maritbet girişmaritbet
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da Diyarbakır Havalimanı, yeni terminal binası ve yapımı tamamlanan tesislerin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıt Park'ta, Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası ve yapımı tamamlanan tesislerin hizmete açılış töreninde yaptığı konuşmada, yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli havaalanının Diyarbakır'ın turizmine, ekonomisine, ticaretine ve sosyal hayatının canlanmasına ciddi katkı sağlayacağını söyledi. 

"Atılan adımlarla Diyarbakır yeni bir dönüşüm yaşadı"

Diyarbakır Havalimanı'nın, bu yılın ilk 4 ayında 4 bin 450 uçuşla 627 bin yolcuyu ağırladığını bildiren Erdoğan, "Diyarbakır'ı Ankara'ya, İstanbul'a, Antalya'ya, İzmir'e, Bursa'ya ve dünyaya adeta bir adım mesafesinde yakınlaştıran havalimanımızın yeni terminal binasının hayırlı olmasını diliyorum" temennisinde bulundu. 

Erdoğan, Anıt Park'ta, Diyarbakır Havalimanı, yeni terminal binası ve yapımı tamamlanan tesislerin hizmete açılış töreninde yaptığı konuşmada, nerede olursa olsun elinde silahla ortaya çıkan herkesin karşısında sadece güvenlik güçlerini bulacağını söyledi. 

En başından beri meseleleri demokrasi, insan hakları, özgürlükler, adalet, çoğulculuk ve refah gibi herkesin arzusu olan ilkeler çerçevesinde konuşmanın ve çözmenin gayreti içinde olduklarını belirten Erdoğan, bölge insanının yaşadığı sıkıntıları çok yakından bilen biri olarak, hem geri kalmışlık meselesini hem de demokratik sorunları çözmek için her türlü çabayı gösterdiklerini vurguladı.  

Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne 13 yılda yaklaşık 280 milyar liralık yatırım yaptıklarına işaret ederek, "Batı'da ne varsa, Doğu'da da, Güneydoğu'da da o olacak" diye söz verdiklerini anımsattı. 

Yolu, elektriği, suyu, okulu, sağlık tesisi olmayan yerleşim yerleri bırakmadıklarını dile getiren Erdoğan, "Yollarımız, havalimanlarımız, üniversitelerimiz, biz açtık. Artık benim Güneydoğulu, Doğulu kardeşim Batı'da, Orta Anadolu'da değil kendi üniversitesinde de okuyabiliyor. Sosyal yardımlarla bölgede yaşayan vatandaşlarımızdan hiç kimsenin aç ve açıkta kalmamasını temin ettik. İstihdamı artırmaya yönelik her girişimi çok ciddi desteklerle destekledik" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz