maritbet girişmaritbet
Çin ve ABD’nin devleri Türkiye’de!

Çin ve ABD’nin devleri Türkiye’de!

Çin ve ABD’nin devleri 17 Nisan’da Haliç Kongre Merkezi’nde “II. Uluslararası Satın Alma ve Pazarlık Stratejileri” konferansına katılacaklar.

Çin ve Amerika'nın Satın Alma ve Müzakere konusundaki ustaları; dünya'nın en büyük iki ekonomisi Amerika ve Çin'in Satın Almayı nasıl karlılık merkezine dönüştürdüklerini, izledikleri stratejilerin; şirket ve ülke ekonomilerine nasıl kazanç sağladıklarını Türkiye'nin  ilk 500'ünde   yer alan şirketlerinin satın alma karar vericileri ile paylaşacaklar. Pazarlık konusunda Dünya'nın en önemli düşünür ve uygulayıcılarından biri kabul edilen, Harvard Üniversitesi tarihinde hem hukuk hem de işletme alanında ömür boyu profesörlük kürsününe sahip ilk ve tek  Profesör olan Guhan Subramanian'ın “rekabet baskısı altında pazarlık masasında kazanmak” ve “Fortune 50 şirketlerinin pazarlık-ihale kararı negoti-auction” konu başlıklı iki özel sunum gerçekleştirecek. Profesör Guhan Subramanian, bugüne kadar 100 milyar doların üzerinde şirket birleşmeleri-satın almaları konusunda baş müzakerecilik yaptı.

Peki, Çin nasıl bu kadar güçlendi ve büyüdü? Satın alma Stratejilerinin bu büyümede rolü nedir?   Çin ekonomisine yön veren en büyük özel şirketi FOXCONN'un  Former CPO'su, Frank Hsiung,  50 milyar doları bulan satın alma bütçesini 10 yıl boyunca  nasıl yönetti? ABD'nin dev şirketleri ve bu şirketleri yöneten CPO'ları bu büyüme karşısında nasıl bir tutum izliyor? Çin'de satın almanın zorlukları ve aşma yöntemleri nelerdir? Tüm bu soruların cevabını Çin'in en önemli şirketlerine danışmanlık yapan Frank Hsiung, Çin'de satın almanın sırlarını ve 40 yıllık tecrübesini  katılımcılara aktaracak.

Shell,  Eczacıbaşı, Vestel, Carrefour, Şişecam, Ford, Aksa Akrilik,  Er-Bakır, Yaşar Holding,  gibi Türkiye'nin ilk 500'üne  giren şirketlerin geçen yıl büyük bir ilgiyle dinledikleri ve “tekrar ülkemizde görmek istiyoruz” dedikleri, Intel tarafından kendisine “Pazarlık Planlamasının Kurucu Babası” denilen  ve  danışmanlığını yaptığı şirketlerde  toplamı 2 Trilyon Doları bulan satın alma  bütçesini  başarıyla  yöneten  Omid Ghamami  “Karlılık Merkezi olarak Satın Alma Stratejilerini” tekrar Türk İşadamları ve yöneticileriyle paylaşacak. 

Mercedes'in Türkiye'deki   satın alma Müdürü Celil Kayserilioğlu'nun da misafir konuşmacı olarak katılacağı ve Daimler ekolü çerçevesinde “stratejik satın alma ve tedarik zinciri süreçlerinin yönetimi ve Türkiye” konulu sunumu ile katkı sağlayacağı konferans, ülke ekonomisine katacağı değer şüphesiz çok büyük olacaktır.  
Organizasyonun ev sahipliğini , Uluslararası Satın Alma Danışmanlık ve Eğitim Şirketi  ByPi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Babalı yapıyor.  

Mesut Babalı, organizasyonun amacının; “ Dünya'nın en büyük şirketlerinin Satın Alma Departmanını nasıl karlılık merkezine dönüştürdüklerini, Türkiye'nin Satın Alma Karar Vericileri ile paylaşmak olduğunu ve “işletmelerin karlılığını artırmak için en kritik başlangıç noktası olan ‘Stratejik Satın Alma ve Pazarlık Planlaması' için dünyanın en büyük şirketlerinin tedarik zinciri yönetimi uygulamalarını ne kadar takip edebiliyoruz?”  gibi soruların yanıtlarını bulmak olduğunu ifade etti. 

Ayrıca yine aynı gün,  konferanstan sonra yapılacak kokteylde bir araya gelecek olan dünya satın alma devleri ve ülkemizin en başarılı firmalarının üst düzey yöneticilerinin, birbirlerini daha yakından tanıma ve bir işbirliği geliştirme noktasında da güzel adımların atılacağı umuluyor.  

Konferansı Takip Edecek Firmalar

Tüpraş, THY, Turkcell, Shell, Er-bakır, Sanko, Eczacıbaşı, Ford, Tofaş, Şişecam, Anadolu Efes, Turk Tuborg, Carrefour, Şok, Betek Boya, Sütaş, Hayat Kimya, Siemens, STFA, BKM, Barilla, Zorlu , Aksa Akrilik, Digiturk, Vestel , NEF, Gürsoy Yapı, Zorlu Tekstil, Acıbadem, Meteksan, Kale Seramik, Anadolu Motor, Fersan, Yaşar Holding, FLO, Penti, Weber, Digiturk, Oerlikon, Polen Tohumculuk, Amerikan Hastanesi, Ravago vb. gibi yaklaşık  ilk 500'deki  şirketler katılıyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çin ve ABD’nin devleri Türkiye’de!
  • 11.04.2015 13:00

Çin ve ABD’nin devleri Türkiye’de!

Çin ve ABD’nin devleri 17 Nisan’da Haliç Kongre Merkezi’nde “II. Uluslararası Sa ...