maritbet girişmaritbet
Çoruh Nehri Projesi hayata geçiyor

Çoruh Nehri Projesi hayata geçiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kasım 2015'te ziyaret ettiği Bayburt'ta, "Çoruh'u Bayburt'a katın, kazandırın" talimatıyla başlayan proje hayata geçiriliyor.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çoruh Nehri'nin bütün güzellikleriyle Bayburt'a kazandırılması talimatının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildiğini söyledi.

Erdoğan'ın Bayburt ziyaretindeki "Çoruh'u Bayburt'a katın, kazandırın. Çoruh'la ilgili projeleri yaptırın, doğru şeyler olsun" şeklindeki talimatın ardından, projelerini DSİ bölge ve şube müdürlükleriyle hazırladıklarını anlatan Memiş, şöyle devam etti:

"Maliyet onlara ait, proje ise bizim. En son şekliyle yine Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal ile Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu projenin en son haline birlikte baktı, birlikte karar verdi. Eksik ya da fazla olan kısımlarını giderdiler. En son onların talimatıyla bu proje hayata geçiyor, şu anda da başladı. Önümüzdeki bahar mevsimiyle Taş Köprü-Erzurum Köprüsü arası, ondan sonraki etap ise Kaleardı-Kopuz Köprüsü olacak."

Çoruh Nehri Projesi

Mete Memiş, proje kapsamında şehir merkezine 5 kilometre mesafede, Kaleardı bölgesinde atık su arıtma tesisi kurulduğunu dile getirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından başlatılan çalışmalarla Çoruh Nehri'nin özlenen güzelliğe kavuşmaya başladığını vurguladı.

Çalışmalar kapsamında Çoruh Nehri'nin ilk etapta geçen yıl itibarıyla atık sulardan arındırıldığını belirten Memiş, "Nehre, şehir merkezinin hiçbir yerinde atık karışmıyor. Sadece Pönserek Deresi'nde açamadığımız bir yer vardı. Orada 2-3 ev atığı vardı, o da şu anda tamamlanıyor. Onun dışında Bayburt şehir merkezinde Çoruh Nehrimize hiçbir yerden atık karışmıyor. Nehir pırıl pırıl." dedi.

"Çoruh ruhumuzu tekrar coşturacak"

Proje hazırlanırken hiçbir şekilde para düşünülmediği ve maliyet hesabı yapılmadığına dikkati çeken Belediye Başkanı Memiş, şunları kaydetti:

"Bu projede maliyet hesaplanmayacak. Bu projede sadece doğru şeyler yapılacak. Projeyle Çoruh Nehri gerçekten Bayburt'a çok şey katacak. Sen Nehri'nin Paris'e kattıklarından daha fazlasını katacak. Bayburt şehir merkezinde Saat Kule Meydanı'ndaki köprü yıkılacak ve tabii taş köprü olarak yapılacak. Yine bizim 'Taş Köprü' olarak tarif ettiğimiz köprümüz, orijinal taş köprü olarak yapılacak. Diğer köprülerimizin eksik olan kısımları tamamlanacak ve yenilenecek. Yine Çoruh Nehri üzerinde birkaç tahta köprümüz olacak. Çoruh Nehri seyirlik olacak, Çoruh Nehri Bayburt'u ve Bayburt'a gelen insanları yanında gezerken dinlendirecek, ruhumuzu tekrar coşturacak. Bu, Bayburt için çok önemli."

Memiş, Bayburt'ta Baksı Müzesi, Abdulvahap Gazi Türbesi, Dede Korkut, Aydıntepe Yer Altı Şehri, Çımağıl Mağarası ve Sırakayalar Şelalesi gibi kültür ve turizm değerleri olduğunu anımsatarak, kent merkezi için ise Çoruh Nehri ve Bayburt Kalesi'nin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Çoruh Nehri'nin çevre düzenlemesinin kendisinin de hayali olduğunu belirten Mete Memiş, "Çoruh benim hayalim. Çoruh Bayburt'a çok şey katacak. Çoruh Bayburt'u taşıyacak. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan Allah razı olsun. Bayburt'a hep doğru baktılar, çünkü Bayburt zaten doğru şeyleri yapıyordu. Bayburt bunu hak etmişti." diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nda son durum
  • 27.08.2021 17:47

Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nda son durum

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, projenin Gümüşhane ve Bayburt için önemine de ...

Bursa'da büyük dönüşüm için ilk kazma vuruldu
  • 28.07.2020 13:48

Bursa'da büyük dönüşüm için ilk kazma vuruldu

Atatürk Spor Salonu'nun yıkımına başlandı. Stadyumun yerine yapılan Millet Bahçe ...

Adana'da bungalov evler ve karavanlar tatilcileri bekliyor
  • 28.07.2020 11:34

Adana'da bungalov evler ve karavanlar tatilcileri bekliyor

Adana’nın Karataş ilçesi Kumluk Tabiat Parkı’na inşa edilen bungalov evler ve ka ...

'Uçurumdaki mescit' ziyaretçilerini hayran bırakıyor
  • 19.06.2020 09:09

'Uçurumdaki mescit' ziyaretçilerini hayran bırakıyor

Bayburt ile Çaykara arasındaki Soğanlı Dağları'nda, zirvenin dik yamaçlarında in ...

Türkiye'nin ilk belediye güneş enerji santrali Bayburt'ta kuruldu
  • 20.11.2018 12:56

Türkiye'nin ilk belediye güneş enerji santrali Bayburt'ta kuruldu

Bayburt'ta, 20 ay önce belediye tarafından 75 dönüm arazi üzerinde, 17 bin 600 p ...

Bayburt, "Huzuru arıyorum" diyenler için bire bir!
  • 03.02.2018 09:59

Bayburt, "Huzuru arıyorum" diyenler için bire bir!

İki ilçesi ve 170 köyü bulunan Bayburt, Türkiye'nin en az nüfuslu şehri olmanın ...