezi'nde ziyaretçiler, burada sergilenen düzenekleri kullanma, onlarla etkileşime geçme şansına sahip olacaklar.  Ziyaretçiler birbirinden ilginç bu düzenekleri doğrudan kullanabilirken, bilimsel süreç ve yöntemleri eğlenerek öğrenecekler. Bilim Merkezi'ne gelecek çocuklar için deney yapmak, dinlemek, dokunmak, düzeneklerin nasıl çalıştığını öğrenmek için test etmek mümkün olacak.

"DİNAMİK DÜNYAMIZ GALERİSİ"

Dinamik Dünyamız Galerisi, dünya üzerindeki en etkileyici olayları ve merak edilenleri tüm gerçekliği ile gözler önüne seriyor. Sürekli adını duyar olduğumuz DNA nasıl bir şey? Yediğimiz besinlerle vücudumuza aldığımız proteine daha yakından bakmak mümkün mü? Ya uçurtmalarımızı havalandıran rüzgar nasıl meydana geliyor? Şehrin üzerinden geçen, bembeyaz, kabarık, pamuk şekeri gibi bulutlar ne şekilde oluşuyor gibi doğa olaylarından fizik yasalarına dünyanın işleyen sistemi içerisinde önem arz eden pek çok konuda faydalı bilgiler, öğretici örneklerle sunuluyor.

''YAP-KEŞFET ALANI''

Merkezde ayrıca; çocuklar için tam donanımlı cihazlar ve deney aletleriyle keşfetmenin mutluluğunu yaşatacak Yap-Keşfet alanı bulunuyor. Fizik, kimya, biyoloji, matematik, popüler bilim, tarih, felsefe, evren ve gökyüzü gibi konularda ziyaretçilerine geniş bir kaynak sağlayan1500 kitaplık özel kütüphane de yer alıyor. Kocaeli Bilim Merkezi, tüm Türkiye'den ve yurt dışından gelen ziyaretçilerini ağırlayacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli Bilim Merkezi'ni açtı!
  • 19.04.2015 19:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli Bilim Merkezi'ni açtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Bilim Merkezi'nin açılışına katıldı. ...