maritbet girişmaritbet
Çorum'daki o köyleri sel suları bastı!

Çorum'daki o köyleri sel suları bastı!

Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Maksutlu ve Akkaya köylerinde meydana gelen sel felaketinde çok sayıda ev ve araç kullanılamaz hale geldi.

Dün akşam saatlerinde başlayan etkili yağışların meydana getirdiği sel nedeniyle Maksutlu köyünde bulunan çok sayıda ev ve araç kullanılamaz hale geldi. Saatlerce süren yağışla birlikte daha da şiddetini arttıran taşkında köyde bulunan bir çok traktör, minibüs ve otomobil sel sularının taşıdığı kaya ve toprak parçalarının altında kalarak sürüklendi. Köy sakinlerinden Sadık Yılmaz, "Yağış biraz daha devam etseydi can kayıpları da olabilirdi. Köyde bu kadar büyük bir sel felaketi daha önce olmamıştı. Köyde maddi zarar çok büyük'' dedi.

Sel felaketin ardından olay yerine Çorum il Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) ekipleri sevk edildi. Ekipler, köyde yaptıkları çalışmalarda taşkın altında kalan olup olmadığını kontrol ederek güvenlik önlemleri aldı.

Öte yandan, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu da sosyal medya aracılıyla yaptığı açıklamada gerekli çalışmaların başlatıldığını belirterek, "Kargı ilçemizin Maksutlu ve Akkaya köyündeki sel afeti nedeniyle ilçe ve köy sakinlerimize geçmiş olsun diyorum. Devletimiz gerekeni yapmaktadır" dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çorum'daki o köyleri sel suları bastı!
  • 09.06.2015 15:11

Çorum'daki o köyleri sel suları bastı!

Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Maksutlu ve Akkaya köylerinde meydana gelen sel fe ...