maritbet girişmaritbet
Çukurova Havalimanı'nın inşaatı başlıyor!

Çukurova Havalimanı'nın inşaatı başlıyor!

Çukurova Havalimanı İnşaatını Başlatma Töreni gerçekleşirildi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın da katılımıyla gerçekleşen "Çukurova Havalimanı İnşaatını Başlatma Töreni"nde yaptığı konuşmada, bölgeleri için çok önemli bir projenin inşaatına başladıklarını bildirdi.

Bu projenin bölgeyi, dünyanın uluslararası havayollarıyla direk bağlantıya sokacağına dikkati çeken Çelik, projenin, Çukurova'nın tarihsel derinliğine, buradaki vatandaşların taleplerine ve kalkınma planlarına son derece uygun olduğunu vurguladı.

Bakan Çelik, bu gelişmelerin durduk yere olmadığına işaret ederek, "Geçmişte, dünyanın Türkiye ile bağlantısı olarak sadece İstanbul öne çıkarken şimdi Anadolu'nun çeşitli yerleri, Türkiye'nin ticaret başkenti, sanayi başkenti, Çukurova bölgemiz de bu bağlantılar içerisinde, dünyanın kavşak noktalarından biri olmaya doğru, bu havaalanıyla yerleşmiş olacak." diye konuştu.

Türkiye'nin 2002'den bu yana ekonomisini dönüştürecek petrol kaynakları keşfetmediğini, başka ülkelerin yaptığı gibi fakir ülkeleri ve kaynaklarını sömürgeleştirmediğine değinen Çelik, şöyle devam etti:

"Peki fark nedir? Geçmişte Türkiye'de olmayan şeylerin, son 15 yılda olmasının arkasındaki güç-kuvvet ve ivme nedir? Bunun arkasındaki yegane güç, halkın iradesine dayanan hükümet modelinin ve halk tarafından yönetilen devlet modelinin ortada olmasıdır. Siz bu meydanları doldurunca, meydan meydan, sokak sokak bu kuvveti ve istikrarı yaratınca, Türkiye iyi yönetilince, Türkiye ehil kadrolar tarafından yönetilince bütün bu projeler geçmişte hayalken, bugün arka arkaya hayata geçiyor."

"Demokrasimiz büyüdükçe ekonomimiz büyümüştür"

"Türkiye'nin ekonomisinin büyümesi ancak halk iradesinin büyümesiyle olur." diyen Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Halkın iradesinin büyümediği hiçbir zamanda Türkiye'nin ekonomisi büyümemiştir. Demokrasimiz ve halkın iradesi büyüdükçe ekonomimiz büyümüştür ve bu hizmetler mümkün olmuştur. Darbe, müdahaleler ve koalisyon dönemlerinde halkın iradesi, halkın devleti yönetme iradesi zayıf kaldığı ve istikrar oluşamadığı için bunlar ortaya çıkamamıştır. İstikrar mümkün olunca bütün bu projeler son derece hızlı şekilde hayata geçmektedir. Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Çukurovamız için de geçerlidir bu."

Bakan Çelik, önemli bir tarihsel dönemece girildiğini, 16 Nisan'dan sonra halkın iradesinin daha da güçlendirileceğini aktararak, şunları ifade etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili ahlak dışı bir şekilde, bazılarının 'diktatörlük' suçlaması yaptığını biliyorsunuz. Diktatörlerin bir özelliği vardır, halktan korkarlar, halkın sofrasına oturmazlar, çayını içmezler. Halktan korktukları için de tankların arkasına saklanırlar, savaş uçaklarının arkasına saklanırlar. Ama bizim cumhurbaşkanımız 15 Temmuz gecesi sizlerle birlikte tankların ve savaş uçaklarının üstüne yürümüştür. Halkıyla beraber tankın ve savaş uçağının üstüne yürüyen diktatör değildir, asıl ona 'diktatör' diyenler diktatörlük özlemi içindedir."

İktidarın, milletin oylarıyla kurulacağını vurgulayanf Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Artık meclis hükumeti sisteminden, millet hükumeti sistemine geçiyoruz. Türkiye'nin patronunun milli irade olduğunu, Türkiye'nin sahibinin siz olduğunun altını çizen bir döneme giriyoruz. Çukurova Havalimanı inşallah Çukurova'da 16 Nisan'da ortaya koyacağınız iradenin mücevheri, tacı ve nişanesi olsun. Hayırlı ve uğurlu olsun."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çukurova Havalimanı yolunda acele kamulaştırma kararı!
  • 10.07.2021 13:13

Çukurova Havalimanı yolunda acele kamulaştırma kararı!

Çukurova Havalimanı bağlantı yollarındaki bazı taşınmazlar için acele kamulaştır ...

Elvan: "Hedefimiz Çukurova Bölgesel Havalimanı'nı 2019'da hizmete sunmak"
  • 11.06.2018 15:53

Elvan: "Hedefimiz Çukurova Bölgesel Havalimanı'nı 2019'da hizmete sunmak"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında herhangi bi ...

Bakan Arslan Çukurova Havalimanı hakkında açıklamalarda bulundu
  • 04.05.2018 16:35

Bakan Arslan Çukurova Havalimanı hakkında açıklamalarda bulundu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı Editör M ...

Çukurova Havalimanı
  • 01.02.2012 16:39

Çukurova Havalimanı

Çukurova Havalimanını Afyonkarahisar'lı işadamı Şükrü Koçoğlu yapacak ...

Çukurova Havalimanı inşaatının %92,3'ü tamamlandı
  • 19.03.2021 11:57

Çukurova Havalimanı inşaatının %92,3'ü tamamlandı

Bakan Karaismailoğlu, Çukurova Havalimanı'nın ilk etabının 2022'de hizmete açıla ...