maritbet girişmaritbet
Cihangir Ergen emekli olunca kendi mobilyalarını yapmaya başladı!

Cihangir Ergen emekli olunca kendi mobilyalarını yapmaya başladı!

Emekli olduktan sonra internet üzerinden mobilya yapımını öğrenen Cihangir Ergen, evine mobilyalar yapmayı başardı

Turizm sektöründe 17 yıl çalışıp emekli olduktan sonra İncirliova'nın Erbeyli köyüne yerleşerek internet üzerinden mobilya ustalığını öğrenen Cihangir Ergen, evinin mobilyalarını kendi yapıyor.

 Cihangir Ergen, 2005 yılında emekli olduktan sonra boş zamanlarını iyi değerlendirmek için internet üzerinden aldığı bilgilerle evinin mobilyalarını yapmayı başardı.

Mobilya işini hayatı boyunca hiç yapmadığını ifade eden Ergen, "Uzun yıllar turizm sektöründe çalıştım. 2005 yılında eşimle birlikte emekliye ayrıldık. Eşimin köyü olan Erbeyli'ye yerleştik. Boş zamanlarımı nasıl değerlendireceğimi düşünürken, internet üzerinde mobilya yapmaya karar verdim. İnternetten çıkardığım modellerle değişik çeşitlerde mobilyalar yapmaya başladım. İlk zamanlar çok zorlandım ama sonrasında tam profesyonel olmasam da amatörce yapmaya başladım. Yaşadığım evin eşyalarının tamamını kendi ellerimle yaptım" dedi.

Ergen yaptığı her işte mutlaka eşinin desteğini gördüğünü belirterek şunları söyledi:

"Eşim Fatma Ergen de her işte benimle birlikte çalışıyor. Yaptığım işte adeta ben usta o ise çırak olarak görev yapıyor. Eşimin verdiği destek ile çok şeyi başardım. Yaptığım işlerde öncelikle kendime yapıyorum. Eş, dost da bundan bana da yap derse, maliyeti düşük olursa zaten hediye olarak yapıyorum. Maliyeti yüksek olursa maliyetini alıyorum. Asla kar amaçlı bir iş yapmıyorum. Eşimle birlikte evimin içi dahil bahçemde gördüğünüz her şeyi kendi ellerimle yaptım."

Kahvehaneye gitme alışkanlığı olmadığı için bu zamanı mobilya işleri yaparak geçirdiğini dile getiren Ergen "Emekli olanlara da kahveye gitmesinler derim. Her insanın kendine öz bir yeteneği vardır. Bu yetenek üzerinde çalışırlarsa onların böyle uğraşacak bir hobisi olacaktır" dedi.

Suat Deniz-Nevbahar Kabaklı/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cihangir Ergen emekli olunca kendi mobilyalarını yapmaya başladı!
  • 12.07.2013 09:08

Cihangir Ergen emekli olunca kendi mobilyalarını yapmaya başladı!

Emekli olduktan sonra internet üzerinden mobilya yapımını öğrenen Cihangir Ergen ...