maritbet girişmaritbet
Çocuklar yaşadı....Telefon oyunuyla sınava hazırlanacaklar

Çocuklar yaşadı....Telefon oyunuyla sınava hazırlanacaklar

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nişantaşı Üniversitesi’nin geliştirdiği "YGS Mania" projesi ile öğrenciler sınavlara telefon oyunu hazırlanacak.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nişantaşı Üniversitesi'nin "Eğitimde İşbirliği Protokolü" çerçevesinde Üniversite Tercih Merkezi'nce geliştirilen "YGS Mania" projesi ile öğrenciler, cep telefonlarından Türkçe, sosyal, matematik, fen sorularını galaksilere yolculuk yaparak cevaplayacak. 

Uzayda yolculuk konseptini anlatan proje galaksilere yolculuk yaparak cevaplamalarına imkan tanıyacak. Üniversite Tercih Merkezi'nce geliştirilen "YGS Mania", 16 Şubat'ta Google Play'de öğrencilerle buluşacak.  

YGS çılgınlığı anlamına gelen "YGS Mania", uzayda yolculuk konsepti üzerine hazırlandı. Oyunda, "Mefailün", "Sıfatürn", "Or Hoon", "Palangala" gibi gezegenler yer alıyor. Oyunu oynayan öğrenciler, 5 farklı galakside, (Türkçe, sosyal, matematik, fen, kaos) yolculuk yapabiliyor. Önlerine gelen YGS sorularına kesintisiz doğru yanıt verdikçe (ardışık 5 soru), gök taşından gök taşına ilerleyen öğrenciler, yanlış cevapta bir önceki gök taşına geri düşüyor. 3 gök taşı ardından yeni bir gezegene iniş yapan öğrenciyi burada, YGS-LYS ve yükseköğretimle ilgili faydalı kısa bilgiler bekliyor. 

Hem eğlenecek hem öğrenecek!

Oyunda esas amaç, sorulara arka arkaya kesintisiz doğru yanıt vermek ve bunu en kısa sürede gerçekleştirmek. 48 gök taşı ve 16 gezegenin bulunduğu galaksilerde, soruların zorluğu yolda ilerledikçe artıyor. YGS'de yaşanan rekabet ortamını eğlenceli bir hale sokabilmek için sosyal medyada paylaşım boyutunu kullanan YGS Mania uygulamasında öğrenciler, galaksilerdeki maceraları boyunca geldikleri seviyeyi, kazandıkları puanları ve süratlerini sosyal medyada arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. 

YGS Mania'da en hızlı ve başarılı olanları hediyeler bekliyor. YGS'den bir gün önce 14 Mart'ta saat 21.00'de yapılacak tespitte her galakside ilk üç sırada olanlara Üniversite Tercih Merkezi tablet bilgisayar hediye edecek. Ayrıca, her galakside birinci olanlar, 2015 ÖSYS'de Nişantaşı Üniversitesi'ne yerleşecek olurlarsa yasal öğrenim süreleri boyunca yüzde 100 burslu okuyacak.

Öncelikle "Android" cihazlar üzerinde çalışacak oyunun IOS versiyonu halen geliştirme aşamasında. Uygulama öncelikle cep telefonlarında çalışacak şekilde optimize edildi. 

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çocuklar yaşadı....Telefon oyunuyla sınava hazırlanacaklar
  • 13.02.2015 16:05

Çocuklar yaşadı....Telefon oyunuyla sınava hazırlanacaklar

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nişantaşı Üniversitesi’nin geliştirdiği "YGS ...