maritbet girişmaritbet
Çin, emlak piyasasını çiftçilerle hareketlendirecek!

Çin, emlak piyasasını çiftçilerle hareketlendirecek!

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'de emlak ve gayrimenkul piyasasını canlandırmak için çiftçiler kentlerde yaşayacak

Çin'de 100 milyon çiftçinin oturumunun yavaşlayan emlak piyasasını canlandırmak için kentlere alınmasının planlandığı bildirildi.

Şinhua ajansının haberine göre, ülkenin üst düzey ekonomik planlama ajansı olan Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun Başkanı Şü Şaoşı, planın gelecek yıl uygulamaya konulacağını duyurdu.

Kentlere kaydırılması planlanan 100 milyon çiftçinin apartman ve konut almak için teşvik edileceği belirtildi.

Çin'de nüfusun yaklaşık yüzde 55'i kentlerde yaşıyor ancak bunlardan yaklaşık yüzde 40'ı kentlerde resmi oturum hakkına sahip. Ülkede, kentlerde resmi oturum hakkı olmayan yaklaşık 300 milyon göçmen işçi yaşadığı tahmin ediliyor. Resmi oturum statüsü olmayan işçiler, yaşadıkları yerler için aidiyet hissine sahip olmadığından, kentlerden ev almayı da tercih etmiyor. Pekin yönetimi konut satın alma talebini canlandırmak için faiz oranlarında indirim gibi birtakım teşvik edici politikalar hayata koymuştu. Ülkedeki konut arzı fazlalığının devam ettiğine ve fiyat seviyelerindeki düzelmenin yavaş olduğuna dikkat çekilirken, bu sebeplerden ötürü konut sektörünün ülkenin ihtiyaç duyduğu dinamizmi sağlayamayacağı belirtiliyor.

Yorum Yaz